Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otwieraj. żyto zmielisz zamiast bykom to chlebka upieczesz i lepiej zarobisz. nawet ja bym co dobrego kupił. jak byś nie dodawał nic od siebie 😉

Opublikowano
52 minuty temu, gregor1284 napisał:

Uruchomiłem piec w garażu, tak srednio zadowolony jestem 

Czemu, dokładać trzeba??? Czy jak??? 

Przypomniala mi się historią jak mój dobry kolega stwierdził że piec na przepalony olej skonstruuje, opowiedzieć???

37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To córka jej bardziej w moim wieku, z 5 lat młodsza ode mnie ale znać to się prawie nie znamy.

Jak stara znów przyjdzie po jajka to dorzuc dwa gratis i powiedz że to dla córki, niech jej w cycki idzie😁

• Haha 1
Opublikowano
HF86 napisał:

otwieraj. żyto zmielisz zamiast bykom to chlebka upieczesz i lepiej zarobisz. nawet ja bym co dobrego kupił. jak byś nie dodawał nic od siebie 😉

A masz półtora chleba żeby mi zapłacić?

Opublikowano

półtora z bezdomki może być?

wszyscy na promocję z biedronki poszli i piekarnie nie wytrzymały. już ja znam wasz promocyjny naród. 

pigwa w płynie antygrip.

16368233189528593112061302840006.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Kiedy Podlasie szturmujesz?

Postaram się na przyszły weekend o ile nic nie wypadnie. Muszę jeszcze z Kazikiem się umówić. 

Ja mam pecha dziś. Koło przebite w jednej przyczepie w drugiej rama, a jeszcze po laty do tartaku muszę jechać... Dobrze że laweta u mnie stoi to caddy się wykaże. Nowy trzonek...

IMG_20211113_180756.jpg

Opublikowano

I musisz jechać .w centrum europy takie rarytasy do kupienia co czwartek. nawet ja się w końcu wybiorę. 

Opublikowano

ja nawet lalki szyję. ale narazie na kwarantanne wysłali z przedszkola. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Co wy wiecie o życiu....

O takim życiu to wolę nie wiedzieć. Siedzę sobie w ciszy, oglądam sobie film- Василий и Василиса- o ile ktoś takie coś kojarzy, święty spokój, ciepło, żadnych obowiązków już dziś...

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Co wy wiecie o życiu....

O takim życiu to wolę nie wiedzieć. Siedzę sobie w ciszy, oglądam sobie film- Василий и Василиса- o ile ktoś takie coś kojarzy, święty spokój, ciepło, żadnych obowiązków już dziś...

O pansczyznianych chlopach to?

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, akooo napisał:

O pansczyznianych chlopach to?

Nie ale bez tłumacza to g zrozumiesz raczej.

Oj skąd możesz to wiedzieć. Rosyjski trochę rozumiem litery tez znam Piotrek

Opublikowano
57 minut temu, bratrolnika napisał:

Czemu, dokładać trzeba??? Czy jak??? 

Przypomniala mi się historią jak mój dobry kolega stwierdził że piec na przepalony olej skonstruuje, opowiedzieć???

Jak stara znów przyjdzie po jajka to dorzuc dwa gratis i powiedz że to dla córki, niech jej w cycki idzie😁

Mus fajkę do komina założyć, opoziedaj 

Opublikowano

To se wklep. Idealnie wpisany destrukcyjny i denerwujący wpływ obu stron bo żadna nie była bez winy. Najlepiej to po wojnie ze sobą żyli. Zakończenie takie niezbyt w moim mniemaniu ale cóż... Muzyka fajna.

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Łe tam, dobra kobitę jakbyś znalazł to problemów nima. Ty swój tv byś oglądał, ona swój 🤔

Opublikowano
22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Postaram się na przyszły weekend o ile nic nie wypadnie. Muszę jeszcze z Kazikiem się umówić. 

Ja mam pecha dziś. Koło przebite w jednej przyczepie w drugiej rama, a jeszcze po laty do tartaku muszę jechać... Dobrze że laweta u mnie stoi to caddy się wykaże. Nowy trzonek...

IMG_20211113_180756.jpg

Do śledzików jedziesz??? Może byś mi motor przywiózł???

@Bananek ty tam w stolicy województwa nie będziesz przypadkiem kiedy???

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mus fajkę do komina założyć, opoziedaj 

A znajomy mechanikowaty, oleju z samochodów nazbierał, to mu się uwidzialo że sobie piec na olej zrobi. Trzy dni roboty, dwa dni testowania, i szóstego dnia się olej skończył i to by było na tyle

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Łe tam, dobra kobitę jakbyś znalazł to problemów nima. Ty swój tv byś oglądał, ona swój 🤔

To w komputrze, ja telewizora pozbawiony.

A znalazł to słowo klucz- nie chce mi się i nie widzę jakiejś potrzeby, która by mnie do szukania zmusiła.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, szymon09875 napisał:

IMG_20211113_180756.jpg

ktoś urzekł jak nic. dziś 13, a nigdzie wstążeczki nie widać.

ja to robię tak

IMG_20211113_093650.jpg

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

To se wklep. Idealnie wpisany destrukcyjny i denerwujący wpływ obu stron bo żadna nie była bez winy. Najlepiej to po wojnie ze sobą żyli. Zakończenie takie niezbyt w moim mniemaniu ale cóż... Muzyka fajna.

Słabo te filmy na ciebie działają jak cie tak nieraz poczytam od jakiegoś czasu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v