Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Też  go nie widuje żeby z teściową do sklepu przyjeżdżał, ani do babki nie przejeżdża.

Powiem ci że mógłbyś go nie poznać. 

Ostatnio jak był ten pogrzeb jego siostry, to podczas mszy dopiero jak komunia była to skumałem że ten gość na wózku to mój teść. Rozumiesz, człowieka którego znam kilkanaście lat, 6lat mieszkaliśmy pod jednym dachem nie poznałem.

• Sad 1
Opublikowano

Jest do wzięcia drukarka z WiFi Brother DCP-L2530DW  z grudnia 2020 z dodatkowym catrigem za 550zł.

Model nowy bez WiFi mogę mieć za 650.

Co myślicie?

Dlaczego takie? Ma być laserówka że względu na sporadyczne drukowanie i niezasychanie tuszu i niskie koszta zakupu catriga.  

Może coś innego polecacie?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

szukaj czegoś używanego ale z HP. Najwięcej zamienników jest właśnie do tej firmy. Ja mam Starą hp 2300 i toner uzupełniałem dopiero raz. Sam sobie proszek kupiłem i dosypałem. Drukuję dużo bo dzieci kolorują. Oczywiście mam czarno białą.

4 minuty temu, Agrest napisał:

Jest do wzięcia drukarka z WiFi Brother DCP-L2530DW  z grudnia 2020 z dodatkowym catrigem za 550zł

Choć cena nie wydaje się kiepska. Patrz żeby potem zakup tonera nie przerósł kosztów zakupu druczki.

Opublikowano

Całkiem starej używki też bym nie chciał. 

Ten brother jeszcze na gwarancji, ale nie ukrywam że to nadal za drogo.

Jakiś konkretny model hp???

WiFi nie jest niezbędne. 

Dobra i tania w eksploatacji.

Jakie koszta bębna i awaryjność?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Jakie koszta bębna i awaryjność?

cięzko mi się wypowiedzieć o awaryjności, bo nie doświadczyłem jeszcze takiej przykrej rzeczy u siebie. Miałem też brothera, ale atramentówkę. nie byłem z niego zadowolony głównie z powodu wysychającego tuszu. Ale nie o tym mowa. CZęsto można kupić coś w serwisie czyszczącym taki sprzęt. Oni doradzą wiele. Natomiast niewiele doradzą Ci w sklepie, bo oni muszą sprzedać towar, ktróy jest na półce.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Leje deszcz😡

Leje to mało i delikatnie powiedziane to chmura goni chmurę świata nie widać tak na kurza

Od rana wożę makaron pod pszenżyto to teraz tyle wodę do jebało że już ciągnik się grzebię

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

przez 4 tyg , tusz nie zaschnie a czesto tak jest żę jak tania drukarka to droga eksploatacja i na odwrót 

To wiem, bo miałem. Tusze pi 70 dych, wydrukowane 4 strony i do wyrzucenia bo zaschnięte.

Teraz mam laserową mono z Brothera ale szukam czegoś córce.

A to co warte?

https://www.olx.pl/d/oferta/drukarka-urzadzenie-wielofunkcyjne-laserowa-hp-ljp-m26nw-nowy-toner-CID99-IDL7fK7.html

Opublikowano
8 minut temu, marulekk napisał:

Leje to mało i delikatnie powiedziane to chmura goni chmurę świata nie widać tak na kurza

Od rana wożę makaron pod pszenżyto to teraz tyle wodę do jebało że już ciągnik się grzebię

Daj ten deszcz do mnie 

Opublikowano

ja mam brother  dcp 385 i tusz kolorowy mam ze 3 lata i działa czarny wymieniam czesciej ale też jest wiekszy  i nieraz tylko druk testowy robie ale ogólnie nigdy tusz nie zasechł a ma z 10 lat 

Opublikowano

pszenicę

Agrest napisał:

1 minutę temu, jarecki napisał:

przez 4 tyg , tusz nie zaschnie a czesto tak jest żę jak tania drukarka to droga eksploatacja i na odwrót 

To wiem, bo miałem. Tusze pi 70 dych, wydrukowane 4 strony i do wyrzucenia bo zaschnięte.

A to co warte?

https://www.olx.pl/d/oferta/drukarka-urzadzenie-wielofunkcyjne-laserowa-hp-ljp-m26nw-nowy-toner-CID99-IDL7fK7.html

epsona kupisz w tych pieniądzach

Opublikowano
Agrest napisał:

Jest do wzięcia drukarka z WiFi Brother DCP-L2530DW  z grudnia 2020 z dodatkowym catrigem za 550zł.

Model nowy bez WiFi mogę mieć za 650.

Co myślicie?

Dlaczego takie? Ma być laserówka że względu na sporadyczne drukowanie i niezasychanie tuszu i niskie koszta zakupu catriga.  

ja polecam Samsung m2070 toner wystarcza na długo, prosta w obsłudze. jedyne co mi się w niej zdażyło to że po wsadzeniu tonera zamiennika nieraz nie może go znależć, jak znajdzie to drukuje ale po ponownym włączeniu znowu nie znajduje i trzeba wyjąć toner pobujać nim i wsadzić. u mnie po 3-5 wyłączeniach mu przechodzi i potem normalnie znajduje

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

No i pada cały dzień.  Już do 10mm dobiją.

A tymczasem u obszarnika który za wszelką cenę musi zmłócić swoim psującym się sprzętem, nie patrząc na samoniszczenie:

20210830_095602.jpg

Wczoraj byłem na grzybach, u wioskowego obszarnika (10ha )stoi jeszcze pół ha żyta, też rośnie. Ale on ma inny powód, dożynki zaczął za wcześnie, co ukosil, sprzedał i chleją. A kombajn swój mają i trzech synów w domu. Że też Pan Bóg nie pokara za takie marnotrawstwo. Co roku to samo

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

A to co warte?

Nowy sprzęt jest nie dużo droższy od używanego. Nowy ma chociaż gwarancję.

Od roku mam urządzenie HP Laser MFP 135w poza konfiguracją nie sprawiło problemów. To jest model z wifi.

Jest też bez wifi model HP Laser MFP 135a. kosztuje około 500-550 zł. zależy od sklepu.

Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał:

Boa dusiciel zaatakował moją szejsiontke 

jaka wielka ze 2 metry ?  u mie też od 2-3 lat coraz wiecej tego  i zaskrońce widuje i zmije ale takie tylko do metra 

Opublikowano (edytowane)

Spodobały mu się pewno te węże od siłowników to przyszedł pociupciać 😋 ale yebany, że nie spadnie tak ślisko 😂

23 minuty temu, marulekk napisał:

Zabierz sobie ile chcesz 

Boa dusiciel zaatakował moją szejsiontke 

Edytowane przez pedro2
  • Haha 2
Opublikowano

No co ty? Właśnie przestało.😜

Miałem jechać siać nawóz, ale bardzo ciągnik i drogę w powrocie upierdolę.

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ależ urwa leje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v