Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

ale czy to potrzebujący?? 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Po 70gr to się w tym roku sprzedawało nadwyżki małych. Do połowy października szły po 80gr ale potem z kim by nie gadał to każdy mówi, że po 90gr-1zł, a niektórzy i 1,10zł. To zrobiłem skok i żaden z klientów nie wybrzydza, większość stwierdziła, że i tak się z tym liczyła.

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dobra cena, u nas 70gr a i są desperaci co po 50 sprzedaja

Opublikowano

No i ja mówię żeby podniesli, kurczaki po 15 zł za kg i ludzie nosami kręcą ale biorą. Jedna nie chciała bo w markecie po 9, po dwóch tygodniach dzwoniła że by wzięła. Dziś jedna przyjechała po 25 sztuk.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Po 70gr to się w tym roku sprzedawało nadwyżki małych. Do połowy października szły po 80gr ale potem z kim by nie gadał to każdy mówi, że po 90gr-1zł, a niektórzy i 1,10zł. To zrobiłem skok i żaden z klientów nie wybrzydza, większość stwierdziła, że i tak się z tym liczyła.

Moze i ja bym kupił kilka kurek 🤔 tylko ja nie wiem jakie kupić żeby jajka niosły.

Opublikowano (edytowane)

Kurczaki dalej idą po 14 ale nie wiem jak z królikami teraz robić... Po 25zł to już biorę parę lat. Ale 30 to znów dużo... Perliczki po 28 i nikt nie wybrzydza.

@6465 Szukaj czerwonych z czarnymi ogonami. Coś takiego jak tu na zdjęciu są.

195114771_164716682275945_2155087701811143181_n.jpg

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Moze i ja bym kupił kilka kurek 🤔 tylko ja nie wiem jakie kupić żeby jajka niosły.

Ja mam sasexy. Świetne kury i jajka znoszą naprawdę fajnie. 

Opublikowano

Nie fajne a fajnie.

Pewnie chodzi o to że zawsze na węższym końcu jaja stawiają😜. Jak sipma belki🤭

Opublikowano

Ojciec miał leghorny teraz rossy chyba są. Leghorny fajne tylko szybko przestały nieść. Mnie te ptaki wgl nie interesują i jak kupił sobie perliczki to przez miesiąc nie wiedziałem że są :o jedynie na koniec gnój wyrzucę :D

Opublikowano

Spokojne, nie kwocza się co dzień jajko. Miałem rosy to co chwilę jakaś kwoczyla. 

Opublikowano

Jak kwoczy to do wiadra z wodą raz, drugi, trzeci i przejdzie. Temperaturę jej trzeba obniżyć. Dziadkowy patent, jedna z kilku rzeczy, które po nim zapamiętałem. Miałem jakieś tam Sonie, Leghorny, teraz tylko Rossa, wytrzymałe, nie zdychają i "nie drzemią".

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Spokojne, nie kwocza się co dzień jajko. Miałem rosy to co chwilę jakaś kwoczyla. 

Czyli zabiłeś w nich instynkt macierzyński

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurczaki dalej idą po 14 ale nie wiem jak z królikami teraz robić... Po 25zł to już biorę parę lat. Ale 30 to znów dużo... Perliczki po 28 i nikt nie wybrzydza.

@6465 Szukaj czerwonych z czarnymi ogonami. Coś takiego jak tu na zdjęciu są.

195114771_164716682275945_2155087701811143181_n.jpg

O takiego 🦃 to bym obgryzł.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

42 minuty temu, superfarmer02 napisał:

3 tysie z transportem za Młodzieszyn co do nowego nabytku to nic nie mówię żeby nie zapeszyć ale będzie to pojazd transportowy 🤭

Rysiek się na mnie obraził ☹️☹️

Zbierajle pasowana Ci sprzedam 

co mi sprzedasz?

bratrolnika napisał:

No jak nic ode mnie przyczepa. W niedzielę promocja cenowa, pamiętaj😉

🤭

6465 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

rude czyli takie standardowe ale ja polecam te białe takie chudzinki. żywe maszyny do jajek to to wszystko zje i na jajko przerobi. 10 białych daje prawie tyle jajek co 30 czerwonych. czarne to takie bardziej mięsne ale jaka też znoszą

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

I o to chodzilo. Mają jajka znosić a nie kurczaki prowadzac. Z resztą i tak koguta nie mam. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jak kwoczy to do wiadra z wodą raz, drugi, trzeci i przejdzie. Temperaturę jej trzeba obniżyć. Dziadkowy patent, jedna z kilku rzeczy, które po nim zapamiętałem. Miałem jakieś tam Sonie, Leghorny, teraz tylko Rossa, wytrzymałe, nie zdychają i "nie drzemią".

Czyli jak kobiecie się chce to też kubeł zimnej wody, raz drugi i trzeci. Gorączkę jej zbije🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v