Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chłop zadzwonił, że marchew mu dowieźli, trza się jutro wieczór kopnąć, może pomału się doturla a po fajrancie te 4 króliki ubić🤔 Trza zadzwonić do ostatniego klienta na orkę kiedy mu pasuje i ulepa zakonserwować. Może w końcu kukurydzę się skosi🤔

Opublikowano

maciar już z jarusiem i kotem w bunkrze. te dwa debile pierwsze powinni na granicy stać i bronić obywateli. A i jeszcze tegoż misia niech se wezmą. 

Opublikowano (edytowane)

@HF86bez znaczenia kto by nie rządził to z tym sobie nie poradzi w miły i przyjemny sposób bo wpuścic nie można a strzelać no nie wiem 

Jak słucham tych co krzyczą przed kamerami a nic mondrego do dyskusji nie wnoszą to mnie trafia 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

ja mam kurs czołgisty, zaraz i u mnie będzie SMS żeby się stawić 😄

ten WOT to wydmuszka

Detem będziesz jeździł? 

Nie bez powodu na wot mówią harcerzyki 🙊

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

@HF86bez znaczenia kto by nie rządził to z tym sobie nie poradzi w miły i przyjemny sposób 

ile było tego pitolenia o potędze, armi i kolegach  z hameryki. jak to trzeba sankcje nakładać. taka potęga że nawet okrzyki że wladka nawet zaglodzic gotowi sami. 

i ja mam za tą sytuację płacić?

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Tutaj nie ma prostego rozwiązania bo sytuacja robi się napięta i bez eskalacji konfliktu sami sobie nie poradzimy 

Na pewno Ty coś poradzisz czy ja. Siedzieć na d*pie i tyle, patrzeć, obserwować. Przynajmniej ja nie mam zamiaru się ruszać dopóki ktoś na podwórko nie wlezie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, kris91 napisał:

Koleżanka też poszła do wotu, to tak się cieszyła że w mundurze będzie, a tu dzisiaj napisała mi że takiego pójdzie tam 🤣

O ile już jest w wot jak dostanie wezwanie to pójdzie 🤭 jak nie to kara więzienia lub wysoka grzywna takie koledzy dostali info jak by tam który miał inne plany 😉

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

masz książeczkę wojskową ? masz inną kategorie jak d , w razie w dostajesz powołanie

To można się nie stawić- pierdel albo grzywna. Nie czuję ani potrzeby ani powołania bronić czegoś więcej niż swoje, chyba, że siłą zmuszą.

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Roki212 napisał:

Pójdzie 🤭 jak nie to kara więzienia lub wysoka grzywna takie koledzy dostali info jak by tam który miał inne plany 😉

wszystkie nowo wojskowe osrane. były szwagier też myślał że 15 lat spokoju i emeryt będzie. A tu uj trzeba portki prac i na granicy stać. 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

ile było tego pitolenia o potędze, armi i kolegach  z hameryki. jak to trzeba sankcje nakładać. taka potęga że nawet okrzyki że wladka nawet zaglodzic gotowi sami. 

i ja mam za tą sytuację płacić?

A myślisz że inni koledzy by nam szybciej pomogli? 

To zapytam gdzie są wszyscy koledzy którym polskie służby ochoczo pędziły  z pomocą mam na myśli Szwedów Czechów czy nawet germanów 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Lolek. jak nie jesteś pewien kolegów to się w bagno nie pakujesz. A i oni sami mówili że pomoc nie potrzebna. 

Edytowane przez HF86
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

A myślisz że inni koledzy by nam szybciej pomogli? 

To zapytam gdzie są wszyscy koledzy którym polskie służby ochoczo pędziły  z pomocą mam na myśli Szwedów Czechów czy nawet germanów 

Dobrze gada, polać mu. Kraj z gówna i papieru pośród niczego, zwaśniony ze wszystkimi 

• Like 1
Opublikowano
Roki212 napisał:

O ile już jest w wot jak dostanie wezwanie to pójdzie 🤭 jak nie to kara więzienia lub wysoka grzywna takie koledzy dostali info jak by tam który miał inne plany 😉

A gdzie tam, w chałupie siedzi 🙊 Powiedziała że jakby coś, to nie dostała smsa 🤣

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Uziu92 napisał:

t72 jeździłem , trochę cięzsze i większe od deta 😄

Uziu, to był T25 a nie T72😂 

I ja dziś koła na zimowe przerzucił, z 17 na 16

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Lolek. jak nie jesteś pewien kolegów to się w bagno nie pakujesz. 

Ale nie nasi rządzący. Oni sami uwierzyli w brednie które chcieli wpoić ludziom. Gdzie Rysiek? Chyba se nic nie zrobił w obliczu sytuacji w jakiej stanął nasz kraj 

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

A gdzie tam, w chałupie siedzi 🙊 Powiedziała że jakby coś, to nie dostała smsa 🤣

nie ma tak łatwo zapewne przyjadą i zabiorą jak sprawdzą przy odprawie że brakuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v