Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, pafnucy napisał:

od słupa do skrzynki pod drogą do granicy gospodarstwa. na to chyba wpływu nie mam. dalej od skrzynki do budynku i tu licznik. jakieś 80 metrów.

No to ja tu czegoś nie rozumiem... jak od słupa pod drogą do granicy gospodarstwa to tu powinna stać skrzynka przy twoim płocie i w niej licznik wtedy licznika w budynku już nie ma tylko same zabezpieczenia. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

To tak jak kupowanie jakiejś maszyny, auta, czy ciągnika do podrobienia i na handel. Nieraz co zarobisz na tej maszynie to byś poszedł i zarobił bez kombinowania 

do nas obu to wreszcie dotarło. czas to zmienić.

Opublikowano

dopiero ma stanąć.

no w skrócie jest opuszczone dawno gospodarstwo do którego trzeba podłączyć od nowa prąd.

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

To tak jak kupowanie jakiejś maszyny, auta, czy ciągnika do podrobienia i na handel. Nieraz co zarobisz na tej maszynie to byś poszedł i zarobił bez kombinowania 

Handluj czymś za duże pieniądze to zarobisz więcej. Nie ma tak łatwo że kupisz za 5 tyś a sprzedasz za 25, niestety to tak nie działa.

Opublikowano

No tak, ale dużej przebitki nie zrobisz na czymś za 10 czy 15 tyś. tzn możesz zrobić tylko czy ktoś to kupi bo cena mocno wywindowana będzie. W tedy na niskiej marży trzeba już by ilościowo pójść :)

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ekozjeby by powiedzieli ze pies w złych warunkach żyje, a ten tak lezy od godziny :D nawet jak te mrozy po 20 stopni były to nie schował się nigdzie. 

20210124_132744.jpg

może przymarzł?

polej go wrzątkiem

• Haha 4
Opublikowano

Jak jest pewność ze zarobie na czyms chociaz 3-4 stowki to biore, zawsze na jakies cukierki zostanie :)

Przed chwilą, Bananek napisał:

może przymarzł?

polej go wrzątkiem

+2 to nie ma opcji :D i byłby niezadowolony, zdecydowanie lepiej sie czuje zima jak latem :)

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ekozjeby by powiedzieli ze pies w złych warunkach żyje, a ten tak lezy od godziny :D nawet jak te mrozy po 20 stopni były to nie schował się nigdzie. 

20210124_132744.jpg

U nas tak samo, ale kacap przy suczce mógł się przegrzać 🤔 jak pyknal sobie to całkiem inny pies, wogole inaczej się zachowuje 

IMG_20210115_140548.jpg

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Panie jak nie ma dobrej przebitki to po co sobie ręce brudzić? Lepiej coś komuś podpowiedzieć gdzie takie badziewie stoi i jakąś kasę z fartownego złapać 🤣

film na dziś: banksterzy. jestem w połowie i już mówię, że ciekawi.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

No tak, ale dużej przebitki nie zrobisz na czymś za 10 czy 15 tyś. tzn możesz zrobić tylko czy ktoś to kupi bo cena mocno wywindowana będzie. W tedy na niskiej marży trzeba już by ilościowo pójść :)

Zależy jak rozumujesz duża przebitka.czy ile pesos przytulisz, czy ilokrotnosc zainwestowanych pieniedzy 

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

20210124_132744.jpg

Może mu worek do ziemi przymarzł???

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

20210124_132744.jpg

Co to masz za kudłacza? Ładne psisko.

+2, słońce świeci.

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Zależy jak rozumujesz duża przebitka.czy ile pesos przytulisz, czy ilokrotnosc zainwestowanych pieniedzy 

Ja bym tanimi rzeczami nie chciał handlować. Wolałbym sprzedać jedno w miesiącu z zyskiem 20 tyś jak 5 rzeczy po tysiącu zysku.

Opublikowano

Bardzo niziutkie marże a duża ilość sprzedanego produktu. Tak też można.

Opublikowano

Zależy czym handlujesz. Czasem jedyną opcją jest iść na ilość i to nie tylko w rolnictwie. 

Opublikowano
20 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Co to masz za kudłacza? Ładne psisko.

+2, słońce świeci.

Kundel, od kuzyna dostalem, ojciec był identyczny jak on tylko, matka biszkoptowa krotkowlosa i polowa tej wielkości. Z 6 czy 7 miotów tylko on jeden sie w ojca wdal, niestety juz ostatni bo ojciec zdechł na starość już. 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

25 minut temu, slawek74 napisał: rzucasz rolnictwo ? idziesz na etat? Pisał rano że Elektrycznych się naoogladal, to teraz ma fazę

myślisz że jak na slup wejdzie to ten nie przewróci się 🤔🤭 a może chcą go do testowania słupów 🤭🤔😁

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v