Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, stempos1980 napisał:

Połamaleś przyczepę? 

5 m trzeba było wIęcej załadować to by wytrzymała😁

19 minut temu, HF86 napisał:

samo to się pewnie nie stało?

Ucho pękło od wywrotu... I się przekosila

Opublikowano

to da się zrobić. A jak nie to ściągnij ją do mnie. 1.1 zl i jak dobre opony to na odpady nie odlicze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Sąsiadka🤣🤣

Dobra wykąpać się i jechać na oranie do stolicy🤣🤣

Sąsiadka lepsza od somsiada bo sąsiadka da, a Somsiad pożyczy... 

Uruchomiłem piec w garażu, tak srednio zadowolony jestem 🤔

• Haha 2
Opublikowano

będziesz tam teraz grzebal wieczorami zamiast przegląd Merlin robić. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, HF86 napisał:

to da się zrobić. A jak nie to ściągnij ją do mnie. 1.1 zl i jak dobre opony to na odpady nie odlicze. 

Ja się szybko uczę, @Bananek mówi 1-1.5. Ja już nie będę taki więc za moją uszkodzona chce dobra i pasuje :D

Kiedy Podlasie szturmujesz?

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Czy ja wiem, mnie pasuje. 😉

A jak idziesz do piekarni albo krówka markiety to czym tam płacisz?

swoją drogą przez Michała to i żem się napracować musiał. A na co mnie to było 🤔

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

będziesz tam teraz grzebal wieczorami zamiast przegląd Merlin robić. 

Trzeba by więcej złomu przewalać, a jak się człowiek urobi to uj nie robota. Te pieniądze tak nie cieszą. Ja im bardziej się u robię tym dłużej mogę 🙊

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mnie tam aspekt finansowy i opróżnienia lodówki z towaru interesuje. To kobita co ma 40 lat, męża i dzieci dwójkę... Nie dla mnie takie coś.

Nie gadaj. Jak byś się w taką ryczącą 40ke zagłębił to lodówka była by na drugim miejscu.  Kumpel opowiadal że jak mu pałkę obrabia ukochana to prześcieradło tyłkiem wciąga 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To córka jej bardziej w moim wieku, z 5 lat młodsza ode mnie ale znać to się prawie nie znamy.

5 lat to nie różnica.A poznać to się poznacie dobrze tylko trzeba tyłek ruszyć z miejsca😁

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pjoter dobry zieć to żonę raz, a teściową pięć! 

a skąd wiesz?

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

widzisz jak dobrze kumplowi

Mi tam też nieźle. Na obiadek dziś wątróbka z indyka, ziemniaczki, piec się włączył znów bo temperatura spadła, plony zadowalające, nawet z jakimś promykiem optymizmu patrzę na przyszły rok- można dalej zwierzaki chować, za ziemniaki nie najgorzej się wzięło, dobre jest.

5 minut temu, stempos1980 napisał:

5 lat to nie różnica.A poznać to się poznacie dobrze tylko trzeba tyłek ruszyć z miejsca😁

No daleko od siebie nie mieszkamy ale jakoś tak chęci nie ma...

Opublikowano
HF86 napisał:

A jak idziesz do piekarni to czym tam płacisz?

Niczym. Dasz wiarę, że w ciągu może 3 lat cztery piekarnie zniknęły? Nie ma już żadnej. Oj suchowolski żyd by się teraz cieszył.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeszcze nie. Nie wiem czy dobry sposób mi sąsiad zaprezentował ale wg jego liczenia a kosił Rekordem w KR kukurydzę to się robiło tak, na moim przykładzie:

Kukurydza miała 27% - 14% = 13%

Czyli z tony odpada te 13% masy czyli 130kg. A więc w moim przypadku musiałbym dostać tym sposobem licząc łącznie 1950kg, no na okrągło 1900.

https://www.syngenta.pl/serwisy/agrokalkulatory/kalkulator-suszenia-kukurydzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v