Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No wyżej Piotrek napisał że ma🤭

Ino i tak w ostatecznym rachunku my za wszystko płacimy🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tryb leń aż do koszenia kukurydzy a potem aż do wiosny. Tylko to co trzeba lub na co natchnienie jest się robi.

W tym tygodniu to jeszcze mi się tak nie chciało 🤔 no ale polatałem trochę, zakupy niezbędne zrobiłem, pigwę zamówiłem od znajomych, pohandlowalem trochę, porządków trochę w garażu zrobiłem, odwiedziłem gościa z dalszej rodziny to mi słoniny wędzonej dał 🤦‍♂️ oj Merylin się będzie broda świecić 😂

7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Ja teraz też nie patrzę na ceny bo mam za darmo paliwko😉

Pamiętaj o zięciu jak będziesz miał za dużo 😉

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

200l to mi braknie żeby samochody do końca roku potankowac

O to to, kupiłem ostatnio 200 miało starczyc na zebranie trawy, i ogólnie do ciągników na jesień, trawa jeszcze nie skoszona a w beczce może z 70litrow zostało, komu by się chciało jechać do CPN jak paliwo na podwórku 🤣 

Korzystajac że był niedaleko z paliwem to jeszcze 200 przywiózł... Kasa się rozchodzi jak woda 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

W tym tygodniu to jeszcze mi się tak nie chciało 🤔 no ale polatałem trochę, zakupy niezbędne zrobiłem, pigwę zamówiłem od znajomych, pohandlowalem trochę, porządków trochę w garażu zrobiłem, odwiedziłem gościa z dalszej rodziny to mi słoniny wędzonej dał 🤦‍♂️ oj Merylin się będzie broda świecić 😂

Wieczory teraz coraz dłuższe to w chałupie z książką/ komputrem i spać i to co niezbędne chyba, że chęci najdą na coś ale to rzadko...

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

🤔 odwiedziłem gościa z dalszej rodziny to mi słoniny wędzonej dał 🤦‍♂️ oj Merylin się będzie broda świecić 😂

Mówisz że będzie jej tłuszcz po brodzie leciał jak będzie szamać?😁

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wieczory teraz coraz dłuższe to w chałupie z książką/ komputrem i spać i to co niezbędne chyba, że chęci najdą na coś ale to rzadko...

Oj żebym ja miał te chęci co kiedyś to i mało bym spał. Teraz to na za dużo rzeczy mam poglądy jak ten o 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Mówisz że będzie jej tłuszcz po brodzie leciał jak będzie szamać?😁

A daj spokój, mnie to zaraz mdli a ona jak małpa kit. We wtorek byłem za koszenie qq płacić to jej dowiozłem swojskiej kichy i kiełbasy. Żeby ona jeszcze tyła, a to przechodzi przez nią i dalej chuda. Ostatnio coś o golonce mówiła, ja tego w życiu nie jadłem i nawet nie chce próbować. Dziś jej mamuśka znów bigosu dowiozła to będzie smród w chałupie po otwarciu pudełek 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Gregor to ty lubisz takie, no jakby to🤔 tłuste?

Ani jedzenia tłustego, ani kobiet 

• Haha 1
Opublikowano

Tur w ciapku podnosi 1900 kg, a podnośnik tonę można wsypać i jeszcze po dziurach jechać.   xD  Reszty  z wrażenia nawet nie oglądam.      xD

Opublikowano
12 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale tak jak by cię dopadła na kowboja to dopiero by sobie rodeo urządziła😁

Bym się wyślizgnął jak wąż 🤔 mam nadzieję, toć na takie coś to by mi nie przy grał instrument 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał: Mówisz że będzie jej tłuszcz po brodzie leciał jak będzie szamać?😁 A daj spokój, mnie to zaraz mdli a ona jak małpa kit. We wtorek byłem za koszenie qq płacić to jej dowiozłem swojskiej kichy i kiełbasy. Żeby ona jeszcze tyła, a to przechodzi przez nią i dalej chuda. Ostatnio coś o golonce mówiła, ja tego w życiu nie jadłem i nawet nie chce próbować. Dziś jej mamuśka znów bigosu dowiozła to będzie smród w chałupie po otwarciu pudełek 

Czyli wychodzi na to, że taniej ją ubierasz niż żywisz🤔

danielursus3p napisał:

Jechać się pościgantować. Jak mnie trzeba tej adrenaliny...

Screenshot_20211015-222329_Gallery.jpg

A jak złapio i lejce zabiorą? 3 miesiące bez kierownicy wytrzymiesz?🤔😅

Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A jak złapio i lejce zabiorą? 3 miesiące bez kierownicy wytrzymiesz?🤔😅

Nie złapio,  po publicznych drogach nie będziemy się wsciekac 😉

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Zawsze zimowe kupowałem w grudniu albo styczniu, ale coś trzeba dolać do mauzera. @Strongman jakiś specyfik zimowy polecał kiedyś 🤔

A tą czarno strzałę po English  black arrow

Trzeba iść spać iutro podłogę u cielaków zrywać.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v