Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Zmierz do likwidacji a gdzie podzieją się ludzie co zrezygnują z uprawy będzie miał jeden całą wioskę i uprawiał będzie jako Pan a reszta jako słudzy parobki u niego do tego zmierza świat .

Już tak jest na niektórych wsiach, zwłaszcza tych po PGRowskichże jeden uprawia tysiące ha.

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Dobrze chociaż że to rozumiesz.    :P

Ja nie mam kółka w d*pie i śmieje się z takich rzeczy 😉 jak ktoś mi powie że jestem głupi to odpowiadam np. "no widzisz... tak wyszło" i sie śmieje z tego 👍

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ja nie mam kółka w d*pie i śmieje się z takich rzeczy 😉 jak ktoś mi powie że jestem głupi to odpowiadam np. "no widzisz... tak wyszło" i sie śmieje z tego 👍

Każdy pierdolnięty ciągle uśmiechnięty.

• Haha 3
Opublikowano
17 minut temu, stempos1980 napisał:

Powiat Łukowski dziś 

Okolice Okrzei 

Screenshot_2021-08-15-16-54-20-616_com.facebook.katana.jpg

No poszła tam chmura. 2 km ode mnie w stronę tej miejscowości już lało U mnie tylko pokropiło. Robota idzie 👍

6 minut temu, deSilva napisał:

Już tak jest na niektórych wsiach, zwłaszcza tych po PGRowskichże jeden uprawia tysiące ha.

Z jednej strony to może i dobrze. 

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Zmierz do likwidacji a gdzie podzieją się ludzie co zrezygnują z uprawy będzie miał jeden całą wioskę i uprawiał będzie jako Pan a reszta jako słudzy parobki u niego do tego zmierza świat .

Tu niema żadnego "Panowania" tu jest solidny zapierdol.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ile za rolkę? 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Masz jaka córkę? 

Niestety ani ja ani brat same fiutki ale jak chcesz, się  w centrum bimbu napić to się  domyśl co zrobić tylko o @6465 nie zapomnij 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Kuźwa tak miały ta usługa za turlanie podrożeć a u nas stało komorowe 12zł zmienno 13. 

Za te kase to swojej br nie zapinam 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał:

U nas już 1/3 gospodarstw na wsi nie ma. A i u mnie jak dobrze pujdzie to oddam w dzierżawę.

Wszystko? A czemu to tak?

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Za te kase to swojej br nie zapinam 

Bo u was bogate ludzie.

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Wszystko? A czemu to tak?

Kolega szuka kierowcy na wywrotkę, kobita trochę stęka że sama ja z dziećmi zostawię. I się wacham.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

A słoma na pokosie po ile u was? Ja chciałem dobrym ludzką darmo dać ale jeden się uparł i zapłacić bardzo chciał .

Dał po 10zl.

Po 80 zł za tone sprzedałem. 

Właśnie skończyłem 22 godzinny dzień pracy... Kilka godzin snu trzeba złapać i jechać dalej.

Opublikowano
33 minuty temu, galan99 napisał:

Jak ktoś jest debil to nie ma co się szkodować , u nas we wsi dziś jeden taki właśnie tnie swoim byłym bizonem na swoim byłym polu xD a u siebie się nie opłacało 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Bo u was bogate ludzie.

Kolega szuka kierowcy na wywrotkę, kobita trochę stęka że sama ja z dziećmi zostawię. I się wacham.

Samym zbożem obsiac czy kukurydza aby zasiać wynawozic spryskać, przyjadą skosza zabiorą zawsze coś tam do budżetu domowego wpadnie. 

Opublikowano

Place od 5 do 10 za bele, kupiłem 70 sztuk gotowych po 25, z pod dachu z tamtego roku 

I trzeba iść doić😂

Jakiś wirus się wkradł, trzy jałówki się posrały, byczek za to wali na twardo 😂

Opublikowano
20 minut temu, pafnucy napisał:

Ile za rolkę? 

12zł 

15 minut temu, 6465 napisał:

A słoma na pokosie po ile u was? Ja chciałem dobrym ludzką darmo dać ale jeden się uparł i zapłacić bardzo chciał .

Dał po 10zl.

W tym roku było kupowane po 25zł za zwijke z pokosu 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Bo u was bogate ludzie.

Tomek wziął bym twoje tylko ciut daleko ziemie bym obrobil i ..... no nie tylko 😁jak by było  cza 

I pan był by zadowolony i pani 

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, danielursus3p napisał:

Samym zbożem obsiac czy kukurydza aby zasiać wynawozic spryskać, przyjadą skosza zabiorą zawsze coś tam do budżetu domowego wpadnie. 

Taki jest plan,.

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Tomek wziął bym twoje tylko ciut daleko ziemie bym obrobil i ..... no nie tylko 😁jak by było  cza 

I pan był by zadowolony i pani 

Ja trochę młodszy od ciebie i ledwo daje radę, więc i tobie sukcesu nie wróżę 😁

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Proza życia  kuna jego tfu mać 

20210815_175836.jpg

20210815_175836.jpg

16 minut temu, szymon09875 napisał:

Na ogródek to zaraz każdy chętny :o

Zapamiętaj po soltysie nie poprawisz

A to kumple najwierniejsze co się  znają na ludziach

20210815_174735.jpg

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v