Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

nie wiem z kim rozmawiałem

Spokojnie, odkąd są maseczki to tak mam jak gdzieś do sklepu pójdę, ktoś do mnie mówi ale nie wiem często kto to...

Śnieg prószy, +2 stopnie. @pafnucy O dziwo liczna rodzina jest w komplecie, wszystkie maluchy żyją, aż zdziwiony byłem.

Opublikowano
46 minut temu, Rolnik1973 napisał:

0 to nie -22° 

Jak trzeba to trzeba

A tak z ciekawości bez potrzeby to bez sensu w mróz.

U siebie jak było -20 z czystej ciekawości dawno nie było takich mrozów to odpaliłem aby popracował 9_9

Dziś +1 za ciepło na odpalanie co będę sprzęt męczył :P wszytko ogarnięte szuflą 💪

Opublikowano

Widzieli jak jebła hala w Rzeszowie pod śniegiem?

Projektuje się wszystko na granicy wytrzymałości.

Opublikowano

Temu ja jestem zdania że jak komuś w lato ta jazda nie idzie, to niech siedzi w chałupie teraz... Jedzie Ci taka niemota 30/h i stwarza zagrożenie, ale skoro chce się poddawać selekcji naturalnej to ok. Ślizgo na drogach elegancko, na rybkę i dupka sama bokiem idzie 🤣wczoraj dziewuszka zginęła 27 lat. Przed własną brama, hamowała żeby skręcić i slizgnela pod tira... Osierociła bodajże półtora roczne dziecko 

• Sad 1
Opublikowano
54 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Wyjechałem rano na drogę popiołem łyche ja do tyłu a tu nie idzie, Qrła ale ślizgo

Zara Cię jaka urwa za zanieczyszczenie środowiska zgłosi.

Popioły do utylizacji😁

Opublikowano

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

pewnie zgiąłeś rękę po pobraniu krwi?

Niby nie. Z wyprostowaną wsiadłem w samochód i do domu. Ale już jest ok, rozruszalem, ponadwyrężałem bo sam burty zakładałem i jest ok

Opublikowano
soltys48 napisał:

48 minut temu, Bananek napisał:

Armagedon. A co by było jakby nie poszło bokiem?

lekcje odwołane, tiry na krajowce stoją... pies w budzie uwięziony 😀

Landiniec pali?

Młody gdzieś na S8 stoi

jak trzeba to odpali. niech wpada na pączki.

bratrolnika napisał:

Jeszcze jakaś dziewczyna mnie w kolejce zagadywala, ładna, zgrabna, ewidentnie mnie znała, tylko że ja nie wiem z kim rozmawiałem

A Ty ile masz lat, że nie potrafisz wprost dziewczynie powiedzieć, że nie pamiętasz skąd ją kojarzysz?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No, nieraz 3 x w tygodniu

u mnie zdażyło się że trzech na raz 😀 i ten co ostatni przyjechał stoi w bramie i blokuje i pyta pozostałych czy mają czas i nie odjeżdża mówi ze mu się nie spieszy 😉😁

• Haha 1
Opublikowano

pierwszy raz w życiu zrezygnowałem w połowie drogi z podróży. zdrowy rozsądek zwyciężył. wyobraźcie sobie, że droga krajowa w ogóle nie jest odśnieżana. języki ponawiewało już na wylot w poprzek. tiry na bieżąco to zajeżdżają i robią z tego lodowisko. do tego boczny wiatr i nieszczęście gotowe.

Opublikowano

Kurła jak tak czytam i widzę zdjęcia od Was to aż oczy ze zdumienia przecieram. U mnie z centymetr śniegu, wiatr z zachodu i -1 na termometrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v