Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Czasem taka tania myjka pochodzi dłużej niz jakaś  firmowa mam Karchera z marketu już z 10 lat i naprawde sporo chodzi 

@6465 czy smsa pan otrzymał

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Luks ciągniczek👍

IMG_20210903_191440.jpg

No tak  popitalales aż  maskę zerwało też  mialem na takiej kabinie teraz chodzi gdzieś w stronach @lukasz20

1 minutę temu, PRIMO napisał:

@Karol6130 tak piep🤬o w karburator że aż maskę zerwało. 🤭

Wyprzedziles mnie

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

junior z lublina wrócił to mówi że wiepsz szeroki

wisz co? nie wierzę że On tak powiedział. nie ma czegoś takiego jak wiepsz.

Opublikowano

Jak przyjdzie do 30 rozdzielacz to spróbuję obejść tą hydraulikę 

Kabina w sumie nie taka zła, jak jest z przodu z trochę uszczelniony to się zdejmuje obudowę akumulatora i tamtędy leci ciepłe powietrze 

Opublikowano

W znalezione na allegro nie było odpowiedzi, więc tu też zapytam. Ile realnie mogę za taki zestaw wołać? Siewnik Meprozet z 2001 roku, agregat bez hydropaka, 2,5m

received_392316861963678.jpeg

Opublikowano
1 minutę temu, sladan napisał:

W znalezione na allegro nie było odpowiedzi, więc tu też zapytam. Ile realnie mogę za taki zestaw wołać? Siewnik Meprozet z 2001 roku, agregat bez hydropaka, 2,5m

received_392316861963678.jpeg

tysiądź pinset.

gdzie jutro ze śwagrem mam podjechać?

Opublikowano (edytowane)

robili.

ale nie kupuj, bo znowu znikniesz.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

A idź w uj

Drobnica ze największe to nasienniaki, moze ze 2 koszyki jadalnych z 10 ary.

To co do gradu urosło to tak zostało.

Grad wszystko zbił tylko badyle stetczały i nic nie narosło.

Miało być na jutro jeszcze a skończyli dziś. 

4 minuty temu, pafnucy napisał:

@Rolnik1973 jak u Ciebie kartofle?

u mnie szału ni ma. za długo deszcz nie padał.  jaką odmianę masz?

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To co do gradu urosło to tak zostało.

Rysiu, moje końcem maja grad obtłukł, pewnie mniej niż u Ciebie ale zawsze. Opryskałem Asahi, ziemniaki wielkie, tylko teraz ile tam nie zgnitych to nie wiem.

Opublikowano

ja jedynie motyką trochę.ale dobrze nie jest.

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam stary dobry koński i tak zostanie na wieki wieków.

stary koński dobry nigdy nie będzie.

dobry miałeś, ale ktoś w głowie Ci namieszał.

3 minuty temu, sladan napisał:

Jak 1500 to przyjeżdżaj sam, jak ze śwagrem to cena x5 😂

no ale jak sam to....?

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Rysiu, moje końcem maja grad obtłukł, pewnie mniej niż u Ciebie ale zawsze. Opryskałem Asahi, ziemniaki wielkie, tylko teraz ile tam nie zgnitych to nie wiem.

Umnie zgnitych nie było bo na zgórku tylko ze nic nie narosło, nawiązanych dużo ale co jak drobnica ze nie ma jak obrać.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

stary koński dobry nigdy nie będzie.

Na moje potrzeby dobry. 50a u siebie zasiać z 30a po ludziach to po co lepszy. W tym teraz nawet zagarniacze są, to spokój. Nie ma się co zepsuć, ustawić łatwo.

@Rolnik1973 Byś opryskał Asahi, siarczanem magnezu to by się odkuły i by pewnie większe urosły.

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

u nas nie było, ale u nas ludzie nie spuszczają wód do sąsiadów...

Opublikowano
34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No i parę stówek przepuścił, Orkan na jutro zaklepał, trzeba jutro poranną gimnastykę zrobić i założyć dolny zaczep.

Słonko pięknie zachodzi, 17 stopni, pszczółki dostały pierwszą dawkę syropu na zimę. Udany dzień.

Podsuń zaczep pod ciągnik prawie na miejsce ,lewą ręką pod środek ciężkości i energicznie do góry,prawą ręką ten bolec ,ten bardziej z tylu ,2 sekundy i zapięty. Zostaje na luzaku podpiąć ten z zawleczką

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v