Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Wędrowycz85 napisał:

ja też jak widzę typowego wioskowego przygłupa to zwalniam - nigdy nie wiadomo co takiemu do pustej głowy przyjdzie.

Zdemontuj lusterko wsteczne to może zaczniesz szybciej jeździć 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, superfarmer02 napisał:

co sądzisz o bizonie na chwasty?

dołóż i kup coś lepszego. Ja na wiosnę poprawkę strzelałem

Filozofie z Choroszczy nie mów mi co mam robić.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Wędrowycz85 napisał:

58 minut temu, superfarmer02 napisał: co sądzisz o bizonie na chwasty? dołóż i kup coś lepszego. Ja na wiosnę poprawkę strzelałem

z tego co się orientowałem wstępnie to w sklepie mają tylko bizona i jeszcze coś (zapomniałem nazwy, coś na l) ale to wychodzi poniżej 60zł na ha więc pewnie nie lepsze. miotłę wzięło czy zostawiło? głównie na tym mi zależy, jak chabra czy coś w podobie zostawi to przeżyje tylko ta miotła 🙄

Opublikowano
8 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

dołóż i kup coś lepszego. Ja na wiosnę poprawkę strzelałem

Filozofie z Choroszczy nie mów mi co mam robić.

Mówisz że boli Cie temat luster/lusterek jak tego kosmitę? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

miotłę wzięło czy zostawiło?

zostawiło

@gregor1284 - nie interesują mnie twoje przypadłości.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

co sądzisz o bizonie na chwasty?

Ja kupiłem, i tak wiosną będę pryskał pszenicę. Nie stosowałem tego jeszcze. 

No, cała prawie sobota w piwnicy, dwie godziny dziś popołudniu i trochę w piątek efekty przynosi... Jeszcze z tydzień zejdzie.

Opublikowano
3 godziny temu, kris91 napisał:

I bardzo kulva dobrze, jeszcze prawko powinni zabrać i na badania psychiatryczne wysłać 🙄 Ile razy mi ktoś wymusił i nawet do głowy nie przyszło mi wyhamowywać kogoś, tym bardziej ciężarowego 🤦‍♂️

Co się stało?

Ja tydzień temu miał bym dzwona Farmtrackiem... omijam rowerzystę światła kierunek a z podporządkowanej wylatuje mi skoda jeszcze gość z pretensjami, że trąbie. Nie patrzył na prawo tylko w lewo i hejnał

Opublikowano
28 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

Twoje rozterki życiowe miały mnie zaboleć?? Dobre sobie.

Ja się nie czuje taki urazony jak Ty, czyli wychodzi na to że mnie to nie dotyczy 🤦‍♂️ tą renowke wkoncu ktoś Ci naprawił czy nadal sam próbujesz? 😂

Opublikowano

a kto ci naopowiadał takich głupot że się czuje urażony ? koledzy spod sklepu?

Dopóki ci teścio internetu nie udostępnił  to tylko rodzina wiedziała żeś gamoń.

Opublikowano
32 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

a kto ci naopowiadał takich głupot że się czuje urażony ? koledzy spod sklepu?

Dopóki ci teścio internetu nie udostępnił  to tylko rodzina wiedziała żeś gamoń.

Nas tu Twój życiorys nie obchodzi. To forum rolnicze, a nie jakieś bravo girl czy inne dylematy Agaty. Udaj się do jakiegoś specjalisty to Cie wysłucha a może i pomoże. Tylko nie tak jak ostatnio że Cie w przytulku zamknęli i skasowali konto na AF 🙊 a co do ciśnięcia to wymyśl może coś nowego a nie lecisz na gotowcach 😉

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dżondyr lepiej poradzi

Mżawka prawie cały dzień.

Na paliwo?

jak tam? siewnik wykręcony? w gotowości?

którym traktorem siać masz zamiar?

@gregor1284     @Wędrowycz85     możeta już skończyć ?

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v