Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Te drzwi w podłodze to wejście do piwnicy czy schronu?

tam pewno piniędze chowa.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Nie do tego rupa, już mu przód podnosi...

Aczkolwiek plany są :D

To wlokiem go ciągaj .toc germanskie to nie ma czego szanować. 

Opublikowano

automaty. nie całkiem to lux. ale w życiu już bez ścieżki nie zasieję. jadę pryskać i się nie zastanawiam czy mijak, czy na zakład.

opryskiwacz 12m, ścieżka 1234Z. zaczynam od 3 i wszystko gra. niby w liczbach deczko się nie zgadza, ale w praktyce jest oki.

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

co jest k**wa 1 2 3😃

nie znam aż tylu.

cyfry to przejazdy siewnika, numery na bębenku automatu ścieżek.

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

To i ja kupił  

Narazie fotka na aucie bo leje deszcz i nie mam z kim zdjąć

IMG_20210918_185932.jpg

jaka szerokość ? ile take cóś?

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Do ciapka w sam raz

wałek szerszy, czy mi się wydaje?

3 minuty temu, DANDYS napisał:

orki to przerypane, chyba najgorsza robota.

a ja lubię, o ile za sucho nie jest.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

wałek szerszy, czy mi się wydaje?

a ja lubię, o ile za sucho nie jest.

Wydaje ci się.

Będzie na ziemi to będzie normalna fotka.

5 minut temu, mf362 napisał:

C330 będzie niezłe prostował komin z tym wałkiem 

Może tak źle nie będzie.

A czemu tak twierdzisz że z tym wałkiem będzie źle?

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Wydaje ci się.

Może tak źle nie będzie.

U mnie ciapek lata z bometem 1,8m+ podwójne wałki i luźno. I tak prędkość nieudane biegi ograniczają, da sobie radę bez problemu. Tymbardziej, że Ty gospodarzysz na równinach ;) Dopiero pod górę potrafi tłumik przeczyścić :D:D

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Wydaje ci się.

Może tak źle nie będzie.

Źle spojrzałem na początku myślałem że to jakiś wałek z zębami jak kolczatki były dawniej : ) 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Tylko żeby gul nie skoczył Wam

Prawie nówka zero zurzycia.

A najważniejsze że władek podnosi na wolnych obrotach nie czując go.

IMG_20210918_133210.jpg

IMG_20210918_133215.jpg

4 godziny temu, sladan napisał:

@Rolnik1973 

Rysiek mieniamy germańca na meprozeta? Instrukcja po polsku w komplecie 😀

Ohvjałeś 🙆🏻‍♂️

widać że malowaniec 😎

mf362 napisał:

C330 będzie niezłe prostował komin z tym wałkiem 

aż żem się osmarkał 🤣😂🤧

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

a nie wygodniej było by podłogę mieć na spodzie , a nie na ścianie?

a po za tym, to masz Pan córkę dla mojego syna?

no całkiem ładnie orasz.

A syn w jakim wieku? 😛

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Dopiero pod górę potrafi tłumik przeczyścić :D:D

Dlatego mając zwykły kultywator 1,8m z wałkiem dwa razy jeżdżę na 4 biegu a potem puszczam go płycej i prawie na samym wałku z górki na 5 biegu żeby bryłki rozbić i wyrównać. Choć rzadko używam kultywatora do jesiennych upraw, raczej wiosną dopiero.

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

A syn w jakim wieku? 😛

w odpowiednim będzie. no i ładny... jak tatuś.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Dopiero pod górę potrafi tłumik przeczyścić :D:D

Dlatego mając zwykły kultywator 1,8m z wałkiem dwa razy jeżdżę na 4 biegu a potem puszczam go płycej i prawie na samym wałku z górki na 5 biegu żeby bryłki rozbić i wyrównać. Choć rzadko używam kultywatora do jesiennych upraw, raczej wiosną dopiero.

że ci się chce 👏🙆

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pojedynczy wałek nie urywa d*py, na podwójnym już jest w miarę po jednym przejeździe. Szkoda tylko, że nie jest na docisku, Wtedy to w ogóle petarda by była, ale ciapek by się zesrał pewnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v