Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Na moje potrzeby dobry.

gdyby był dobry, to nie cieszył byś się tak z tamtego.

no nie ważne. co ja tam wiem...

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Czasem taka tania myjka pochodzi dłużej niz jakaś  firmowa mam Karchera z marketu już z 10 lat i naprawde sporo chodzi 

@6465 czy smsa pan otrzymał

Tak ta robota to bardzo mi się podoba, jak by mojego tak kto zmodyfikował to nic lepszego Mi nie potrzeba👍👍👍

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Na moje potrzeby dobry. 50a u siebie zasiać z 30a po ludziach to po co lepszy. W tym teraz nawet zagarniacze są, to spokój. Nie ma się co zepsuć, ustawić łatwo.

@Rolnik1973 Byś opryskał Asahi, siarczanem magnezu to by się odkuły i by pewnie większe urosły.

Możliwe, nie miałem doświadczenia z gradem, pietwsxy od kiedy pamiętam to był ze szkodą, a tak to czasem parę pestek z wiśni to bez uszczerbku.

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

Podsuń zaczep pod ciągnik prawie na miejsce ,lewą ręką pod środek ciężkości i energicznie do góry,prawą ręką ten bolec ,ten bardziej z tylu ,2 sekundy i zapięty. Zostaje na luzaku podpiąć ten z zawleczką

Ja go nie rozbebeszam, cały kompletny zakładam. Wkładam go pod spód, kładę się pod traktor no i próbuję utrafić w te otwory co są bliżej silnika.

Opublikowano

po niedzieli sie Anne uruchomi. nie chce mi się już motyką naginać. podeschnie i będzie guuuut.

nowe odmiany wydaje mi się że dobrze oddadzą. nowe to nowe.

@marulekk jeździsz teraz przez Radzyń na KOCK? ja pierdzielę ale sie uśmiałem. karlica jagodzianka przy lesie w Annówce obsługuje. Ludzie muszą niektóre fajne być. :D

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Tak ta robota to bardzo mi się podoba, jak by mojego tak kto zmodyfikował to nic lepszego Mi nie potrzeba👍👍👍

Wiesz już  jak bo film instruktażowy masz to sam ogarniesz jak co to podpowiem ten fortszrit na innych filmikach też  mój wyrób  tylko rama stara a tak to wszystkie przekladnie i reszta rozebrana i złożna z nowego

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja go nie rozbebeszam, cały kompletny zakładam. Wkładam go pod spód, kładę się pod traktor no i próbuję utrafić w te otwory co są bliżej silnika.

czemu zdejmujesz?

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

czemu zdejmujesz?

Bo mi w opryskiwaczu na przykład przeszkadza- mimo, że przesuwam go maksymalnie w lewo to mam wrażenie, że wałek zaraz dotknie zaczepu przy opuszczonym i włączonym mieszadle. I po drugie mniej miejsca przy podpinaniu, ja i bez zaczepu mam biedę tam wleźć i się wymieścić. 

Opublikowano

mi się wydaje że bez zaczepu odległość ta sama.

TY chyba lubisz sam sobie życie utrudniać.

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Czyli masz kiedyśniejszy opryskiwacz typu termit ,to przeje.... podpiąć 

Termit to to nie jest, jakiś wyrób lat 90. Włazić i wałek podpinać to już mi ręce opadają za każdym razem i się wciskać przy mojej tuszy.

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Wjeżdżaj na kanał😐

kartofle tam ma.

Opublikowano

I cyk kolejna porcja soku malinowego. Już ze 100 słoiczków będzie. Ze 40 aroniowych, z 50 z porzeczki czerwonej i z 15 z wiśni😋😋😋👍 

20210903_201953.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

I cyk kolejna porcja soku malinowego. Już ze 100 słoiczków będzie. Ze 40 aroniowych, z 50 z porzeczki czerwonej i z 15 z wiśni😋😋😋👍 

20210903_201953.jpg

jak bym chciał ze 4 to jak i za ile?

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

jak bym chciał ze 4 to jak i za ile?

Jak to nie na handel, chyba że przejazdem będziesz to oddam w gratisie. 

Tylko żeby mi tu się pół forum nie zapowiedziało🤭

Kurde wiśniowych to więcej , bo całe wiadro z kistena zaczerpnąłem.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

20210903_201953.jpg

Ostatnio w związku z reorganizacją pomieszczenia na przetwory wyniosłem do garażu jakieś pół tony słoików.... A jeszcze będę musiał to z powrotem przynieść....

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

takie ładne , równe buteleczki, myślałem , że byznes...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Rysiek w takim wypadku zamknął by bramę, a Ty😂

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v