Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

ale wam się udzieliła jakaś poświąteczna chandra, :D

To nie jest tylko poświąteczna chandra tylko styl życia.

Opublikowano

nie można cały czas narzekać i się smucić. ciesz się z byle czego.

Opublikowano

Zbyt mało przebłysków zadowolenia, ogólny bilans jest ujemny, tak jak przyrost naturalny w mojej parafii, wczoraj w gazetce wyczytałem, że 41 pogrzebów, 31 chrztów i 14 ślubów w 2020 było.

Opublikowano

Raczej nie o depresję chodzi. Problem jest głębiej pogrzebany

Opublikowano (edytowane)

Początek to już dawno pewnie był.

2 minuty temu, 6465 napisał:

Nie jestem psychologiem,  ale co nie którzy to mają początki depresji. 

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Z życia😎

A co to za życie 

Nie doceniasz tego co masz , masz kupę hektarów, niezłe ciągniki, wystarczy chcieć robić i można dużo osiągnąć.

Opublikowano

żeby pisać ze mną na AF np. :D

Wam się z nudów w główkach przesila.

Opublikowano

Czego? Jakoś tak bliżej niektórych rzeczy nie można określić. Może kobita by coś pomogła ale jej nie ma i nie będzie. Oglądałeś "Dzień świra"? Tam Adaś Miauczyński miał kobietę swoich marzeń- to samo u mnie- w marzeniach jest ale w rzeczywistości nie istnieje. Pewnie są przebłyski "szczęścia"- ot wirowanie miodu, żniwa, ale zwykła, szara codzienność zakłóca ten rytm i skutecznie wyzbywa z resztek optymizmu. Niby praca na etacie lekka i spokojna ale jakoś nawet rano człowiek nie ma chęci siąść do tego telefonu i komputera, najlepiej to jak są takie dni, że do domu przychodzi się tylko na obiad i spać- mało się rozmyśla.

1 minutę temu, pafnucy napisał:

a czego Wam brakuję, ze tacy niezadowoleni?

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Nie doceniasz tego co masz , masz kupę hektarów, niezłe ciągniki, wystarczy chcieć robić i można dużo osiągnąć.

Akurat ja to nie mam nic 

Bo lejesz na wszystko... Weź kiedyś usiądź ze starym przy piwie czy kawie i pogadajcie jak dorośli ludzie. Niech Ci da powiedzmy na 3 lata w dzierżawę parę hektarów i się wykaż, że też potrafisz osiągnąć dobre efekty. Albo idź do roboty i miej to w doopie. Bo z tego co piszesz to takiej sytuacji jaką masz nie wytrzymał by nawet człowiek o stalowych nerwach.

• Like 1
Opublikowano

Na Stop Chama mnie kolega namówił, faktycznie widząc to co się tam czasem dzieje to za głowę się można chwycić. Najgorsi ci, którzy umyślnie hamują.

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Też oglądam. I jeszcze Polskie Drogi też niezłe, ale rzadko wstawia

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Czego? Jakoś tak bliżej niektórych rzeczy nie można określić. Może kobita by coś pomogła ale jej nie ma i nie będzie. Oglądałeś "Dzień świra"? Tam Adaś Miauczyński miał kobietę swoich marzeń- to samo u mnie- w marzeniach jest ale w rzeczywistości nie istnieje. Pewnie są przebłyski "szczęścia"- ot wirowanie miodu, żniwa, ale zwykła, szara codzienność zakłóca ten rytm i skutecznie wyzbywa z resztek optymizmu. Niby praca na etacie lekka i spokojna ale jakoś nawet rano człowiek nie ma chęci siąść do tego telefonu i komputera, najlepiej to jak są takie dni, że do domu przychodzi się tylko na obiad i spać- mało się rozmyśla.

7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dla tego jeszcze na forum wchodzę, no i jest jeszcze kilku innych z którymi lubię pisać 

każdy ma problemy. jak bym o swoich opowiadać zaczął, to dopiero byśmy w deprechę wpadli.:D

dlatego trzeba się z pierdół cieszyć i robić swoje.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Bo lejesz na wszystko... Weź kiedyś usiądź ze starym przy piwie czy kawie i pogadajcie jak dorośli ludzie. Niech Ci da powiedzmy na 3 lata w dzierżawę parę hektarów i się wykaż, że też potrafisz osiągnąć dobre efekty. Albo idź do roboty i miej to w doopie. Bo z tego co piszesz to takiej sytuacji jaką masz nie wytrzymał by nawet człowiek o stalowych nerwach.

Przy jednym stole i jeszcze pić ? To byśmy się pozabijali, każdy ci to powie😛

Za czasów szkoły były takie rozmowy to mi powiedział że nie bo ziemię zepsuje 👍 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

Therarolnik jak pisałem idź w świat do jakiego gospodarza z bydłem. Na pejsbooku się ogłoś. Będziesz miał zajęcie piątek świątek i niedziela. Sianokosy kuku, kręcenie paszowozu wożenie goowna, czyli to wszystko co umiesz i chyba lubisz. A na sylwestra urządzisz pokaz fajerek nie za 1 a 3 tysiące złotych. I banan na gębie aż  pod Suwałki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v