Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Gdyby nie te j**ane asf to ja bym się ze świniami "bawił" ale spełniać te durne wymogu dla 50-100 szt na rzut to gra nie warta świeczki

nooo na tylu sztukach to juz niezły interes 🤦‍♂️😁

soltys48 napisał:

5 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Wystarczy że odpowiednia osoba poręcz w banku 

Spróbuj

chłopak wczoraj coś brał 😃

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

nooo na tylu sztukach to juz niezły interes 🤦‍♂️😁

chłopak wczoraj coś brał 😃

A myślisz że dla czego napisałem że bym się "bawił" wiadomo że z tego kokosów by nie by ale parę groszy by było 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Rysiu Ty się nie bój ja na własny użytek 😛😛

No ale lepiej jakbyś jeszcze na rynku dokupił, np od Ryszarda🤣

Opublikowano
46 minut temu, Agrest napisał:

Patrzę na prognozy i od 6 września stabilizacja, słonecznie, może ludzie skończą żniwa, ale bardzo zimne noce.

Czyżby pierwsze siwki miały wyjść na łąki i przydróżki?

W moich stronach od czwartku wróżą poprawę. Pierwsze w kolejności są pszczoły. Potem jedno popołudnie wożenia obornika i podorywek u ludzi a później może obeschnie na tyle aby do ziemniaków wejść. 

A u Ciebie jakie ziemniaki? Bo coś mi się kojarzy, że posadziłeś w tym roku "rekordową" ilość.

Opublikowano

Na przestrzeni lat to tak. Bo z 2 zwiększyłem do chyba 8 arów.

Nawet nie wiem jakie bo te Red Fantasy posadziłem ponad kilometr od domu. Próbowałem je jeść jako młode No i niestety kompletna porażka. Jeszcze tak pastewnego ziemniaka nie jadłem. Może jesienią posmakują, choć wątpię. A są tak żółte że aż nieprzyjemne w swej barwie. Na razie jemy Malagę,  są bezkonkurencyjne względem tych drugich, choć też jakieś szałowe nie są

Opublikowano
27 minut temu, radekz200 napisał:

Tak w ogóle to Ty Rysiu masz kukurydze na ziarno? 😛

Nie mam

I zboża też nie sprzedane

Także każde dodatkowe kilo które może zachwiać rynkiem nie jest mile widziane.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Na przestrzeni lat to tak. Bo z 2 zwiększyłem do chyba 8 arów.

Nawet nie wiem jakie bo te Red Fantasy posadziłem ponad kilometr od domu. Próbowałem je jeść jako młode No i niestety kompletna porażka. Jeszcze tak pastewnego ziemniaka nie jadłem. Może jesienią posmakują, choć wątpię. A są tak żółte że aż nieprzyjemne w swej barwie. Na razie jemy Malagę,  są bezkonkurencyjne względem tych drugich, choć też jakieś szałowe nie są

Z kim by się nie zgadał, to jak usłyszy, że białe posadzone to dla świń. Starsi jeszcze kiwają głowami bo pamiętają Lenino i Bronkę. Seniorka jak pierwszy raz zjadła te białe to dała "rozkaz" aby zasadzić. I już drugi rok są. Ale na handel ma być żółty i kropka.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

malaga tikitaki i kasztanki 🎵🎶🎵🎶🎵

Nie wnikam co żona śpiewa bawiąc się twoimi klejnocikami🤣

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Z kim by się nie zgadał, to jak usłyszy, że białe posadzone to dla świń. Starsi jeszcze kiwają głowami bo pamiętają Lenino i Bronkę. Seniorka jak pierwszy raz zjadła te białe to dała "rozkaz" aby zasadzić. I już drugi rok są. Ale na handel ma być żółty i kropka.

Okolice Radomia to szła tylko biała Irga. W moim rejonie zawsze były białe cenione lub lekko kremowe. No ale z tymi Red Fantasy to przegięcie. Mam zdjęcie sadzeniaka w galerii po przekrojeniu. 

Bronka była lux ziemniakiem. Na tamte czasy

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Nie zrozumiałem końca - słodki wafel?🤔🤣

Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał:

Spiewała , tu ,tak jak na dworze    ,,ciągle pada ''😁😐  

Widać krew do głowy odpłynęła🤣

Opublikowano
36 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie mam

I zboża też nie sprzedane

Także każde dodatkowe kilo które może zachwiać rynkiem nie jest mile widziane.

Ze tak zapytam ... To po ch*j to trzymać ? Od razu z pod kombajnu wywieźć na skup i spokój 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v