Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, DANDYS napisał:

wersja 1 , ja tak zrobiłem

za 1500wystawilem , przyjechał i daje tysiaka

Ile wziąłeś na złomie ? Ja to myślałem za jakieś 2,500 wystawić jak już 🙂

19 minut temu, krilan06 napisał:

Zostaw lepsze na części, coś tam ma pewno mnie się przyda. A czemu się pozbywasz, psuje się czu jak?

Wymiana na cyklop polskiego 

W ciągłym użytkowaniu , chociaż na boki to skręca jak chce na siłowniku od obrotu , to by pasowało poprawić , pompa chyba ma 3 -4 lata 

Opublikowano
27 minut temu, kizak napisał:

Jak o trzeciej wstajesz ,to choć się ,, nażyjesz'', jesteś han nad tatarami ,jak cicho to na rampie piardnąć legalnie można,  nikt nie usłyszy , a wioska psów w stan ekstazy podniesiona😐

Achaaa już  wiem

Opublikowano

Złożyłem wczoraj do ciapka pompę dostał hydrotor Tuchola . 2baloty słomy spoko podnosi. 

7 minut temu, Łolek napisał:

Achaaa już  wiem

To jest tak jak wczoraj mówiłeś, ranne wstawanie i coś tam jeszcze nikomu nie zaszkodziło.🙂

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Panie, weekend weekend!!! Wracaj do domu.

Wiesz jakie ludzie pieniądze płacą żeby tu weekend spędzić 🤣 jak dobrze pójdzie to dziś na wieczór już we własnym łóżku będę.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

A co wy o3 w nocy kurna nie mata co robić tylko na termometry patrzeć 

Ciunik pokazuje 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Pacjent unhz 500 , na złom w całości po 1,40 , czy ciąć a co lepsze na części , a może na olx i jeszcze ktoś się trafi ? Dodam że najlepszą opcją było by to pierwsze ,bez pierdolenia kasa raz dwa 

Ja miałem ciąć na złom, gościu kupił do przeróbki na HDS do drewna. 1700 bez problemu dostałem i to jak złom był po 80gr

• Haha 1
Opublikowano

radekz200 napisał:

Banan jedziesz już bo ja już kibel z kartona wyjmuje 😛😛

Ja w Sokółce, zaczynaj beze mnie póki co. Skręcaj co trzeba, ja przyjadę przetestuję jak coś.

💩💩💩

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

Ja w Sokółce, zaczynaj beze mnie póki co. Skręcaj co trzeba, ja przyjadę przetestuję jak coś.

💩💩💩

Tylko zjedz jakąś dobrze fermentującą mieszankę, tak żeby jakość spłukiwania sprawdzić

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

U zwierzów posprzątane, chwilę dychnąć i jechać po maszynę.

Słonecznie, 17 stopni.

jaka maszynę co żeś kupił?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Jakby co to mam u chętnie sprzedam

Będę miał na uwadze, chyba że mi się coś u Hitler synów trafi. Jak cyfra tylko nie szalej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v