Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

W lubelskim zbrodnia 🙆🏻‍♂️

A wioskę sasiednią nawiedził dziś  grad, dobrze że  mnie ominęło😥 ludzie z owsa tylko słomę zbiorą ziemniaki łodygi a kuku w lepszych miejscach...

20210713_195124.jpg

• Sad 2
Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bym tym starym dziadom podokuczal 🤔

Zapomniał wół jak cielęciem był, a nim się obejrzysz sam starym dziadem zostaniesz. 

Gryka siana 9 lipca po jęczmieniu ozimym z myślą o zbiorze. Warunki ma wręcz laboratoryjne.

20210713_175857.jpg

Opublikowano
HF86 napisał:

Czyli na trujwioskach byłeś.

stamtąd zakupy mi szykują. przyczepa z żarnowa, pies z sonieczkowa, kiedyś cieluny też z tamtych okolic. ludzie stamtąd nie żałują.

Opublikowano
58 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ewoluują. Tylko to wszystko trwa a nie rok, dwa, 20 i widać wielką różnicę. Po co miałby być stworzony australopitek, homo erectus, homo habilis czy neandertalczyk? Czy nie łatwiej by było od razu człowieka zrobić? To po co oni byli i dlaczego ich zachowania były tak podobne do naszych? Bo co- różnorodność? Po co? Jest to fakt niezbity, że część naczelnych stała się ludźmi po tysiącach lat zmian.

30 stopni, ale wiaterek trochę chłodzi.

Zgodzę się z Tobą czy z @debrzyna ale od czasów Darwina nic nie słychać o nowych teoriach, jak będzie wyglądać powiedzmy mucha czy kot za 500 lat na przykład. I żeby nie było, jestem osobą wierzącą ale też pytającą. Skoro Bóg stworzył Adama i Ewę i mieli synów Kaina i Abla, którego później zabił to skąd się wzięli inni ludzie ? Trzecim ich dzieckiem był Set, czyli też facet. Żadnej kobiety.

48 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Od jakiegoś czasu tak mam.

Nie wiem jak powiedzieć klientom, że ostatnie kurczaki będą brać i następnych nie będzie🤔

Najlepiej wprost że kończysz działalność bo nie wyrabiasz i po problemie.

Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

A wioskę sasiednią nawiedził dziś  grad

Gdzie to tak? LRA?

Opublikowano

a co cie to? za rzekę i tak wizy nie dostaniesz by zobaczyć.

Opublikowano
Bananek napisał:

do Armanda zajedź.

uziu

a widziałem reklamę big agro, ale pola pomiędzy Kętrzynem i wegorzewem a Kętrzynem i mragowem to robią wrażenia , setki ha w jednym kawałku

bratrolnika napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

tak , za Kętrzynem

A w międzyczasie znalazłem na mapie

Póki co nie mam w planach tamtego kierunku, ale może kiedyś

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Bym tym starym dziadom podokuczal 🤔

Gorzej jakby cie z pięciu dopadło i laską po jajach obiło 

Mamerki tak średnio polecam , ale wilczy szaniec warto zobaczyć. W mamerkach jak ktoś ma jaja to na wieżę widokowa wejść fajnie, prawie 40 metrów stalowa konstrukcja, buja się jak wściekła 😂 adrenalina skacze 😂 wrażenie jakby miała fiknąć 😄

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie chce mi się już, już 3 lata to zabijam i mi obrzydło tłuc po 300 sztuk rocznie... 

skubarke kup szybciej pójdzie 

48 minut temu, gregor1284 napisał:

Jestem niedościgniony. 

Jest tu ktoś ze Śląska? 

ja z Śląskiego

26 minut temu, GRZES1545 napisał:

A wioskę sasiednią nawiedził dziś  grad, dobrze że  mnie ominęło😥 ludzie z owsa tylko słomę zbiorą ziemniaki łodygi a kuku w lepszych miejscach...

20210713_195124.jpg

masakra 

Edytowane przez szczypka
Opublikowano
Bananek napisał:

Uziu92 napisał:

ale pola pomiędzy Kętrzynem i wegorzewem a Kętrzynem i mragowem to robią wrażenia , setki ha w jednym kawałku

do tego otwarta żyzna glina.

dziś trawę chyba zbierali nasienna dwoma nh , tej trawy to było skoszone chyba z tysiąc hektarów po dwóch stronach drogi za mragowem w stronę Kętrzyna

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

a co cie to? za rzekę i tak wizy nie dostaniesz by zobaczyć.

A co w Woli Skromowskiej będziesz stał na moście? :D

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

Mamerki tak średnio polecam , ale wilczy szaniec warto zobaczyć. W mamerkach jak ktoś ma jaja to na wieżę widokowa wejść fajnie, prawie 40 metrów stalowa konstrukcja, buja się jak wściekła 😂 adrenalina skacze 😂 wrażenie jakby miała fiknąć 😄

Ostatnio wchodzilismy 25m drewnianą, koło Konina

Tzn ja i dzieciaki, żona zawróciła w połowie

W tym roku chyba znów Podlasie wyskoczymy, choć stamtąd blisko do Ketrzyna, to może może.... choć pewnie nie

Opublikowano

nie, w Łysobykach. :D

1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

A co w Woli Skromowskiej będziesz stał na moście? :D

Opublikowano
bratrolnika napisał:

5 minut temu, Uziu92 napisał:

Ostatnio wchodzilismy 25m drewnianą, koło Konina

Tzn ja i dzieciaki, żona zawróciła w połowie

W tym roku chyba znów Podlasie wyskoczymy, choć stamtąd blisko do Ketrzyna, to może może.... choć pewnie nie

prawie 5 godzin się tłukliśmy z Siedlec do Mrągowa, w kilku miejscach remonty i wahadła, nastalismy się w UJ. Masakra te nasze drogi

Opublikowano

gefyrofobia?

no z lasu wyleźć tonie dziwota. :D

2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

To sobie stój bo ja tamtędy i tak nie jeżdżę :D

Opublikowano

Tam był kiedyś kombinat rolny Kętrzyn  około 20 tyś ha. Kolega był tam dyrektorem. Część pola  pobrali rolnicy ale większość to ci z wiejskiej i Romanowscy czy jak tam.

Dla mnie fajniej jest w Mamerkach bo wszystkie budynki tam zostały i zaraz są śluzy na kanale. Byłeś tam?

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

prawie 5 godzin się tłukliśmy z Siedlec do Mrągowa, w kilku miejscach remonty i wahadła, nastalismy się w UJ. Masakra te nasze drogi

Boś przez Ełk Białystok nie pojechał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v