Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, stempos1980 napisał:

Qurła po 6 latach współpracy  powiedział pa pa 😥 

Dobry Aku było.niemoge złego słowa powiedzieć na tego 

I co tu teraz kupić do paska?

IMG_20210910_111250.jpg

Teraz musisz godnie go pożegnać i z zyskiem. 😁

Nic z tych niskobudżetowych bo znów pożegnasz następnego szybciej niż myślisz. 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

najtańszy dostępny, Bergen, albo jakie inne dziadostwo

Darek to nie chodzi o 100zl.moge dać więcej tylko żeby nie było problemów.

Szwagier w zeszłym roku kupił do ciapka i Zafiry i po 2 miesiącach szlak trafił

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, PRIMO napisał:

Kuźwa nawet fajny. 🤨

@Ursus932 pal machinę i długa na oglądy bo długo nie postoi. 

300 kilometrów  chłopie gdzie ty go wysyłasz😁 ale powinien rzucić robotę i d*pę w auto i jechać bo naprawdę fajny traktorek 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Darek to nie chodzi o 100zl.moge dać więcej tylko żeby nie było problemów.

Szwagier w zeszłym roku kupił do ciapka i Zafiry i po 2 miesiącach szlak trafił

tak jak pisałem, do samochodów zawsze kupowałem najtańsze, i z tymi akumulatorami samochody sprzedawałem

ostatnio jak na wiosnę Golfa sprzedawałem jak pisałem ogłoszenie, tak sobie myślę napiszę min. że świeży akumulator, bo niby nie dawno kupowałem

potem Anka sprząta samochód, znalazła gwarancję od akumulatora, patrzę, a tam 2017r...😐

junior w 2012 do ciągników pokupował nowe Centry Agro, chodzą do tej pory, prostownika nie widziały

powiem więcej, po miesiącu stania w garażu zimową porą wchodzisz, wciskasz starter i jedziesz

Opublikowano
15 minut temu, stempos1980 napisał:

300 kilometrów  chłopie gdzie ty go wysyłasz😁 ale powinien rzucić robotę i d*pę w auto i jechać bo naprawdę fajny traktorek 

No ja bym na jego miejscu już tam we wtorek był....

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, bratrolnika napisał:

wciskasz starter i jedziesz

To spore obciążenie dla rozrusznika. Polecam najpierw odpalić silnik. Zanim jeszcze ruszysz. 

Patrzta jaki przerost formy nad treścią. 

IMG_20210910_125728.jpg

Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-1634-wersja-eksportowa-CID757-IDLagEo.html i jeszcze ta nazwa użytkownika 😂

u mnie mają podobne meni tyle że nieraz trafi się sianokiszonka z lucerny i do tego 2 razy dziennie ziemniaki, śruta 1 część jęczmienia 2 pszenżyta i do tego trochę sanbula

To chyba za duży dla naszego poszukiwacza 😂

nie. godzi mi oto tylko to chyba ten co go sprzedają ci co film wystawiłeś.

co wam powiem to wam powiem ale sucho się robi. od tygodnia nie spadła ani kropla i jak tak dalej będzie to znów będą pustynne siewy 😕

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Wymienić Passata?! 🙉🤦‍♂️

kiedyś był taki filmik, i głos był zamieniny na jęczenie kobity

masz gdzieś?

a kupisz i też możesz włożyć tyle 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v