Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła to będzie żreć... Ale innej alternatywy nie ma- albo węgiel/drewno albo prąd. Na kuchence gazowej to się do us*anej śmierci nie ugotuje.

Kiedyś było cos takiego jak taryfa nocna od 22 do 6 rano i był licznik co oddzielnie zliczał dzienną jak i nocną jak miałem u siebie taki parnik że właśnie się nastawiało jednym pokrętłem czas zwłoki czyli za ile godzin ma sie włączyć no i drugim czas gotowania, ale to już stare dzieje :) Nie wiem o ile energia w tej taryfie była tańsza ale coś takiego było 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Podjedź zawsze znajdzie  się coś dla kolegi z forum obecnie jest pigwowki i że śliwki 

Chopie tak szczerze to nie dojechał bym do ciebie bo nie mam siły

Chiba umrę☹️

Opublikowano

Jest chyba dalej. Nie wiem bo nic po nocy nie jest włączane. Zmywarki jak nie było tak nie ma i raczej nie będzie, pralka to w dzień chodzi. Śrutownik mało u mnie pracuje bo max 3 tony na rok. Trochę cyrkularka czasem.

2 minuty temu, Roki212 napisał:

Kiedyś było cos takiego jak taryfa nocna od 22 do 6 rano i był licznik co oddzielnie zliczał dzienną jak i nocną jak miałem u siebie taki parnik że właśnie się nastawiało jednym pokrętłem czas zwłoki czyli za ile godzin ma sie włączyć no i drugim czas gotowania, ale to już stare dzieje :) Nie wiem o ile energia w tej taryfie była tańsza ale coś takiego było 

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Na wiosnę sprzedałem taki na olx 😛

też miałem wystawić. kurna dwa na handel bym miał. w ciuuuul kasy.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

No ładne cacko. Trzeba by się przejechać.

No ładna to jest aż chce się patrzeć. 

Ciekawe jak z utrzymaniem tego, tam awaryjnosc i dostępność części, bo wcześniejsze włoskie motocykle miały z tym problem, i to duży

No i jak to włoszka to pewnie lubi sobie łyknąć. Waga ci nie przeszkadza? Mimo lekkiego wyglądu ma niemal 200kg.

Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

też miałem wystawić. kurna dwa na handel bym miał. w ciuuuul kasy.

Radzio parnik sprzedał i chałupę stawia.... Sam wyciągnij wnioski ile to jest warte

7 minut temu, Bananek napisał:

No i jak to włoszka to pewnie lubi sobie łyknąć. Waga ci nie przeszkadza? Mimo lekkiego wyglądu ma niemal 200kg.

FZ6S też prawie 200, na miejscu było czuć te 20kg więcej niż w gsie, w czasie jazdy nieodczuwalne 

Wyglad jest mega, boję się tylko i dostępność części . 

Tak patrzę na allegro coś tam jest, jakieś czujniki, klocki, ceny w miarę rozsądne. Tarcza hamulcowa przednia ponad 8 stów😐

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Masz wprawę?🤔

A skąd. Nawet nie piję, czasem kilka wiśni z bimbru wyciągnę.

Doopa takie życie. 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

A ja dzisiaj pie

a jutro nie pie?

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Od astry nie podejdą? 😉

Jakby było trzeba to by coś dotoczył ....na szlifierce😉 

Kurde, części są, i na olx i na allegro, ceny rozsądne, oj kurczaczki, ładne to to, co robić co robić??? 

Ta gadzina podobno ma 3 mapy, 50%, 75%, i 100% mocy, fajne to to

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Od astry nie podejdą? 😉

Jakby było trzeba to by coś dotoczył ....na szlifierce😉 

Kurde, części są, i na olx i na allegro, ceny rozsądne, oj kurczaczki, ładne to to, co robić co robić??? 

Ta gadzina podobno ma 3 mapy, 50%, 75%, i 100% mocy, fajne to to

No, fajne. Filmik obejrzyj na yt.

Opublikowano

Pie to po angielsku placek. 😉

I był też taki film , American Pie 

No i ciasto też tam było, kto pamięta???

Przed chwilą, Bananek napisał:

No, fajne. Filmik obejrzyj na yt.

Daj lynka

• Like 1
Opublikowano

że był to pamiętam, ale o czym, to zapomniałem....

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

I był też taki film , American Pie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v