Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ok. U klasy średniej wyższej, ceniącej jakość i nieliczącej się z groszem

U prawdziwej klasy średniej jak najbardziej. ale jak mi bogatury plytki klasy 3ciej chcą w salonie kłaść bo na oko się od pierwszej nie różnią i ma być jak w projekcie. materiały najtańszy badziew ale ma wyglądać i kluc w oczy bogactwem. robót dodatkowych w uj a na koniec za co tyle pieniędzy, przecież pan jesteś tylko budowlaniec.

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

U prawdziwej klasy średniej jak najbardziej. ale jak mi bogatury plytki klasy 3ciej chcą w salonie kłaść bo na oko się od pierwszej nie różnią i ma być jak w projekcie. materiały najtańszy badziew ale ma wyglądać i kluc w oczy bogactwem. robót dodatkowych w uj a na koniec za co tyle pieniędzy, przecież pan jesteś tylko budowlaniec.

Faktura, A jak nie zapłaci to do windykacji. Co za problem... oni nie mają litości to i budowlaniec niech nie ma. Dopiero jest śmiech jak u bogola komornik wita 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

O to to, jak przyjdzie naprawdę leczyć się na coś to chodzi sie prywatnie. A przy kowidzie to już masakra żeby gdzieś się dostać, ale prywatnie nie ma kolejek🤦‍♂️

Parę lat nazat siostra poważnie zachorowała. 

Poszła do szpitala, brak miejsc, poszła prywatnie do lekarza który pracował w szpitalu. 

Wizyta kilka stów, leczenie w uj drogie, kilkudniowa kuracja kilka tysiecy. 

Wizyta polegała na tym że jegomość wysyłał ją do szpitala na badania w którym pracował ale nie było dla niej miejsca. 

Na tym polega prywatna służba zdrowia pracująca w państwowej placówce 

• Like 3
Opublikowano
danielursus3p napisał:

Przed chwilą, HF86 napisał:

Faktura, A jak nie zapłaci to do windykacji. Co za problem... oni nie mają litości to i budowlaniec niech nie ma. Dopiero jest śmiech jak u bogola komornik wita 🤭

Jaki komornik. Mało jest bogatych co nie popłacili różnym firmom i się śmieją w żywe oczy?

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

nawet nie wiesz ile nerwów potrafią zjeść. ale nie ze mną te numery żeby nie zapłacili. ale już teraz takich unikam. 

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

A skąd wiesz że nie miał by drugiej żony, a na pierwszą by płacił 

Nie sądzę by był tak głupi...

12 minut temu, GRZES1545 napisał:

To właśnie szuka się takiej połowy żeby jedno drugie wspierało a nie wykorzystywało. Z negatywnym nastawieniem jak twoje to lepiej siedzieć i narzekać, myślę że zmienisz podejście z wiekiem ale będzie już za późno dla Ciebie.

Nie wykluczam, nie zaprzeczam. Co ma być to będzie. Mam jedną tylko nadzieję.

Opublikowano

Ot to to.

Dziś NFZ to maszynka do drenażu budżetu państwa. Pensje w szpitalach są często wręcz absurdalne, ale w mediach ledwie do pierwszego wystarcza

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Jaki komornik. Mało jest bogatych co nie popłacili różnym firmom i się śmieją w żywe oczy?

Tacy nowobogaccy to tak po prawdzie nie mają pieniędzy takich żeby się śmiać w oczy. Takie rzeczy to robią ludzie z ogromnym kapitałem. 

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Mam znajomych co na stolicy robili na czarno wykończenia  i po robocie gość kasy nie wypłacił😬

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, akooo napisał:

Wystawiasz fakturę jak masz firmę i jak nie zapłaci to oddajesz do windykacji i ściągają bez gadania.

@Strongman

Nie.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Wystawiasz fakturę jak masz firmę i jak nie zapłaci to oddajesz do windykacji i ściągają bez gadania.

Jest niemiecka firma z za***istym kapitałem, co za A2 ludziom nie popłaciła. Mianowicie firma PORR, sprawa oparła się już o niemiecki rząd i chyba kasę odzyskają. A w Polsce tych budowlańców polski rząd miał w pizdzie....  

Opublikowano
13 minut temu, akooo napisał:

Im bogatszy jesteś tym mniej Ci zrobią 

10 minut temu, GRZES1545 napisał:

@Strongman

Nie.

Popatrz na sprawy z niezapłaconym zbożem, bydłem. Myślisz że Ci ludzie pieniądze za to zobaczą? 

Opublikowano

Trafne, ale nie do końca. Nowobogaccy cisną na kredytach, a ludzi którzy na prawdę mają pieniądze jest na prawdę bardzo mało . 

Opublikowano

Kiedyś Koledze nie zapłacił jeden za usługę, no i wbiliśmy na wesele. 

Dług z kopert się odzyskało a co się zabawiliśmy to nasze. 

Drugi za 400 zł zmarnował sobie życie, myślał że trafił na frajera i po sprawie. 

Chłop się żenił dla pieniędzy no i Wystarczyło mu wyprawić wieczór kawalerski w klubie dla panów. 

Opublikowano
9 minut temu, danielursus3p napisał:

Jest niemiecka firma z za***istym kapitałem, co za A2 ludziom nie popłaciła. Mianowicie firma PORR, sprawa oparła się już o niemiecki rząd i chyba kasę odzyskają. A w Polsce tych budowlańców polski rząd miał w pizdzie....  

Byle podatki zapłacili, a że zarobionych pieniędzy na zapłatę ich nie maja to uj tam... 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Im bogatszy jesteś tym mniej Ci zrobią 

Popatrz na sprawy z niezapłaconym zbożem, bydłem. Myślisz że Ci ludzie pieniądze za to zobaczą? 

Z firmami widmo różnie bywa, jak robisz u prywatnego inwestora jest inaczej. Niektórzy majstrowie piszą umowę przed rozpoczęciem pracy.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Trafne, ale nie do końca. Nowobogaccy cisną na kredytach, a ludzi którzy na prawdę mają pieniądze jest na prawdę bardzo mało . 

Dodał bym jeszcze że często bez pokrycia w majątku 

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

I tego nie pokazują 😉 mniej problemów i więcej honoru. Z nowobogackimi to jak w tym powiedzeniu "najgorzej jak się dziad torby dorobi, nie wie później na którym ramieniu nosić" 

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Z firmami widmo różnie bywa, jak robisz u prywatnego inwestora jest inaczej. Niektórzy majstrowie piszą umowę przed rozpoczęciem pracy.

Nie taka firma widmo 

https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/wlasciciel-zm-zbyszko-aresztowany,197037.html

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Dodał bym jeszcze że często bez pokrycia w majątku 

Otóż to. 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

I tego nie pokazują 😉 mniej problemów i więcej honoru. Z nowobogackimi to jak w tym powiedzeniu "najgorzej jak się dziad torby dorobi, nie wie później na którym ramieniu nosić" 

Jak kto ma miliardy to siedzi cicho, i takich ludzi na listach Forbesa nie zobaczysz. Tak cicho myślę że są bogatsi i w Polsce i na świecie, od tych co są zawarci w tej liście. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie taka firma widmo 

https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/wlasciciel-zm-zbyszko-aresztowany,197037.html

Oszustów i cwaniaków nie brakuje, czesem lepiej zrobić kilka małych zleceń jak wziąć dużą robotę na większą skalę. A do końca i tak nie wiadomo do końca z kim masz doczynienia, takie życie wszystkiegonie da się przewidzieć .

Mnie by było wstyd nie zapłacić komuś za pracę u mnie wykonaną.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pewnie ze są, na uj im problemy z rozgłosu 

Na stolicy też "pruszkowscy" interesy na miliony robią 🤔 nazwiska z gazet z tamtych lat.. 

12 minut temu, Karol6130 napisał:

Kiedyś Koledze nie zapłacił jeden za usługę, no i wbiliśmy na wesele. 

Dług z kopert się odzyskało a co się zabawiliśmy to nasze. 

Drugi za 400 zł zmarnował sobie życie, myślał że trafił na frajera i po sprawie. 

Chłop się żenił dla pieniędzy no i Wystarczyło mu wyprawić wieczór kawalerski w klubie dla panów. 

Karol, gangster z L..😁 warto mieć takie znajomości 😁

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Oszustów i cwaniaków nie brakuje, czesem lepiej zrobić kilka małych zleceń jak wziąć dużą robotę na większą skalę. A do końca i tak nie wiadomo do końca z kim masz doczynienia, takie życie wszystkiegonie da się przewidzieć .

Mnie by było wstyd nie zapłacić komuś za pracę u mnie wykonaną.

Wstyd zastąpiła roszczeniowosc 😉

U was może nie tak, ale w moich stronach zapytaj weta ile ludzi nie popłacilo, a jak się upomni o kasę to na niego z ryjem. I to nie Mali rolnicy bo tacy mają honor. 

• Like 1
Opublikowano

To była dobra zabawa, nic więcej. 

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Na stolicy też "pruszkowscy" interesy na miliony robią 🤔 nazwiska z gazet z tamtych lat.. 

Karol, gangster z L..😁 warto mieć takie znajomości 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v