Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

jak sobie liczą ? 

Tak jak Łolek napisał, ceny przystępne. Na szczęście nie mieliśmy większej roboty. Z tego co pamiętam to zmiana opony 10 w rozrzutniku i załatanie dętki 50 zł. Następnego dnia trzeba było poprawić to powiedział że powinien to zauważyć za pierwszym razem i nie wziął za robotę. Później zakładaliśmy szerokie koła do zetora 3320 na przód - z jego strony tylko montaż i przykręcenie, ale nie było mnie wtedy w domu i nie wiem ile było liczone. 

Opublikowano
8 godzin temu, sladan napisał:

A bo nasza 14-miesięczna córka nie dała rady dłużej 

Pamiętam jak byliśmy na weselu i nasz mały miał niecały rok to muzykanty grały akurat przy naszym  stole przeważnie to nic go nie ruszało.Spał sobie w najlepsze

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Halllooo! elektrycy

Naświetlacz led, po włączeniu w tej 3 pinowej wtyczce w każdym pinie jest prąd, choć kontrolka ledwie żarzy. Plafon nie świeci.

Znaczy zwarcie w tym zasilaczu i w uj kasy w pizdu???

20210814_211454.jpg

masz może multimetr?

Opublikowano

Nie mam. I wiem o prądzie tyle że kopie.

Paragon chyba już wyrzucony choć gwarancja jeszcze ze 2 lata jest. No i najbliżej do Lublina więc nie bardzo sens jechać specjalnie.

Opublikowano
9 godzin temu, sladan napisał:

Kurła, ja dzisiaj prawie jak Pjoter, o 22 w domu z wesela już jestem. I na dodatek głodny

e, to ja kiedyś lepiej. Na 20 już w domku byłem, po wiadomościach filma obejrzałem.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie mam. I wiem o prądzie tyle że kopie.

Paragon chyba już wyrzucony choć gwarancja jeszcze ze 2 lata jest. No i najbliżej do Lublina więc nie bardzo sens jechać specjalnie.

wysyłkowo oddaj. Teraz firmy same podsyłają kuriera. Jakbyś miał multimetr to bym Ci powiedział co i gdzie dotknąć żeby pomierzyć co jest uwalone.

Opublikowano (edytowane)

ciekawe jak tam @deSilva.

może jeszcze na weselu. 🤔

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

e, to ja kiedyś lepiej. Na 20 już w domku byłem, po wiadomościach filma obejrzałem.

wysyłkowo oddaj. Teraz firmy same podsyłają kuriera. Jakbyś miał multimetr to bym Ci powiedział co i gdzie dotknąć żeby pomierzyć co jest uwalone.

A myślisz że jest sens komuś ten przetwornik czy zasilacz podrzucić do sprawdzenia?

Pewnie tam jest pajęczyna układów scalonych 

Skończy się pewnie na wizycie w Lublinie lub Kielcach.  Przy okazji coś się kupi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Miał ostro balować , to abo jeszcze nie wrucił albo zgon zaliczył.

aby nie przeholował. B|

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A czym pomierzyłeś, że w każdym pinie jest prąd? @Agrest

Kontrolka zwykła do prądu, lekko świeci dioda w każdym wyjściu

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Probówka pewnie.

Kurla ciężka noc była :o

Z rudą balowałeś😁?

A imię twojej panny to się zaczyna na P czy E? Bo coś mi się pomieszało.

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

A czym pomierzyłeś, że w każdym pinie jest prąd? @Agrest

Kontrolka zwykła do prądu, lekko świeci dioda w każdym wyjściu

A probowałeś odwrócić polaryzację zasilania? L z N zamień.

po awarii prądu (tamtym przepięciu po piorunie) nie grzebal nikt w skrzynce i nie podmienił fazy z zerem?

Agrest napisał:

Pewnie tam jest pajęczyna układów scalonych 

bez przesady. technologii rodem z nasa to tam nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v