Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Albo masło 🤔

Czyżbyś wspominał Placka? 

"Kruca fuks znów zeście w pralce prały, masło mydlinami bedzie cuć"😁 Czy jakoś tak ale sens ten sam.

@akooo Tak. Bo normalny człowiek ma do siebie i bliskich większy/mniejszy dystans a nie jest sztywny jak nie powiem co. 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Isaura?

A diabli wiedzą. Wszystkich tu obecnych którzy poszli do kobiet na gospodarstwa nazywa parobkami, to jak żona przyszła do niego to nie ma bata barwne musi mieć kobieta życie 🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Dwa przyciski i poszło 

ja mam i pokrętło...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyżbyś wspominał Placka? 

"Kruca fuks znów zeście w pralce prały, masło mydlinami bedzie cuć"😁 Czy jakoś tak ale sens ten sam.

@akooo Tak. Bo normalny człowiek ma do siebie i bliskich większy/mniejszy dystans a nie jest sztywny jak nie powiem co. 

Dokładnie placka 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Isaura?

A diabli wiedzą. Wszystkich tu obecnych którzy poszli do kobiet na gospodarstwa nazywa parobkami, to jak żona przyszła do niego to nie ma bata barwne musi mieć kobieta życie 🤦‍♂️

Że ja tak pisałem o kimś?

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

@Chłoporobotnik wodzirej się znalazł paczcie go 😆

Lepiej swojej żony pilnuj bo jeszcze się jej odmieni a innych nie nawracaj na swoją wiarę. Po prostu przestań szerzyć te swoje wartości, bo i tak nikt się do nich nie dostosuje i ich nie słucha. @pafnucyDobrze mówię, czy za dosadnie?

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A bo on inny od pospołu, tak jak i ja. Tylko każdy w inną stronę spogląda i idzie i niech tak zostanie.

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Ja tam nie wiem co przyniesie przyszłość,  może się zaszczepić. Na razie nie.

Pytanie czy po zaszczepieniu ta ciotka uniknęła by zakażenia czy też ciężkiego przebiegu.

Bo karmią nas takimi informacjami , a są przypadki u mnie w terenie zgoła inne. No i co najgorsze ukrywane w systemie.

To prawda nigdy do końca nie wiadomo co by było. Moja mama nie zaszczepiła się w pierwszej turze i zmarła. Czasami mam wyrzuty sumienia że ja na szczepionkę nie namówiłem bo może by ja to uchroniło. Choć pewności nie mam i miał nie będę ale niesmak pozostaje na długo. Nie piszę tego żeby kogoś namawiać broń Boże. Każdy ma rozum i robi jak uważa.

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

@pafnucyDobrze mówię, czy za dosadnie?

po prostu tak , by zrozumiał i dał już spokój.

Opublikowano
22 minuty temu, akooo napisał:

Samo to się nic nie robi.

Od 4.50 zobacz.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

@Chłoporobotnik wodzirej się znalazł paczcie go 😆

Lepiej swojej żony pilnuj bo jeszcze się jej odmieni a innych nie nawracaj na swoją wiarę. Po prostu przestań szerzyć te swoje wartości, bo i tak nikt się do nich nie dostosuje i ich nie słucha. @pafnucyDobrze mówię, czy za dosadnie?

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A bo on inny od pospołu, tak jak i ja. Tylko każdy w inną stronę spogląda i idzie i niech tak zostanie.

Nie musze jej pilnować a i z niewolnika nie ma pracownika. Zaufanie to fundament związku. A czy ja kogo nawracam? Czasem wspomnę o czymś z pozycji Chrześcijanina czy to coś złego?

Opublikowano

Udany związek zależy od dwóch rzeczy: od znalezienia właściwej osoby i od bycia właściwą osobą.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja to nie inny? 😂

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie Ty 

Dopiero na focha Cię naszło? 

Sorki. Czesto gadam byle co. Nie gniewaj się jeśli możesz. 

Opublikowano

Czasem wspomnę o czymś z pozycji Chrześcijanina czy to coś złego?

A co Cię obchodzi z jakiej pozycji ktoś to obserwuje i jak robi? Mnie nie obrusza, że ktoś żyje bez ślubu, ma dzieci bez ślubu, dokonał aborcji czy pracuje w niedzielę. Ma do tego prawo. A Ty nie musisz komuś mówić czy robi źle czy dobrze w takich kwestiach. To jego/jej sprawa. Pouczać to można kogoś kto źle na przykład orze, źle wypełnia papier ale nie w kwestiach moralnych. Nic do Ciebie nie mam i nie uznawaj tego za krytykę tylko w moim odczuciu takie są fakty.

P.S. Słowo "chrześcijanin" pisze się z małej litery- rzeczownik.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A ja to nie inny? 😂

Masz hople jak każdy ale nie odbiegasz od ogółu chyba. Po kilku wypowiedziach to Cię polubiłem, masz dystans a czasem to nawet masz rację😁

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, sladan napisał:

No dość daleko

Że Ryśka jeszcze nowszy? 

No raczej tak

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Dopiero na focha Cię naszło? 

Sorki. Czesto gadam byle co. Nie gniewaj się jeśli możesz. 

Jakiego focha, na mnie to możesz nawet i czarna d*pa mówić. Tylko dopiero o małżonkę Twoja zacząłem się martwić 😔

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jakiego focha, na mnie to możesz nawet i czarna d*pa mówić. Tylko dopiero o małżonkę Twoja zacząłem się martwić 😔

ze mną ma jak w raju. czasami nawet wyjść samej jej pozwalam. a co mi tam. niech ma...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v