Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

Może tylko na chwilę się położyła odpocząć i zaspała zanim ludzie się obudzili.  mogło tak być, z tym, że ona chyba w śpiączkę wpadła bo nadal leży. kurła, moją mieszanka coraz bardziej zielona. jakby odmłotkami poszła. na przyszły rok nie sieję jarków. jedynie żyto (dla słomy) i qq na kiszonke i ziarno.

już dawno się z jarych wyleczyłem...

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

mogło tak być, z tym, że ona chyba w śpiączkę wpadła bo nadal leży. kurła, moją mieszanka coraz bardziej zielona. jakby odmłotkami poszła. na przyszły rok nie sieję jarków. jedynie żyto (dla słomy) i qq na kiszonke i ziarno.

Glifosat i jazda jak się nie lubi potem pracować. 

Opublikowano
46 minut temu, Marcin133 napisał:

Łolek tak czułem że dostaliście lekcje od natury. U nas na tą chwilę tylko woda miejscami na polu tak ogólnie to nie jest źle. Rano też burza nas złapała ale nie wiało. Wczoraj byłem w Danzapie tam też prądu nie mieli i sobota podobno nieźle dostała....

Jeszcze  pisałem tobie że u mnie spokojnie a za15 min to się  zmieniło  

Jechałem wczoraj z Piątku na Bielawy to też  przy drodze  słupy i drzewa leżą  

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Będzie duża dostawa  samochodów z Niemiec , Belgi zatopionych zasilą Polski RYNEK .

Pogoda fajna nie pada .

To  bardzo łatwo sprawdzić, czy utopiony był 🙄🙄

Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał:

Pafnucy mogę wieczorem przeprowadzić się do ciebie? Może będzie trochę spokojniej 

2DB093FA-BABA-4E48-9D36-7F6464265F4B.jpeg

możesz, ale @pafnucy będzie z twoją kobitą spał🤣

31 minut temu, slawek74 napisał:

a tescco to jeszcze jest?

w zeszłą sobotę jeszcze było....

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Pamiętam jak powódź była w 1997r na Śląsku to potem sprzedawali te Poldki i dało się poznać który był zatopiony po klamkach ze ciężko się podnosiły.

Po chłodnicach idzie poznać i jak boczek drzwi zdejmiesz to znać jak głęboko w wodzie stał 😂

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

W czerwcu 2016 roku dosłownie 10 minut przeszła.wichura. zerwało dach na oborze. A że było ledwo po sianokosach a bele na oborze składamy to wiecie co było w sianie. Ubezpieczyciel za dach zapłacił to drugi się zrobiło, a siano?tyle co dalo sie odratowac to tyle szczęścia a reszta jeden wielki syf, wiało deszczu bo później padało często a do dachu rzeczoznawca się nie kwapił. Tylko wiadra podstawialismy gdzie jakaś dziura była i kilka razy dziennie wode.sie wylewało. Pół biedy gdyby było tam pusto, a to cały strop belami założony

Źle ubezpieczone jak tak. Większość ma ubezpieczone stodoły ale bez mienia 🙊

17 minut temu, radekz200 napisał:

Chłopaki a jakby tak trzonek od młota zalał żywica to by tak nie spadał? 

Ładnie olsznikiem, papierek ścierny,klin wzdluz i 2 w poprzek z twardego drewna na klej i jak klej wyschnie to w wodę. A jak Ci się nie chce to przewierć młotek i śrubę jaka daj przez trzonek 

Opublikowano

ja daję takie kliny https://5.allegroimg.com/s1024/0c5822/d06d0b6340598fd769e8c8dc4355

zazwyczaj nie spada, przed montażem trzonek można w miejscu mocowania dodatkowo opalić delikatnie palnikiem, żeby go bardziej podsuszyć

ostrożnie, żeby nie nadpalić za mocno i żeby luźny nie był

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

ja daję takie kliny https://5.allegroimg.com/s1024/0c5822/d06d0b6340598fd769e8c8dc4355

zazwyczaj nie spada, przed montażem trzonek można w miejscu mocowania dodatkowo opalić delikatnie palnikiem, żeby go bardziej podsuszyć

ostrożnie, żeby nie nadpalić za mocno i żeby luźny nie był

Ja takie coś i takie jak Ty. A jak nie. Ma zapasu i nie chce się jechać do sklepu to z drewna robię. Nacinam dłutkiem trzonek i wbijam, oczywiście posmarowany klejem 

image.png

Opublikowano

Już mnie te ludzie wkurwiaja... "bierze Pan ta trawę czy nie bierze?" jak ktoś to chce to niech bierze 😂 "panie ale nikt nie chce a to coraz gorsze suche" to dobrze bo ja to do ścielenia na sucho będę robił 🙄 "panie a kiedy Pan to będziesz ciął" jak pogoda będzie to będę ciał, narazie nie nadają pogody a jak ma leżec i gnić to niech stoi. Człowiek kurla chce pomóc sprzątnąć to jeszcze ciśnienie podnoszą 

3 minuty temu, galan99 napisał:

czy tak łatwo jak rozbiorą i wyczyszczą budę i drzwi osuszą i sprzedadzą .

Komu by się chciało z tym tańcować 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v