Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, pafnucy napisał:

bo siedzita na tych internetach całe dnie to i czasu ni mata....😜

kto to mówi 

31 minut temu, 6465 napisał:

Nasze dzieci już tego nie doświadczą, ciężkie to były czasy jak się człowiek z tyrał to wiedział do czego łóżko służy. I na drugi dzień wstawał wypoczęty.

czasem to poduszka aż pachnie ledwo się położe i już śpię 

a jak raz na ruski rok pojadę do jednych znajomych i zaczynają marudzić na prace to mnie telepie oboje nauczyciele pełny etat qurła 19 godzin lekcyjnych tygodniowo 

czesto tyle to ja dziennie robie 

Opublikowano
46 minut temu, slawek74 napisał:

Agrest a esem u was młócili? to było fajne jak odpalali

Raczej nie, ale mam teraz esa w rębaku

8 minut temu, pawel885 napisał:

Taaa, nowego poloneza to burmistrz i proboszcz miał 

Wówczas burmistrzów nie było🤭

46 minut temu, slawek74 napisał:

Agrest a esem u was młócili? to było fajne jak odpalali

Raczej nie, ale mam teraz esa w rębaku

8 minut temu, pawel885 napisał:

Taaa, nowego poloneza to burmistrz i proboszcz miał 

Wówczas burmistrzów nie było🤭

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Łolek napisał:

A to koło  mnie będziesz śmigal ,a i tak zapytam ten komunikat czego będzie dotyczył bo nie mogę przypomnieć sobie

Nie wiem S8. Ilości dziwek po drodze😀Sytuacji na zjazdowej. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dzień Dobry! 

Jak tam? Dobrze sie spało? 

Świetujecie dzisiaj? 

Opublikowano

Ziazdowa żółty 10-8zł irga 12-10 Belaroza 12-10.Ruch słaby. 

Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ale jakbyś miał 4 krowy to nie trzeba 10,5 ha  , to dwie godziny można sobie pogadać z kumplem , genialne 🤭

Jak miałbym trzymać  4 to bym z głodu umarł  albo do pracy chodził to i w jednym i drugim przypadku na łące  kolegi bym nie spotkał 

53 minuty temu, pafnucy napisał:

Dzień Dobry! 

Jak tam? Dobrze sie spało? 

Świetujecie dzisiaj? 

A witam serdecznie  

Ja już  świętuje w oborze potwm sprawy sołeckie a później sianko

7 minut temu, marcin19071980 napisał:

A no tak. Dziwek 0 cennik nie znany. 

Koniecznie musisz to sprawdzić 

Opublikowano (edytowane)

A ja siana dziś nie ruszam. Se samo niech schnie

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

To ty sołtys czy bezRadny?Za Pabianicami jedna zawsze stoi ale jakoś nie widzę potrzeby korzystać z takich usług. Ale jak coś to mogę powiedzieć że podjedzie taki gościu wozem drabiniastym w łowickim stroju.Może jaki rabat za tradycje dostaniesz😀

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Ursus932 napisał:

7 minut temu, Łolek napisał:

Dzisiaj kosilem łąki  obok kolega zgrabial to z pół  godziny  my przez telefon gadaliśmy a nie bylo czasu stanąć 

Jeszcze wincyj tych krów trzymajcie 👏😊  , to sr** będziecie w biegu 

raczej mentalność i zamknięcie w sobie

Opublikowano
szczypka napisał:

a jak raz na ruski rok pojadę do jednych znajomych i zaczynają marudzić na prace to mnie telepie oboje nauczyciele pełny etat qurła 19 godzin lekcyjnych tygodniowo  czesto tyle to ja dziennie robie

moja wychowawczyni ma dzień w dzień po 8-9 godzin i do tego gospodarstwo i jakoś nie narzeka

Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Nie gniewaj się ale to trzeci świat albo i dalej. 

W moich stronach normalność, gdzie dominują kawałki ziemniaków od 3-4 do 30a max. Niezniszczalna maszyna, na moje życie starczy, potem pewnie żyletki bo nie będzie miał kto gospodarzyć.

u mnie za to każdy woli wynająć usługę,jak przychodzi czas wykopek to czujemy się jak mała firma usługowa, telefon jeden za drugim i tylko alby kombajn czy kopaczka a w soboty to nieraz dnia brakuje

Opublikowano
18 minut temu, marcin19071980 napisał:

To ty sołtys czy bezRadny?Za Pabianicami jedna zawsze stoi ale jakoś nie widzę potrzeby korzystać z takich usług. Ale jak coś to mogę powiedzieć że podjedzie taki gościu wozem drabiniastym w łowickim stroju.Może jaki rabat za tradycje dostaniesz😀

Sołtys  gdzie ja do Pabianic ja z drugiej strony łodzi  ,a strój  musiałem oddać 

3 minuty temu, slawek74 napisał:

raczej mentalność i zamknięcie w sobie

A gdzie tam w 5,5 godziny  z dojazdem 12km skoszone 6,5 ha w 4 kawalkoch i wszystkie trójkątne  i powrót  bo żonka  musiała by sama z dziadkiem  ogarniać  także uczucie  do żony  i szacunek do starszego bo też  zdrowy nie jest

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Świetujecie dzisiaj? 

Nie da rady , siano trza zbierać 

@slawek74 no , żebym nie musiał tam do Ciebie jechać 👀 

@Łolek nic nie poradzisz , musisz zapitalać 

Opublikowano

@Łolek no nic nie robię tylko siano po południu zbiore , za szybko uschło bo miałem dziś leżeć 

Chłopie a daj Ty mi spokój z pracą  na etacie 

:ph34r:

Opublikowano
17 minut temu, superfarmer02 napisał:

moja wychowawczyni ma dzień w dzień po 8-9 godzin i do tego gospodarstwo i jakoś nie narzeka

u mnie za to każdy woli wynająć usługę,jak przychodzi czas wykopek to czujemy się jak mała firma usługowa, telefon jeden za drugim i tylko alby kombajn czy kopaczka a w soboty to nieraz dnia brakuje

Na kombajn mokro, za dużo brył. Ale pogadałem z ekipą, może w sobotę przyjdą "na odrobek" za kopanie u siebie, to jakby było z 7-8 ludzi w sumie to by wszystko kopaczką wykopał. W piątek jakiś obiad na sobotę podpichcić, zapas piwa nakupić i można kopać.

• Like 1
Opublikowano

Normalnie dzisiaj wszyscy pracują. Co wy z tymi swietowaniami macie? 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

To co dziś stoi na przeszkodzie żeby jechać po ciągnik??

Brak ciągnika 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v