Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
stempos1980 napisał:

20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Też je widzę a mam daleko do ciebie,raczej pogodna noc będzie. Na polu jestem i termometr 1+ pokazuje. 

To chyba inne chmury bo u mnie jak weszłam do domu to termometr pokazywał 1.8 na plusie a po  30minutach jest już 3.5 na plusie się ma się na lato😁

jak Pani za męża pisze to proszę choć pisać w rodzaju męskim

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

Nad morze, do piachu się przyzwyczajać

O widzisz. Dwa lata nie byłem.

Albo na rusztach poleżeć. Do kremacji się gotować😁

Powiem wam że zaczynam o tym myśleć.

Byłem na Firleju w Radomiu. I po środku cmentarza dziura w ziemi. Budują pokaźne kolumbarium. Muszą bo cmentarz ma może ze 100ha i już brak miejsc.

Opublikowano

Kurła aleście napisali książkę za dziś.

4mm napadało, łącznie listopad 19mm, dzień pochmurny, wietrzny i 8 stopni.

4 króliki zabite, dwa już odebrane, po dwa jeszcze ma klient przyjechać, marchewka odebrana i zasiadłem... Ale kurła jazda po ciemku to uj nie jazda jednak.

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

Nad morze, do piachu się przyzwyczajać

Podobnie powiedział mój Wet babce co do niego że starym psem przychodziła żeby mu okłady z ziemi zrobiła zapytała po co, no żeby się przyzwyczail i więcej nie przyszła 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale kurła jazda po ciemku to uj nie jazda jednak.

światła włącz!

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

jak Pani za męża pisze to proszę choć pisać w rodzaju męskim

1 minutę temu, Bananek napisał:

Wpisz sobie w yt nic śmiesznego, cały film i moment 4:57

Czepiata się o szczegóły .

Młody ogląda Pata i Mata i nie daje pisać tylko żeby z nim oglądać bo mama leży choruje 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A to to wiem, ale jednak nie komfortowa jazda jak widzisz tylko tyle ile Ci światła naświecą...

Uwierz że od świateł zależy.

Kiedyś jak tourana miałem to wydawały się za***iste. Teraz względem kugi to świeczki były.

Ogólnie są za***iste, ale jak coś nowego mnie wyprzedzi to znowu widzę że kuga jak świeczki świeci.

Technologia galopuje i jakość oświetlenia diametralnie się zmienia

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Kiedyś jak tourana miałem to wydawały się za***iste. Teraz względem kugi to świeczki były.

Ogólnie są za***iste, ale jak coś nowego mnie wyprzedzi to znowu widzę że kuga jak świeczki świeci.

Być może, ja prawie ślepy, po ciemku praktycznie nie jeżdżę wcale a auto już prawie 14 letnie i zasadniczo nie jechałem w życiu autem nowszym niż 2011 rok, chyba, że o czymś nie pamiętam.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A to to wiem, ale jednak nie komfortowa jazda jak widzisz tylko tyle ile Ci światła naświecą...

Listwę LED na dach załóż :D z tym że po co patrzeć dalej jak przed autem :o

Ja to chyba coś muszę z nietoperza mieć bo mi się w nocy lepiej jeździ, ruch mniejszy. Właściwie patrząc na moją posturę to blizej mi do koali niż  nietoperza:D

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

też nie lubię tak po zmroku jeździć. światła tak jakby nie oświetlają, bo chyba jeszcze wzrok nie może się zdecydować czy to noc , czy dzień. a jeszcze jak deszcz, to całkiem do....

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Komarem jeżdził ,to możesz o światłach pogadać 😉

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

że oślepia z przeciwka jadących

to nie jeździj pod prąd...

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

O widzisz. Dwa lata nie byłem.

Albo na rusztach poleżeć. Do kremacji się gotować😁

Powiem wam że zaczynam o tym myśleć.

Byłem na Firleju w Radomiu. I po środku cmentarza dziura w ziemi. Budują pokaźne kolumbarium. Muszą bo cmentarz ma może ze 100ha i już brak miejsc.

Ja już powiedziałem że mają mnie spalić a puszkę może se kobita na parapecie w sypialni postawić nawet 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v