Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Dzień Dobry 

oprzątek już zrobiony , teraz pod prysznic i do kościoła by jechać 🙂

Wielu krowiarzy pomija to drugie i wali prosto do kościoła. Dosłownie wali. Wali od nich oborą.

• Thanks 1
Opublikowano

Dzień dobry 

Chłodno i mgliscie 

Ale żeście nadrukowali wieczorem a ja byćki sprzedał jalowke cielna sprzedał litku wypił przy okazji dowiedziałem się kto mi za plecami dupe obrabia same kurna pozytywy tylko od rana awaria liny jak zawsze w niedziele🤬

Dzień dobry 

Chłodno i mgliscie 

Ale żeście nadrukowali wieczorem a ja byćki sprzedał jalowke cielna sprzedał litku wypił przy okazji dowiedziałem się kto mi za plecami dupe obrabia same kurna pozytywy tylko od rana awaria liny jak zawsze w niedziele🤬

Opublikowano

to zazwyczaj te wielkie baory. tam czasu nie ma to co się dziwić. z resztą to ich zapach piniendzow 😉

ja te same liny w wyciągach 11 lat. pewnie za jakieś 4 będzie trzeba myśleć o wymianie jak jeszcze coś będzie. 

Opublikowano
Łolek napisał:

od rana awaria liny jak zawsze w niedziele🤬

Marek, ty młody chłop, jeszcze wyjdziesz na prostą. Zostaw tę linę.

Chyba, że awaria ha liny to już gorsza sprawa. 😉

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

to zazwyczaj te wielkie baory. tam czasu nie ma to co się dziwić. z resztą to ich zapach piniendzow 😉

ja te same liny w wyciągach 11 lat. pewnie za jakieś 4 będzie trzeba myśleć o wymianie jak jeszcze coś będzie. 

Ja mam linowe co łycha i lina idzie w kanale gnojowym to co 1,5 roku a gorsze że niby dobrzy koledzy mnie wystawili 

Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał:

Wielu krowiarzy pomija to drugie i wali prosto do kościoła. Dosłownie wali. Wali od nich oborą.

Może nie opłaci się im myć bo wieczorem znów to samo 😊

@slawek74 Ty się myjesz czy walisz jak idzie do kościoła 😜 , a zapomniałem nie chodzisz 

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

Dzień dobry 

Chłodno i mgliscie 

Dzień dobry 

Chłodno i mgliscie 

Po ile te bycki poszły ? 

To nie rozwijasz produkcji mleka że jałówka na handel 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Ja mam linowe co łycha i lina idzie w kanale gnojowym to co 1,5 roku a gorsze że niby dobrzy koledzy mnie wystawili 

Szybciej się złapią jak myślisz.

Wyprowadzić im jedynki na spacer🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

U nas wszyscy w kolo takie mają, tylko ja chyba szuflowy gornolinowy. ale my rodzinnie zawsze inne byli 😉

Opublikowano

13 minut temu, HF86 napisał:

U mnie kółko zaczęło piszczeć ,a że słup na zawiasie to po co się czepiać ,może jeszcze co wyjdzie ,to ja ciągnik ,lina z drugiej strony i kladę na ,,plecy'' ,a mu się zachciało na ,,bok'' .  Jak je.ni.      na murki  ,a to dobre 6 m ,dwuteownik 12,14 . Ale miałem ,,zabawy''😐 . Tak że piwem  się podeprzyj najpierw .

Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

Oj tam, znajomy też zawsze pomija... W sklepie czasem dobrze czuć plus często zapach ropy i oleju bo zajeżdża normalnie rowerem ale jak słabe warunki atmosferyczne to C-330 jedzie. Wejdziesz do jego klitki gdzie mieszka to się wszystkie zapachy mieszają.

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Po ile te bycki poszły ? 

To nie rozwijasz produkcji mleka że jałówka na handel 

600 a jalowek nadmiar a 6k się przyda

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szybciej się złapią jak myślisz.

Wyprowadzić im jedynki na spacer🤭

Najlepsze że oni nie wiedzą że ja to wiem a zemsta będzie słodka i powolna 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

23 minuty temu, Bananek napisał:

Może nie opłaci się im myć bo wieczorem znów to samo 😊

@slawek74 Ty się myjesz czy walisz jak idzie do kościoła 😜 , a zapomniałem nie chodzisz 

ja mam samochud to jeżdżę ... i solary do grzania wody nie tak jak tam w środkowej polsce grzeją w parniku...

• Haha 1
Opublikowano

Ale czystość to kwestia kultury osobistej a nie rozwoju technologii 🤭

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

I tak życie leci 

257359457_10165826195270367_3575039965071634153_n.jpg

O, tu mądrze napisane. Tak sobie żyjesz, żyjesz i co to za sens w niektórych przypadkach wybudowanie domu czy wzięcie ślubu. Żaden. Jakby to było "coś większego", ważnego... Ale to mało komu jest pisane. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

28 minut temu, Bananek napisał:

Oj tam, znajomy też zawsze pomija... W sklepie czasem dobrze czuć plus często zapach ropy i oleju bo zajeżdża normalnie rowerem ale jak słabe warunki atmosferyczne to C-330 jedzie. Wejdziesz do jego klitki gdzie mieszka to się wszystkie zapachy mieszają.

polecasz jakąś bardziej "mięsną" rasę kur. dziś po ciężkiej 2 letniej pracy padła pierwsza "biała". lepszej rasy kur nie widziałem 🙁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v