Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

W kupie cieplej to i mniej na ogrzewanie😉

To samo mówią pingwiny cesarskie podczas zamieci.   :P

Globalne ocieplenie a pingwiny: czy pingwiny cesarskie mogą wyginąć? -  National Geographic

Opublikowano
3 minuty temu, deSilva napisał:

To samo mówią pingwiny cesarskie podczas zamieci.   :P

Nawet pszczoły to wiedzą,  a Piotrek ma pszczoły 😀

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Aby przeżyć ale tak aby się nie zanudzić a i też zbytnio nie narobić.

Szczerze podziwiam i zazdroszczę podejścia. Ja jak zarabialem 4 tyś , chciałem 5 , zarabialem 5, chciałem 7, i tak w nieskończoność chyba będzie 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Aby przeżyć ale tak aby się nie zanudzić a i też zbytnio nie narobić.

Szczerze podziwiam i zazdroszczę podejścia. Ja jak zarabialem 4 tyś , chciałem 5 , zarabialem 5, chciałem 7, i tak w nieskończoność chyba będzie 

To ty rekin byznesu

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Kupiłeś ten kombajn na nieopłacane usługi czy jeszcze się wahasz? :P

Opublikowano

Szczerze podziwiam i zazdroszczę podejścia

Bo zależy na co wydajesz. Ja czasem na pierdoły coś przepuszczę ale raczej tylko to co niezbędne się kupuje, na wczasy nie jeżdżę, auta nie zmieniam, do restauracji/kin/teatrów nie chodzę, raz na kilka lat jakiś koncert to w skali paru lat grosze, choć ostatni koncert na jaki chciałem jechać nie wypalił przez covid. 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Nie ma takiego dla mnie 😔

Opublikowano
sadownik12 napisał:

Na co mu kombajn jak 7 tys zarabia?

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

To ty rekin byznesu

Cenie sobie bezpieczeństwo finansowe 

Przed chwilą, akooo napisał:

Na co mu kombajn jak 7 tys zarabia?

Tyle to zarabialem kilka lat temu 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, akooo napisał:

To ty rekin byznesu

Cenie sobie bezpieczeństwo finansowe 

Chodźbyś na rzęsach stawał to i tak wszystkiego nie przewidzisz nieraz warto trochę odpuścić dla spokojniejszego zycia

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie ma takiego dla mnie 😔

toż było tu zdjęcie jakiegoś masseya. fajne kombajny.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo zależy na co wydajesz. Ja czasem na pierdoły coś przepuszczę ale raczej tylko to co niezbędne się kupuje, na wczasy nie jeżdżę, auta nie zmieniam, do restauracji/kin/teatrów nie chodzę, raz na kilka lat jakiś koncert to w skali paru lat grosze, choć ostatni koncert na jaki chciałem jechać nie wypalił przez covid. 

Korzystam z pewnych dóbr i usług,  resztę reinwestuje. 

Opublikowano

Odnośnie dupcenia starych

General prowadzi inspekcje garnizonu legii cudzoziemskiej na pustyni po kilku dniach pyta żołnierzy jak z sexem a oni mówią mamy tu stara wielbłądzice stara ale.... 

OK mówi generał i z ciekawosci poszedł do wielbłądzi y wraca taki uchachany i mówi do dowódcy super pomysł z tą wielbladzica

Pewnie mówi dowódca stara jest ale do miasta zawsze dowiezie 

• Haha 2
Opublikowano

Stan jego elektroniki jest mi nie znany. Wstrzymuje się z decyzją do czasu aż fachowiec to zobaczy. W cale nie oznacza że go kupię. 

Stan jego elektroniki jest mi nie znany. Wstrzymuje się z decyzją do czasu aż fachowiec to zobaczy. W cale nie oznacza że go kupię. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, akooo napisał:

Chodźbyś na rzęsach stawał to i tak wszystkiego nie przewidzisz nieraz warto trochę odpuścić dla spokojniejszego zycia

Sztuką nie jest mieć dużo tylko sztuką jest mieć dużo przy małym nakładzie pracy/czasu. Można to osiągnąć na różne sposoby i nie mówię tu absolutnie o nielegalności.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, akooo napisał:

Sztuką nie jest mieć dużo tylko sztuką jest mieć dużo przy małym nakładzie pracy/czasu. Można to osiągnąć na różne sposoby i nie mówię to absolutnie o nielegalności.

No tak to jest sztuką ale zależy co dla kogo. Ja tam wolę za pansje na etacie pracować niż główkować po nocy i się martwić. A tak 7-17 swoje zrobić i spać spokojnie🙂

Opublikowano
5 minut temu, akooo napisał:

Nie pomyślałeś, że może nie robię tego wszystkiego z samej chęci posiadania pieniędzy? Kręci mnie ryzyko i adrenalina. Nie wszyscy to rozumieją, ale taki już jestem. 

Opublikowano

A tak 7-17 swoje zrobić i spać spokojnie

To też jedna z metod, którą osobiście stosuję- żydzenie na wszystkim i też się da. Tak to musiałbym więcej myśleć- czego nie chcę i nie lubię, musiałbym więcej pracować- czego też nie chcę, musiałbym więcej czasu na coś poświęcać- czego też nie chcę, trzeba by było ryzykować tak jak Daniel- a też tego nie chcę i cenię sobie święty spokój, już mi wystarczy, że dostanę czasem telefon z problemem do rozwiązania...

Opublikowano
danielursus3p napisał:

5 minut temu, akooo napisał:

Nie pomyślałeś, że może nie robię tego wszystkiego z samej chęci posiadania pieniędzy? Kręci mnie ryzyko i adrenalina. Nie wszyscy to rozumieją, ale taki już jestem. 

Przecież nie napisałem że źle robisz. Chodzi tylko o to abyś się nie rozpędził za bardzo bo ci życie przeleciec może i zostaniesz tylko z pieniędzmi albo i po drodze je stracić można.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Sztuką nie jest mieć dużo tylko sztuką jest mieć dużo przy małym nakładzie pracy/czasu. Można to osiągnąć na różne sposoby i nie mówię tu absolutnie o nielegalności.

Sztuką jest być zadowolonym z tego, co się ma. Znam wielu, co ma dużo i żyje w ciągłej depresji, że to za mało

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

A tak 7-17 swoje zrobić i spać spokojnie

To też jedna z metod, którą osobiście stosuję- żydzenie na wszystkim i też się da. Tak to musiałbym więcej myśleć- czego nie chcę i nie lubię, musiałbym więcej pracować- czego też nie chcę, musiałbym więcej czasu na coś poświęcać- czego też nie chcę, trzeba by było ryzykować tak jak Daniel- a też tego nie chcę i cenię sobie święty spokój, już mi wystarczy, że dostanę czasem telefon z problemem do rozwiązania...

Dokładnie. Czasem się zastanawiam czy moje życie tak bardzo różni się od życia bogaczy poza tym że oni ciągle mają zawalona głowę i ciągle mało mało mało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v