Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Jak Ty mie tera zaimponowałeś.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Według jednych są, według innych nie ma i już. Najważniejsze aby ten co uważa, że są nie nawracał na siłę tego, który uważa, że nie ma i na odwrót.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Są. Amen.

Wiara czyni cuda.

Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Według jednych są, według innych nie ma i już. Najważniejsze aby ten co uważa, że są nie nawracał na siłę tego, który uważa, że nie ma i na odwrót.

Każdy ma wolną wolę.

Opublikowano
Przed chwilą, deSilva napisał:

Każdy ma wolną wolę.

Tu nie sposób się nie zgodzić. Najważniejsze aby jeden drugiego na siłę nie "nawracał".

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Ale nie ta z mojej wioski?      A matka żyje. Chyba nie ma nic gorszego niż grzebać swoje dziecko.

Jak najmłodsza to pewnie lekko po 50tce?

Nie, ta co w Warszawie była, a później w Kobyłce

Od Andrzeja 10 lat młodsza jak dobrze pamiętam.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

A dziewczyna nie mówiła, żebyś lepiej wody się napił? 

Czemu wy dziewczęta tak tym swoim chlopom piwa żałujecie🤔

Opublikowano

Szon, Ty mi wyjaśnij, Ty niezły teoretyk jesteś. bo ja naprawdę tego nie rozumiem.

niektórzy mówią że każdy ma zapisane co i jak i kiedy umrze. albo takie powiedzenie. bo tak miało być. no jak to się mado wolnej woli? ja nie ogarniam.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Tu nie sposób się nie zgodzić. Najważniejsze aby jeden drugiego na siłę nie "nawracał".

Nawet nie mam zamiaru tego robić na siłę,  . 

Opublikowano
6465 napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

Jak będziesz pełnoletni to sprzedadzą Ci normalne ;)

(sorki admini za przekleństwo) Tomek, spierdalaj stamtąd jak najprędzej. Mało co Ci tam zostawią. Tak z ciekawości, co tam dają do żarcia?  Tyle płuc wyciętych to pewnie pasztetowa, co? A na obiad flaki, z żołądka ;)

To jest mój piąty szpital, a takiego dobrego jedzenia nigdzie nie było.😁

IMG_20210708_131734.jpg

mentosiki, soczek , zupka. luksusy 😎

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, pafnucy napisał:

Szon, Ty mi wyjaśnij, Ty niezły teoretyk jesteś. bo ja naprawdę tego nie rozumiem.

niektórzy mówią że każdy ma zapisane co i jak i kiedy umrze. albo takie powiedzenie. bo tak miało być. no jak to się mado wolnej woli? ja nie ogarniam.

Wolna wola do wiary. A faktycznie, ja uważam że każdy ma zapisane ile będzie żył i ani dnia dłużej, zapewniam że z tym przekonaniem się lepiej żyje, zwłaszcza jak tracisz bliską osobę, a nie lamenty Panie Boże jaki Ty niesprawiedliwy bo go zabrałeś.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

Wolna wola do wiary. A faktycznie, ja uważam że każdy ma zapisane ile będzie żył i ani dnia dłużej, zapewniam że z tym przekonaniem się lepiej żyje, zwłaszcza jak tracisz bliską osobę, a nie lamenty Panie Boże jaki Ty nie sprawiedliwy bo go zabrałeś.

no dobra. a złodziej ma zapisane że będzie złodziejem i umrze w anclu?

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Od południa tmobile coś się yebie, 5 minut jest zasieg, wszystko działa, a kolejne 5 minut nie działa ani telefon, ani SMS, ani internet... po deszczu tak się stało..

pewno bezprzewodowe kable zamiękły. 🤔

3 minuty temu, deSilva napisał:

ja uważam że każdy ma zapisane ile będzie żył i ani dnia dłużej,

a samobójca?

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Zgadzam się ,,nie wierny   Tomaszu ''

Opublikowano

4 minuty temu, pafnucy napisał:

no dobra. a złodziej ma zapisane że będzie złodziejem i umrze w anclu?

Ma zapisane ile będzie żył, Pafnuś nie pytaj mnie o takie skomplikowane rzeczy , bo ja nie wiem, za mały jestem na to, mogę Ci powiedzieć w co ja wierzę , a nie jak jest, bo nie wiem.

Opublikowano

oki. odpowiedzi czasami szukam.

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Jak się zalogowałeś?

no ba.

Opublikowano

Pany zdrowie najważniejsze. Dzisiaj ciotka dzwoniła jej męża brata córka 22lata rano się obudziła nagle zrobiło jej się niedobrze po pogotowie serce się zatrzymało i koniec ...No my dostaliśmy ładna zlewe dzisiaj. Dwa km ode mnie dach na domie pociągało. Rowy pełne wody 

• Confused 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v