Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

mi za gówniarza korki w kieszeni się zajarały. nowiuśkia koszula i spodnie...

I joby od matki.

Znajomy po pijaku wyrzucal petarde przez okno w samochodzie, zapomnial szybe otworzyc, palca nie ma.

Mowili o nowym murze przeciwko uchodzcom. Jest 10 firm chetnych na wykonanie. Wysoki 5,5m dlugi 180km. Naszpikowany elektroniką,czujnikami detektorami cuda wiankami. @bratrolnika Cb na podwykonawcę wezmą. Chcą przyjąc do strazy granicznej na wschodzie 750 osób to moze akurat uda mi sie dostać

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Mowili o nowym murze przeciwko uchodzcom. Jest 10 firm chetnych na wykonanie.@bratrolnika Cb na podwykonawcę wezmą.

A czemu akurat mnie, za jaką karę??? 

JA tam mam dobry etat, płacą nieźle, poleżeć można, to po co mi płoty budować

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

I joby od matki.

Znajomy po pijaku wyrzucal petarde przez okno w samochodzie, zapomnial szybe otworzyc, palca nie ma.

Mowili o nowym murze przeciwko uchodzcom. Jest 10 firm chetnych na wykonanie. Wysoki 5,5m dlugi 180km. Naszpikowany elektroniką,czujnikami detektorami cuda wiankami. @bratrolnika Cb na podwykonawcę wezmą. Chcą przyjąc do strazy granicznej na wschodzie 750 osób to moze akurat uda mi sie dostać

Oni nie będą stawiać murów! Oni będą budować granicę 😂

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Polecam serie "piosenki które ryją banię" na YT u Jacka Tomkowicza

Tam to właśnie zobaczyłem. Piosenka z cyklu sądziłem iż nic mnie już nie zdziwi, a tu wpada japończyk jodłujący z kurami.😁

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nie chcę dać się pokryć....                Eternitem???

Darek dzisiaj ładną 330 widziałem na handel, stoi w Piatku jak się na Kutno wyjeżdża 

ale dzisiaj czwartek jutro piątek...😁🤦‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, donweter1989 napisał:

patrz to

Kurła, jakiś  kamikadze musiał wojnę przeżyć, niemiec go uratował i przygarnął,  a ten mu kobitę obrabiał. No bo skąd taki? Chyba nie z Piątnicy?🤣

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A czemu akurat mnie, za jaką karę??? 

JA tam mam dobry etat, płacą nieźle, poleżeć można, to po co mi płoty budować

Bo mur bedzie z metalu wiec ktos ze spawarką obeznany musi być i solidnie wykonać. 

@gregor1284 na uchodzcow to chcą takie cos postawic,ale jak asf szedl to lipe odwalili z odstrzałem dzikow i zrobili zakaz trzymania swin. Najechalo sie do nas policji z wielkopolski. A wczoraj do mnie telefon z Wronek czy do strazy granicznej do nich nie chcialbym przyjść 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Bo mur bedzie z metalu wiec ktos ze spawarką obeznany musi być i solidnie wykonać. 

@gregor1284 na uchodzcow to chcą takie cos postawic,ale jak asf szedl to lipe odwalili z odstrzałem dzikow i zrobili zakaz trzymania swin. Najechalo sie do nas policji z wielkopolski. A wczoraj do mnie telefon z Wronek czy do strazy granicznej do nich nie chcialbym przyjść 

We Wronkach to chyba s.w. Słyszeliście o czymś takim jak alkohol syntetyczny? Ma to w prowadzić że względu na rodzaj w stan lekkiego lub mocniejszego upojenia alkoholowego ale nie da się tym uchlac 

Opublikowano
slawek74 napisał:

Łolek napisał:

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nie chcę dać się pokryć....                Eternitem???

Darek dzisiaj ładną 330 widziałem na handel, stoi w Piatku jak się na Kutno wyjeżdża 

ale dzisiaj czwartek jutro piątek...😁🤦‍♂️

Tak szczerze mówiąc to ten tydzień ogólnie poyebany jeśli chodzi o dni. Niby taki jak wszystkie a zupełnie inny. Czas zmieniony, dwa dni wolne, kilka razy do kościoła i system w głowie zawieszony.

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

tak

Wyksztalcenie wyzsze preferują,ale jak ktos ma srednie techniczne z elektroniką związane, informatyką, to tez dla nich potrzebne. Ogolnie to jako takich nie mają wymagan bo oni dopiero po rozmowie kwalifikacyjnej oceniają czy sie nadajesz czy nie i biorą na psychotesty.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

ale nie da się tym uchlac 

to po co chlać? bez sensu...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Słyszeliście o czymś takim jak alkohol syntetyczny? Ma to w prowadzić że względu na rodzaj w stan lekkiego lub mocniejszego upojenia alkoholowego ale nie da się tym uchlac

To może ten nowy glikol obajtka. 😉

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

We Wronkach to chyba s.w. Słyszeliście o czymś takim jak alkohol syntetyczny? Ma to w prowadzić że względu na rodzaj w stan lekkiego lub mocniejszego upojenia alkoholowego ale nie da się tym uchlac 

To do d*py.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Przed chwilą, Uziu92 napisał:

tak

Wyksztalcenie wyzsze preferują,ale jak ktos ma srednie techniczne z elektroniką związane, informatyką, to tez dla nich potrzebne. Ogolnie to jako takich nie mają wymagan bo oni dopiero po rozmowie kwalifikacyjnej oceniają czy sie nadajesz czy nie i biorą na psychotesty.

wykształcenie mam, może by się zainteresować tym ? bo nie ukrywam szukam pracy i się zastanawiam w co uderzać , czy w transport iść czy może coś w służby skoro brakuje , schudłem , kondycja jest znowu dobra ,może by się załapał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v