Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Znajomy kiedyś na takiej wichurze mieszkał ze jak ich zasypało to musiał babkę do kościoła na dwukółce Fergusonem zaciągnąć, bo się uparła ze na pieszo pójdzie

U nas tak ze 20 lat temu to każdy babkę do ośrodka zdrowia na dwukółce woził. Zazwyczaj na snopku słomy. Moja we fotelu pokojowym jeździła. Jak królowa😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, donweter1989 napisał:

U nas tak ze 20 lat temu to każdy babkę do ośrodka zdrowia na dwukółce woził. Zazwyczaj na snopku słomy. Moja we fotelu pokojowym jeździła. Jak królowa😉

To już kiedyś przestrzega liście dystansu społecznego? 🤔

14 minut temu, bratrolnika napisał:

To chyba twoja największą rentę miała jak tak dbałeś

To z miłości i troski  🙄

O rentę 

Urwał nać hamowanie znikło w 3p 🙈🙉

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

To chyba twoja największą rentę miała jak tak dbałeś

Emerytura stety niestety krusowska więc szału nie było. A babke wujek woził, bo ja w tym czasie to na chleb mówiłem jeszcze beb😂

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To z miłości i troski  🙄

O rentę 

Noo bo my tu takie przodowniki. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Hamulce są dla tchórzy😉

"Ciugnik to jak sama nazwa wskazuje ma ciugnuć, a nie hamować" c&g

Przed chwilą, jahooo napisał:

może się przegląd zbliża ? wtedy jak na złość wszystko ginie

W styczniu się kończy 

Idealne warunki pogodowe na nawożenie dolistne i doglebowe traw i reszty zielska

16252505657272110944961994673470.jpg

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Firma "czajna fajna" 😂

IMG_20210702_155608.jpg

jakiś dziwny pancerfaust 🤔🤪😁

6465 napisał:

34 minuty temu, slawek74 napisał:

co to to ''Luigi''?

Odmiana średnio wysoka, "czytaj niska"

patrz u minia wstawiłem dla Ciebie 🤪😁

Opublikowano
Kallina86 napisał:

Weterynarz i ginekolog zamienili się na jeden dzień gabinetami – ot, żeby sprawdzić, jak temu drugiemu się pracuje. Następnego dnia zdają relacje. Ginekolog mówi:” „Staaaary, ale miałem ciężki poród. Tzn. poród, jak poród, ciężki w tym sensie, że to krowa była i trzeba było się strasznie wysilić, ten cielak był strasznie ciężki!” A weterynarz: „Wiesz co, ja też odebrałem ciężki poród. Tzn. sam poród poszedł gładko, ale wiesz, jak długo musiałem tą kobietę namawiać, żeby zjadła łożysko?!

• Haha 1
  • Confused 2
Opublikowano

tak z ciekawości. a kto pozwala bydłu zjeść łożysko?

Opublikowano
50 minut temu, gregor1284 napisał:

To z miłości i troski  🙄

O rentę 

Toć normalne w nich 🤣

6 minut temu, pafnucy napisał:

tak z ciekawości. a kto pozwala bydłu zjeść łożysko?

Świnie zajadały, chciałoby się rzec, jak swinie 😁

Opublikowano (edytowane)

ale poważnie. daje ktoś to zeżreć? u nas zawsze się pilnowało żeby nie zjadły. krowy.

4 minuty temu, Bananek napisał:

pewnie ten weterynarz z powyższego dowcipu

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Toć normalne w nich 🤣

Guzik prawda. 

Opublikowano
pafnucy napisał:

ale poważnie. daje ktoś to zeżreć? u nas zawsze się pilnowało żeby nie zjadły. krowy.

A skąd mam to wiedzieć? w moim gospodarstwie nie istnieje coś takiego jak poród u krowy

Opublikowano

faktycznie.

1 minutę temu, Bananek napisał:

A skąd mam to wiedzieć? w moim gospodarstwie nie istnieje coś takiego jak poród u krowy

Opublikowano
6 godzin temu, Karol6130 napisał:

Nie 

Popadalo U Ciebie z tej chmurki co to taka fajna szła? U mnie pokropiło tylko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v