Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No wyżej Piotrek napisał że ma🤭

Ino i tak w ostatecznym rachunku my za wszystko płacimy🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tryb leń aż do koszenia kukurydzy a potem aż do wiosny. Tylko to co trzeba lub na co natchnienie jest się robi.

W tym tygodniu to jeszcze mi się tak nie chciało 🤔 no ale polatałem trochę, zakupy niezbędne zrobiłem, pigwę zamówiłem od znajomych, pohandlowalem trochę, porządków trochę w garażu zrobiłem, odwiedziłem gościa z dalszej rodziny to mi słoniny wędzonej dał 🤦‍♂️ oj Merylin się będzie broda świecić 😂

7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Ja teraz też nie patrzę na ceny bo mam za darmo paliwko😉

Pamiętaj o zięciu jak będziesz miał za dużo 😉

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

200l to mi braknie żeby samochody do końca roku potankowac

O to to, kupiłem ostatnio 200 miało starczyc na zebranie trawy, i ogólnie do ciągników na jesień, trawa jeszcze nie skoszona a w beczce może z 70litrow zostało, komu by się chciało jechać do CPN jak paliwo na podwórku 🤣 

Korzystajac że był niedaleko z paliwem to jeszcze 200 przywiózł... Kasa się rozchodzi jak woda 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

W tym tygodniu to jeszcze mi się tak nie chciało 🤔 no ale polatałem trochę, zakupy niezbędne zrobiłem, pigwę zamówiłem od znajomych, pohandlowalem trochę, porządków trochę w garażu zrobiłem, odwiedziłem gościa z dalszej rodziny to mi słoniny wędzonej dał 🤦‍♂️ oj Merylin się będzie broda świecić 😂

Wieczory teraz coraz dłuższe to w chałupie z książką/ komputrem i spać i to co niezbędne chyba, że chęci najdą na coś ale to rzadko...

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

🤔 odwiedziłem gościa z dalszej rodziny to mi słoniny wędzonej dał 🤦‍♂️ oj Merylin się będzie broda świecić 😂

Mówisz że będzie jej tłuszcz po brodzie leciał jak będzie szamać?😁

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wieczory teraz coraz dłuższe to w chałupie z książką/ komputrem i spać i to co niezbędne chyba, że chęci najdą na coś ale to rzadko...

Oj żebym ja miał te chęci co kiedyś to i mało bym spał. Teraz to na za dużo rzeczy mam poglądy jak ten o 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Mówisz że będzie jej tłuszcz po brodzie leciał jak będzie szamać?😁

A daj spokój, mnie to zaraz mdli a ona jak małpa kit. We wtorek byłem za koszenie qq płacić to jej dowiozłem swojskiej kichy i kiełbasy. Żeby ona jeszcze tyła, a to przechodzi przez nią i dalej chuda. Ostatnio coś o golonce mówiła, ja tego w życiu nie jadłem i nawet nie chce próbować. Dziś jej mamuśka znów bigosu dowiozła to będzie smród w chałupie po otwarciu pudełek 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Gregor to ty lubisz takie, no jakby to🤔 tłuste?

Ani jedzenia tłustego, ani kobiet 

• Haha 1
Opublikowano

Tur w ciapku podnosi 1900 kg, a podnośnik tonę można wsypać i jeszcze po dziurach jechać.   xD  Reszty  z wrażenia nawet nie oglądam.      xD

Opublikowano
12 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale tak jak by cię dopadła na kowboja to dopiero by sobie rodeo urządziła😁

Bym się wyślizgnął jak wąż 🤔 mam nadzieję, toć na takie coś to by mi nie przy grał instrument 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał: Mówisz że będzie jej tłuszcz po brodzie leciał jak będzie szamać?😁 A daj spokój, mnie to zaraz mdli a ona jak małpa kit. We wtorek byłem za koszenie qq płacić to jej dowiozłem swojskiej kichy i kiełbasy. Żeby ona jeszcze tyła, a to przechodzi przez nią i dalej chuda. Ostatnio coś o golonce mówiła, ja tego w życiu nie jadłem i nawet nie chce próbować. Dziś jej mamuśka znów bigosu dowiozła to będzie smród w chałupie po otwarciu pudełek 

Czyli wychodzi na to, że taniej ją ubierasz niż żywisz🤔

danielursus3p napisał:

Jechać się pościgantować. Jak mnie trzeba tej adrenaliny...

Screenshot_20211015-222329_Gallery.jpg

A jak złapio i lejce zabiorą? 3 miesiące bez kierownicy wytrzymiesz?🤔😅

Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A jak złapio i lejce zabiorą? 3 miesiące bez kierownicy wytrzymiesz?🤔😅

Nie złapio,  po publicznych drogach nie będziemy się wsciekac 😉

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Zawsze zimowe kupowałem w grudniu albo styczniu, ale coś trzeba dolać do mauzera. @Strongman jakiś specyfik zimowy polecał kiedyś 🤔

A tą czarno strzałę po English  black arrow

Trzeba iść spać iutro podłogę u cielaków zrywać.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v