Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@chloporobotnik widać że wychowałeś się przy dziadkach. Widać jak ich szanujesz i bardzo mi się to podoba.👍 a dziadek twój żyje?

1 minutę temu, DANDYS napisał:

słaba masa

Jeśli to do mojego problemu to gdzie tego szukać🙆

Opublikowano
20 minut temu, superfarmer02 napisał:

masz 2 oringi pod tą płytkę? sprawdź jeszcze dokręcenie śrub żeby fontanny nie było

Mam.

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

a sekcja pływającą jest?

Jest. Cztery położenia wajchy są. Jutro testy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, ani jeden ani drugi. Jedna babcia też już nie. Tylko ta jedna została no i ci dziadkowie od pszczół, bo ich to traktuję jak swoich, choć więzów rodzinnych to tam nie ma.

Dziadki wiele wartości przekazują 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

wiele wartości przekazują 

Skąpstwa swego rodzaju i nie wyrzucania prawie niczego też nauczyli... Choć ci od pszczół nigdy na nic i nikogo nie żałowali. Na nawozy nie skąpili nigdy, opryski jakie tylko najdroższe bo najlepsze. Wczoraj tam byłem na rowerku, przyszykowała babka kielichy na bimber bo 56 rocznica ślubu ale dziadek się na pięcie obrócił i tylko wnuczkę zawołał bo na nieszpór chciał iść. Więc browar i do domku.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Skąpstwa swego rodzaju i nie wyrzucania prawie niczego też nauczyli... Choć ci od pszczół nigdy na nic i nikogo nie żałowali. Na nawozy nie skąpili nigdy, opryski jakie tylko najdroższe bo najlepsze. Wczoraj tam byłem na rowerku, przyszykowała babka kielichy na bimber bo 56 rocznica ślubu ale dziadek się na pięcie obrócił i tylko wnuczkę zawołał bo na nieszpór chciał iść. Więc browar i do domku.

Tego fajansiarstwa trochę też. Ale nad tym panuje 🤔 nawet w garażu jak coś mam w ręku takiego że gdybym zobaczył na drodze a nie schylił się po to to wrzucam do baniaka po kwasie, żeby na myśl nie przyszło mi tego wyciągać. Jakieś druty żebrowane to mam poukładane, jarzma do wienców co zostały z budowy powiązane i schowane, drut 6 w krążku też schowany co został, wiazalkowy schowany. Rurki od c.o. Wszelkiej maści też poukładane, kształtki do stalowych rur oddzielnie, do miedzi oddzielnie, do pexa oddzielnie, do pp oddzielnie i takie tam. Deski co z budowy zostały to porobiłem drzwi do stodoly i inne takie. Nic się nie marnuje i wszystko poszanowane 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Damian24424 napisał:

Ciepło lekki wiaterek :D

Mierzył ktoś już kukurydze na ziarno w Powicie sochaczewskiej albo okolicach ?

o a skąd kolega? ile ma % to niewiem ale u sąsiada za miedzą na 6 kl już cała sucha a u znajomych na lepszej ziemi FAO chyba 240 planują na początek października

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

czym konserwóiecie na zimę paski od rotacyjnej, będzie stała na dworze i przydało by się to jakoś zabezpieczyć

Zdejm paski i zabierz do garażu

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

z kond

😐 

6 minut temu, superfarmer02 napisał:

konserwóiecie

😟 Do której ty szkoły chodzisz???

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Kurde dziś jak oralem wskaźnik poziomu paliwa jak mam obroty do 1000 wszystko jest ok. Jak przeciagne powyżej opada ślazówka jak by paliwa nie było. Pomóżta chłopy co za 😈?

Powyżej tysiąca obrotów wir w baku się wytwarza i wciąga wszystko razem z pływakiem i stąd wskazówka opada

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v