Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, 6465 napisał:

@pafnucy zamontowałeś?

IMG_20210925_130356.jpg

Zamontowałem, pamietam. Bylem dziś w mieście ale weekend ma poczta. 

Wożę w aucie. 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Bo się na mnie uwzięłeś :/

ja się na Ciebie uwziąłem ? A gdzie i kiedy to miało miejsce bo oprócz komentarzy na temat wyjucha lub bajzona to nie przypominam sobie żebym użył jakiegokolwiek przytyku w stronę twojej osoby.

Opublikowano
19 minut temu, pafnucy napisał:

Zamontowałem, pamietam. Bylem dziś w mieście ale weekend ma poczta. 

Wożę w aucie. 

A w tym twoim to co się zepsuło że zmieniłeś?

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

A w tym twoim to co się zepsuło że zmieniłeś?

To pstrykadlo na zalamaniu. Szyba sama mi sie zamykala. Nie moze tak byc

Teraz drugą klamkę zamówię bo sie różnią 

Opublikowano

Tomek, gadałem z bratem, mówi że póki co uszczelnił ten rozdzielacz i na daną chwilę nie cieknie, więc moja oferta odkupu tego twojego jest tak jakby nieaktualna😐 przynajmniej na daną chwilę, zobaczymy co będzie po wykopkach, bo aktualnie tym ciągnikiem Bolek jest ciągany

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Tomek, gadałem z bratem, mówi że póki co uszczelnił ten rozdzielacz i na daną chwilę nie cieknie, więc moja oferta odkupu tego twojego jest tak jakby nieaktualna😐 przynajmniej na daną chwilę, zobaczymy co będzie po wykopkach, bo aktualnie tym ciągnikiem Bolek jest ciągany

Spoko luz. Leży już że 3lata. To niech tam leży.

3 minuty temu, pafnucy napisał:

To pstrykadlo na zalamaniu. Szyba sama mi sie zamykala. Nie moze tak byc

Panie poczekaj jeszcze z rok i ci nie będzie przeszkadzać. Mi w pierwszym roku przeszkadzał piasek w kabinie, w drógim kupiłem szybę białą zamiast zielonej też mi przeszkadzała. Teraz mam go prawie 4lata. A ni szyba mi nie przeszkadza ani syf w środku.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

i tak obu naraz nie widzisz to co za różnica :D

no ale na bogatego trafiło to musi być na tiptop

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Można rozwijać można a nasze cepy co??

Jakby Rosja była w unii to te zakłady dawno byłyby zlikwidowane lub przejęte przez zachodniego producenta traktorów.Produkowałby własne marki lub zlikwidował.

Opublikowano
34 minuty temu, DANDYS napisał:

a jakim mlekiem odpajacie, zawsze ibeko brałem a już nie zamawiają tego eh

Bebiko, a jak już zaczynają same dobrze przeżuwać to na gerbery przechodzimy 

17 minut temu, 6465 napisał:

Panie poczekaj jeszcze z rok i ci nie będzie przeszkadzać. Mi w pierwszym roku przeszkadzał piasek w kabinie, w drógim kupiłem szybę białą zamiast zielonej też mi przeszkadzała. Teraz mam go prawie 4lata. A ni szyba mi nie przeszkadza ani syf w środku.

Nie boisz się pantofelki ubrudzić? 🤔

17 minut temu, witejus napisał:

Jakby Rosja była w unii to te zakłady dawno byłyby zlikwidowane lub przejęte przez zachodniego producenta traktorów.Produkowałby własne marki lub zlikwidował.

Dobrze gada, polać mu. Same normy emisji spalin by dobiły te fabryki 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, witejus napisał:

tylko te traktory to na podzespołach  z firm unijnych . silniki z merca , hydraulkia bosch a napedy pewno z karraro a opony michelin 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

tylko te traktory to na podzespołach  z firm unijnych . 

Zasadniczo w standardzie jest w całości Rosyjski,w możliwych opcjach możliwy silnik i gąsienice unijne

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

tylko te traktory to na podzespołach  z firm unijnych . silniki z merca , hydraulkia bosch a napedy pewno z karraro a opony michelin 

Dneproshine mają swoją to by nabijali kasę michelinowi? Zerknij na belarusy, wszystko ruskie a jak chcesz "komfortu" to doplacasz 

Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

Mam takie swoje... Piasek czy kurz to ujdzie. Ale takie pierdoły mnie denerwują. Czasami z tym jeżdżę ale caly czas to widzę. 

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Moje pantofelki dosyć brudne 😁

IMG_20210925_144945.jpg

Chyba juz pora na wymianę obuwia bo zaraz palec wyjdzie. Pewnie po dlugim dniu na polu to skarpeta brudna?😀 ja mam NB to gorna część elegancka tylko podeszwy sie powycierały ze sie ślizgam

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Moje pantofelki dosyć brudne 😁

IMG_20210925_144945.jpg

Ehh, czy istnieją jeszcze rolnicy pracujący w cwelkach? Mam takiego znajomego jednego to ledwo kolor spod warstwy gnoju przebija 😂

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Ciekawe czy ta kobieta jest świadoma tego co ma ubrane :o bo troche ujowe

FB_IMG_1632574891117.jpg

Cały kutang klan 😂

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Chyba juz pora na wymianę obuwia bo zaraz palec wyjdzie. Pewnie po dlugim dniu na polu to skarpeta brudna?😀 ja mam NB to gorna część elegancka tylko podeszwy sie powycierały ze sie ślizgam

Szusujesz nie ślizgasz jak Michael Jackson. Tum tum tumtum😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wędrowycz85 napisał:

i tak obu naraz nie widzisz to co za różnica :D

no ale na bogatego trafiło to musi być na tiptop

Do tip top to daleko

Taki przyklad

Syf, ale każda kontrolka działa. 

IMG_20210925_152007.jpg

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Moja jedyna wada to zadarte duże palce u nóg. I wszystkie buty mają dziury na placach 😁

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v