Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

dopytaj w paszarni jak to jest gdy jesteś ryczałtowcem bo weterynaria nie chce numeru nadać, myślę że nie będą wymagali tego numeru wtedy ale czy na pewno to dopytaj

Teraz nie ma nr nip. Jest nr pesel więcej nic nie trzeba robić  

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Po tych opadach śniegu na wschodzie jak przyjdzie gwałtowne ocieplenie będą rzeki wylewać  .

Spokojnie, ziemia niezamarznieta. 

Piękna zima. Jest 6cm ciężkiego mokrego śniegu.

20210125_151228.jpg

Opublikowano

Kurła. Z Handlowcem też się kłocilem kiedyś bo on chce nip mówię panie PESEL wystarczy A ten dalej swoje. Zadzwoniłem do odpowiednich organów dałem głąbowi na głośnomówiący i wyszło na moje. Fajka zmiękła  raz dwa 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kurła. Z Handlowcem też się kłocilem kiedyś bo on chce nip mówię panie PESEL wystarczy A ten dalej swoje. Zadzwoniłem do odpowiednich organów dałem głąbowi na głośnomówiący i wyszło na moje. Fajka zmiękła  raz dwa 

gościu powiedział że bez nipu automatycznie odrzucają wniosek, i weź mu tłumacz...

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie mam, trzeba kupić, kurła a 10% bateri w telefonie.

Bieri ładowarkę akumulatorową i do volvo, bo już Cię całkiem od świata odetnie.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Spokojnie, ziemia niezamarznieta. 

Piękna zima. Jest 6cm ciężkiego mokrego śniegu.

20210125_151228.jpg

Powiadasz 6 cm .

A co powiesz na 35 cm jak do rana tak posypie to drzewa się będą łamać bo słupy energetyczne już się łamią linie zerwane nie ciekawie się robi .

Krasnystaw , Zamość .

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

13 minut temu, Roki212 napisał:

Bidy nie ma pisałeś że agregat masz to zamiast do wypompowywania woda za miedze wykorzystasz do czego innego 😉

a banka z pradem nimosz?

Agrest napisał:

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bieri ładowarkę akumulatorową i do volvo, bo już Cię całkiem od świata odetnie.

pewnie po nim Rysiek w czarnej ''d''🤪

Roki212 napisał:

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

I teraz pasuje dopiero napisać będzie zabawa i będzie się działo 😛

i pradu będzie mało.... 😜

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Powiadasz 6 cm .

A co powiesz na 35 cm jak do rana tak posypie to drzewa się będą łamać bo słupy energetyczne już się łamią linie zerwane nie ciekawie się robi .

Krasnystaw , Zamość .

Ale to insza inszość. Zgadza się że połamie się wiele drzew i linie pozrywa, ale to nie jest jednoznaczne z roztopami i powodzią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v