Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, stempos1980 napisał:

Witajcie 

Pada deszcz  

Podaj budżet  i wymagania to będziemy pisać nowy rozdział😁

Budżet koło 4-5k. Oczywiście im taniej tym lepiej. Z wymagań to grabki, znaczniki, w tej cenie raczej ścieżek się nie spodziewam. No i rynna do próby kreconej będzie na +

Nie ma co zaczynać pisać rozdziału, nie mam dwóch lat na szukanie 😁 do wiosny coś kupię 🤪

Edytowane przez sladan
  • Like 1
Opublikowano
sladan napisał:

Budżet koło 4-5k. Oczywiście im taniej tym lepiej. Z wymagań to grabki, znaczniki, w tej cenie raczej ścieżek się nie spodziewam. No i rynna do próby kreconej będzie na +

Kurła, wszystko to ma pewien siewnik, który znam. I jest w połowie budżetu. Choć i cały przyjmę, kieszenie mam spore. 😉

Opublikowano

Deszcz czuć w powietrzu. Docisnąć placek i pewnie weekend bo siewu nie będzie. 

16329835139064776709032441006126.jpg

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

@sladan a czemu ty takiego pierdka chcesz 2,5m?

Taki mam agregat do siewnika. A nie chcę dokładać do całego zestawu. Dzisiaj Meprozet pojechał do nowego właściciela

Opublikowano (edytowane)

zapodaj fotkę

Ja mam Isarię 2,5m ze ścieżkami po 2 lejki, zagarniaczami, znacznikami (bez automatu) - w sumie bardziej by mi pasował siewnik 3m z zasypem ze 400-500kg

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Możliwe że będę miał do sprzedania agregat z hydropakiem i wałem pakera agromasz 3m. Znajomy ma sprzedawać w komplecie z siewnikiem, ale siewnik zostawię sobie .

Opublikowano
12 godzin temu, marulekk napisał:

po wiele u was węgiel kamienny ???

teraz chcesz kupowac ?? pare zlotych stratny jestes,  wegiel to sie w maju-czerwcu kupuje.

to jedyna rzecz procz zboza, ktora u nas jest tansza.

w nocy polalo -trzeba sie brac do orki.

Opublikowano
55 minut temu, Bananek napisał:

Wiele ha skosiles?

Realnych z 3.5.robaki swoje dziki też się dolozyly i pona pół hektara bez plonu 😤

Opublikowano
47 minut temu, jahooo napisał:

zapodaj fotkę

Ja mam Isarię 2,5m ze ścieżkami po 2 lejki, zagarniaczami, znacznikami (bez automatu) - w sumie bardziej by mi pasował siewnik 3m z zasypem ze 400-500kg

Chcesz sprzedać siewnik?

Fotkę mam taką

received_392316861963678.jpeg

Opublikowano
HF86 napisał:

55 minut temu, Bananek napisał:

Wiele ha skosiles?

Realnych z 3.5.robaki swoje dziki też się dolozyly i pona pół hektara bez plonu 😤

A jakiej wielkości ta pryzma? Tzn wielkość widzę, tylko wymiarów nie znam. Ciekawe co moja pokaże.

Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

Mogę sprzedać siewnik, ale nie "od ręki", bo jestem w trakcie siewów, może w zimie coś by znalazł

Ja już po siewach, także bez spiny. Ile byś cenił?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Kurła, wszystko to ma pewien siewnik, który znam. I jest w połowie budżetu. Choć i cały przyjmę, kieszenie mam spore. 😉

Pisałeś że sprzedasz komuś kto docenia Polską myśl technologiczną.

Opublikowano
PAN88 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Pisałeś że sprzedasz komuś kto docenia Polską myśl technologiczną.

Ale budżet mogę przyjąć i od niego 🤣😂

6465 napisał:

Kurde dzisiaj mi przeszło ,

Na kogo?

Opublikowano
12 godzin temu, stempos1980 napisał:

Teraz to już byłem właśnie wróciłem do domu od poniedziałku wieczora

Czy nie stałeś 3 lub 4 samochód za namiotem w pierwszej alei na górce. 

To trochę Ci się zeszlo. Koniec już towaru?

Pochmurno i dylemat kopać czy sortować. Edit pada i nie ma roboty

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Roki212 napisał:

No widzisz bo jak byś miał to byś zapodał, a takie gadanie że coś jest xD no ale jak niby ma być skoro premiera dopiero 8 października xD

To jakiś musical zatytuowany wesele 2021 cały film. Także kicha to nie to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v