Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Ciebie chyba też łatwiej obejść🤔

100 kilo i 185 cm

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

100 kilo i 185 cm

U mnie 10cm mniej a 10kg więcej.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

U mnie 10cm mniej a 10kg więcej.

To tak w sam raz 😁👍

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

tylko nie jeden 50lat by 20latka przeskoczył 😁😉

O tym pisałem wcześniej odnośnie naborów. Co do wywiadu środowiskowego to sąsiad ochroniarzem był w urzędzie skarbowym i co roku policja do nas na wywiad środowiskowy przyjeżdżała🙆‍♂️ im służby bardziej specjalne tym człowieka mocnej prześwietlają.

@slawek74 powiedz mi co ich skłoniło do odejścia po 15 latach za 40% uposażenia bo tyle przysługuje z takim stażem? Przecież to się nie opłaca 

Opublikowano
19 minut temu, danielursus3p napisał:

Dla wszystkich miejsca nie wystarczy. 

To jest bardzo niebezpieczne. Weź takiego dziadzia puść żeby do pożaru jechał gdzie trzeba się ubrać w cała zbroję z aparatami i kazać mu wejść na 2 piętro po drabinie w tej całej zbroi żeby kogoś lub dobytek ratować. To albo pierdolnie na zawał albo sp***doli się z tej drabiny czyli też lipa. 

Kierowca ciężarówki , autobusu tak samo w takim wieku stwarza zagrożenie dla innych ,albo  pilot samolotu itd , tak samo kominiarz wysoko włazi :ph34r: 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

To tak w sam raz 😁👍

Nie wiem, jakoś się kulam, rowerem jeżdżę, worki jeszcze dam radę nosić to chyba tak źle nie ma.

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ze starszymi, jak nie jestem na ty to wolę mówić na wy, niż panować. Jakoś tak bardziej swojsko, zawsze jak ktoś kogo już znam zaczyna mi mówić na pan to odpowiadam, że panowie to byli przed wojną.

U nas to te menele tak na wy do siebie. Kiedyś znajomy mówi do mnie mów na pan, albo na Ty. Bo jak mówisz bezosobowo to jakbyś mowil uj

• Like 1
Opublikowano

Policjantom w sumie bym się nie dziwił bo jeśli ma pomysł na biznes albo może komuś pomoc to więcej z cywila dorobi niż by wysiedział na służbie ale w straży to nie ma o czym mówić. Tylko taki plus że jak zdrowie siądzie to masz bezpieczeństwo po 15 latach że nie zostaniesz z rentą na rok. 

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie wiem, jakoś się kulam, rowerem jeżdżę, worki jeszcze dam radę nosić to chyba tak źle nie ma.

No widzisz zdrowy chłop ,na rozpłodnika możesz być ,  tyko jaką dziewice by Ci znaleźć 🤔

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Kierowca ciężarówki , autobusu tak samo w takim wieku stwarza zagrożenie dla innych ,albo  pilot samolotu itd , tak samo kominiarz wysoko włazi :ph34r: 

W pksie się roboty trzymają. Kierowcy to do póki na siłach się czują to jeżdżą dalej na cieciówe dorabiać - firmy nie chcą już zatrudniać kierowców 55+

Opublikowano
15 minut temu, danielursus3p napisał:

Mhm, dawaj na komore do Pionek, nie daleko, zobaczymy jak mnie przeskakujesz🤣 od razu ksindza musowo by było brać 🤣

Pięknie pięknie. To lepsze niż wepchniecie pod pociąg. Po trupach do celu. Skutecznie usunąć przeszkodę która szkodzi waszemu przyszłemu związkowi 🤔 a ofiara niczego nie świadoma sama. Wejdzie w sidła 😂

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pięknie pięknie. To lepsze niż wepchniecie pod pociąg. Po trupach do celu. Skutecznie usunąć przeszkodę która szkodzi waszemu przyszłemu związkowi 🤔 a ofiara niczego nie świadoma sama. Wejdzie w sidła 😂

Sławek dobry chłop, podobno małżonka gorsza zadziora 

Opublikowano

Zadzwoniłem do jednego busiarza o robotę podpytać, jak mu powiedziałem że mam 40lat i doświadczenie to mnie nie chciał. Powiedział że do 30lat kierowców szuka. A jak ja mu powiedział że młodych i głupich, to się rozłączył.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Zadzwoniłem do jednego busiarza o robotę podpytać, jak mu powiedziałem że mam 40lat i doświadczenie to mnie nie chciał. Powiedział że do 30lat kierowców szuka. A jak ja mu powiedział że młodych i głupich, to się rozłączył.

Taki jest fakt. Firmy nie chcą zatrudniać starych. Najlepiej żebyś mial 25 lat i 30 lat doświadczenia  

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Sławek dobry chłop, podobno małżonka gorsza zadziora 

Nie zaprosi, nie przedstawi córki ehhh z takim tata 😂

1 minutę temu, 6465 napisał:

I 👃👃

Opublikowano

Sam się wprosze. Byłem w tamtą niedzielę w Łukowie miałem zajechać ale se myślę może u babki znowu jest...

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

zdrowy chłop

Nie do końca...

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Mój brat ma 45 lat i już dawno mógł mieć emeryturę wojskowa.

Panowie Armagedon się zbliża.czarno i wieje jak głupi. 

Tyle passat o 16 godzinie pokazywał 

IMG_20210709_160654.jpg

Lampa Alladyna ci się świeci

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Mój brat ma 45 lat i już dawno mógł mieć emeryturę wojskowa.

Panowie Armagedon się zbliża.czarno i wieje jak głupi. 

Tyle passat o 16 godzinie pokazywał 

IMG_20210709_160654.jpg

dolej oleju, bo będzie, że ktoś urok rzucił.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Bo taki młody będzie całe dnie i noce dymał . A jak mi by tak kazał to bym wrucil jebnął mu klucze na biurko i poszedł gdzie indziej.

Teraz są diety ryczałty- nie opłaca się dymac jak debil. Z diety na dużych ce wychodzi ~250 zł plus podstawa , na małych realnie ze 220 zł na miedzynarodowce  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v