Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

I te ,, kropkowe zegary'' do gazu wam działają ? U mnie w do tej pory w 4 ,i w każdym kaput . W drugim montowali do nowego ,od razu i u deelera . Zbrzydło mi jężdzić do nich by to chodziło. Wyczyszczą pływak i a 'piać. W końcu powiedzieli że to u każdego tak jest ,i nic na to nie poradzą🤷‍♀️ Słoneczko i 24 ,mogłoby z 15 mm popadać ,ziemia do pszenżyta była by bardziej przyjazna  Coś o uchodżcach nikt nic nie mówi ,a temat jest . Bananek pochwal się,Ty bliżej .   U mnie kupowal facet cielaka z tej strefy to ,,ciekawe ""😕żeczy mówił🥺.my tu g.... wiemy .

Działa jak chce, nieraz dobrze pokazuje, a czasem od zera do połowy zatankuje i świeci czerwona że się konczy

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie po alko zdycham, gil do pasa, i zdarte gardło.

Na już nie potrzebuje, może kto przejazdem będzie jechał Łuków-Sochaczew to by zabrał

Nieaktualny temat, 11 sprzedał a została jedna 10 i to licha...

• Thanks 1
Opublikowano

Na takich wystawach wszystkie ciagniki powinne być otwarte. Ja to jedynie w sitnie bywałem bo to moje strony to jak.jakis fajny.to zamkniety,a co otwarte to kolejki.

Odnosnie Marcina to pewnie wraca zadowolony ze obejrzał zetora

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Na takich wystawach wszystkie ciagniki powinne być otwarte. Ja to jedynie w sitnie bywałem bo to moje strony to jak.jakis fajny.to zamkniety,a co otwarte to kolejki.

Odnosnie Marcina to pewnie wraca zadowolony ze obejrzał zetora

Kiedyś w Sitnie były otwarte wszystkie,ale to stare dzieje,co roku bywałem i człowiek spać w nocy nie mógł jak wystawa się zbliżała :) 

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

jakis fajny.to zamkniety,a co otwarte to kolejki.

Jak się dzieckiem było to może i fajne było takie oglądanie, teraz nie ciągnie ani do ludzi ani do oglądania maszyn z pstryczkami skoro i tak się nigdy takich nie będzie miało ani nie będzie się nimi jeździć. Tak samo jak z samochodami- ojciec gdziekolwiek jest to by każde oglądał a ja to omijam bez mrugnięcia okiem bo i tak nie wymieniam to po co oglądać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v