Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, akooo napisał:

Mógłbyś trochę ta 30 podpicowac nawet dla fanu 😊

Ja nie taki fan jak niektórzy. To ma pracować a wygląd to kwestia drugorzędna. 

Pewnie trzeba się modlić.

Jakoś nie odczuwam braku a już z półtora roku jak nie lepiej bez tego.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Podobno na sekcji wyszedł zawał serca.

trochę za wcześnie... pewno serducho słabe było, a w tym wieku mało kto się bada.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Szczepiony?

Z tego co wiem to nie. Zamiast wody pił energetyki.

Miał dobrze prosperujący biznes, kasa wystawała z każdej kieszeni. Ale fajny chłop był i uczynny. Zjeść lubił dobrze w końcu miał swoją masarnie i energetykami popijał.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Mógłbyś trochę ta 30 podpicowac nawet dla fanu 😊

Ja nie taki fan jak niektórzy. To ma pracować a wygląd to kwestia drugorzędna. 

Pewnie trzeba się modlić.

Jakoś nie odczuwam braku a już z półtora roku jak nie lepiej bez tego.

Tylko czemu coraz większy z ciebie pesymista i coraz bardziej ponure posty piszesz. Jak tu zacząłem pisać to idzie to zauważyć.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Zamiast wody pił energetyki.

Przyjeżdża do mnie wywozić szambo taki chłopak z sąsiedniej wsi- niecałe 30 lat ma. Mówił ostatnio, że był na pogrzebie kolegi, bodajże 31 lat- chłop trenował i sobie tam wstrzykiwał jakieś cuda w siebie, poszedł na jakąś imprezkę, pochlał ostrzej i mu się ubzdurało, że sobie wstrzyknie podwójną dawkę. Po pół godzinie leżał nieprzytomny, w szpitalu jako "roślina" 3 miechy leżał. Zamiast popić, położyć się spokojnie spać to się mu pomieszało...

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Prawdę mówiąc jak bym tej mszy nie zamówił to bym i nie poszedł. Bo orkę musiałem przerwać.

Ja chyba dopiero we wtorek orał będę  pod psie żyto bo jutro muszę jałówki przeprowadzać w poniedziałek qq u kolegi  i we wtorek  orka chyba że  część artystyczna% sie lekko przedłuży to mogę  nie dać  rady

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Tylko czemu coraz większy z ciebie pesymista i coraz bardziej ponure posty piszesz. Jak tu zacząłem pisać to idzie to zauważyć.

sie pomodli to Mu przejdzie??

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Biegiem do samochodu.

Kiedyś zamówiłem za tego kolegę co mnie do niego na pogrzeb wiozłeś. Chłop dużo pomagał nam jak byłem w szpitalu i zmarł miał 34lata.

To masz chody u proboszcza, albo w walizce zaniosłeś, a może u was taki deficyt mszy jest 🤔

U nas to najbliżej dopiero za rok, albo weźnie kasę a msza poza parafią

Pracowity dzień był dziś, ale wszystko poszło po myśli 

Trochę kukurydzy wiatr poprzewracał w okolicy 

Opublikowano
9 godzin temu, szczypka napisał:

Ja siane w podobnym terminie zazwyczaj zbieram po 10 października wcześniej zbierane jakoś bardziej mi gnije w przechowalni 

dzięki

mam na przepuszczalnej glebie i chyba po 25tym wykopie

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Bo nie ma się z czego cieszyć. Lepiej było. Można być z chwilowych przebłysków i sytuacji zadowolony ale nie można całokształtu pod to podciągać. Znasz kogoś takiego jak Artur Schopenhauer? 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo nie ma się z czego cieszyć. Lepiej było. Można być z chwilowych przebłysków i sytuacji zadowolony ale nie można całokształtu pod to podciągać. Znasz kogoś takiego jak Artur Schopenhauer? 

Pioter weź  ty se normalnych kolegow znajdź  a nie jakichś tam schopen coś tam😉

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas to najbliżej dopiero za rok, albo weźnie kasę a msza poza parafią

Teraz to i u nas z tego co wiem to kpina. Byłem u jednej znajomej babci zawieźć jej mały słoiczek miodu bo zawsze co roku dostaje. Pochowała męża w kwietniu 2019. U nas zasady są takie, że 10 mszy w "macierzystej" parafii się odprawia. To się żaliła, że ponad dwa lata od śmierci i dopiero szósta "pogrzebówka" była...

@Łolek A idź Pan z takimi kolegami... Młodzi to tylko o d*pach myślą, imprezach i uwaleniu się przed telewizorem. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

sex tyż???

Tyż 

Jak jeszcze do technikum chodziłem  to kumpla mialem co na bramce  w burdelu stał  to im jakiś  dziadek  podczas zszedł  to potem go na kiblu posadzili i po po karetkę dzwonili

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v