Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Ursus932 napisał:

Żebyś tylko sraczki nie miał 🤭

Poleci jak po sznurku, a z tyłu płachta.    xD

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Jak mam tam jechać i się męczyć to wolę sam w domu.

Posłuchaj no mnie Piotrek mam syna w twoim wieku i chyba mogę sobie pozwolić na radę  wal śmiało do tej panny nikago przed  nią  nie udaj poprostu  bądź  sobą  może  nie jesteś Travolta ale ludzie na wozkach z niepełnosprawnością znajdują  drugie połówki  a Ty  z tego co czytam jesteś wartościowy gość  wnioskuje po tym co piszesz o swoich rodzicach czy babci w życiu nie sa najważniejsze  tańce czy prezencja ,próbuj bo jak braknie rodziców  to wtedy poczujesz ze jesteś sam a to może  być  za późno 

Jak panna nie jest pusta  to napewno ci nie zrobi przykrości a jak wam nie wyjdzie trudno będziesz miał koleżankę 

• Like 5
Opublikowano
4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Tylko ładnie podpytaj a nie tak służbowo, powiedz ze chciałbyś iść i fajnie by było jakby poszła z Tobą. Nawet te parę groszy odzaluj i kup jej jaką kieckę, poświęć te parę groszy ale i idź i żyj. Najważniejsze nie myśl o tym co myślą inni na Twój temat. Bo i Ty raczej na temat różnych ludzi masz jakąś swoją opinię o której oni nawet nie wiedzą 

Chyba najbardziej idiotyczny pomysł jaki tu przeczytałem, aż mi się przypomniał film "u pana Boga w ogródku" jak ten młody aspirant do córki komendanta zarywał po kościele

„-...to co może cię odprowadze?

- A co to ja kulawa?”

3 godziny temu, kris91 napisał:

Jakbym panną był i ktoś chciał mi kieckę kupić to pomyślałbym "A co Ty mnie za biedaczkę masz", co innego jak powie że nie ma co na siebie włożyć, to wtedy mógłbyś zaproponować wspólny wypad 🤔 Na początek powiedz, że chciałbyś pójść na wesele z kimś interesującym i masz tu na myśli ją 👍 A o koleżanki nie martw się, którejś na bank podobasz się i chcą skłócić Ciebie z nią, bo zazdroszczą że czas z nią spędzasz ☝️

O tototo 👍

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

Mam swój honor- na studniówkę ją wziąłem, ona potem szła na wesele, miała swoją studniówkę i na nic mnie nie wzięła to nie ma co. 

Ile dać, aby żal nie było? No nie wiem, ale na pewno to za mało jak na dzisiejsze standardy.

Jeśli Cię nie wzięła na wesele to miej honor i nie proś jej-znajdż inną towarzyszke.  A tamta niech myśli

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał:

pada u Ciebie? coś stamtąd chmury idą

Nie ale coś się zbiera. Gorąco i duszno. Nawet cielunom ta gorączka nie służy. 

Opublikowano
28 minut temu, tomek222 napisał:

Chyba najbardziej idiotyczny pomysł jaki tu przeczytałem, aż mi się przypomniał film "u pana Boga w ogródku" jak ten młody aspirant do córki komendanta zarywał po kościele

„-...to co może cię odprowadze?

- A co to ja kulawa?”

O tototo 👍

To niech idzie i zapyta "idzies cy nie idzies?" a jak ona zapyta gdzie "no tam Onoj" jak kiedyś typa zabraliśmy i ten kwiaty kupił dla dziewczyny, "no Michał daj je te kwiaty "mas" 🤦‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Szkoda tylko mojej żony, bo ona uwielbia, umie, i pięknie się w tańcu prezentuje

Zawsze moze z kimś innym potańczyć, a Ty będziesz się przyglądał jak obraca w tańcu 🤭😛

• Haha 2
Opublikowano

@Belaruss820 Moje to już przekwitają. Ale dzisiaj chodziłem koło nich, dosłownie przed chwilą bo mam obok Irgi na późne posadzone trochę Denara na wczesne, który był nie pryskany i kopałem trochę. To obszedłem tę Irgę i jeszcze stonka niektóra żyje. Pryskane w poniedziałek koło 20.

40 minut temu, PAN88 napisał:

Jeśli Cię nie wzięła na wesele to miej honor i nie proś jej-znajdż inną towarzyszke.  A tamta niech myśli

Chyba oszalałeś, toż to dla mnie nadludzki wysiłek aby teraz kogoś zapoznać. Lepiej już ta, którą się zna, niż się męczyć z szukaniem innej.

Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

To niech idzie i zapyta "idzies cy nie idzies?" a jak ona zapyta gdzie "no tam Onoj" jak kiedyś typa zabraliśmy i ten kwiaty kupił dla dziewczyny, "no Michał daj je te kwiaty "mas" 🤦‍♂️

Zbyszek o północy pijany a panna chce już do domu, koledzy mówią mu że ona się do domu wybiera, wzięli go zaprowadzili do niej, i Zbyszek powiedz coś, a on "narazie" wzięła i poszła do domu z wesela 

• Haha 3
Opublikowano
HF86 napisał:

23 minuty temu, Bananek napisał:

pada u Ciebie? coś stamtąd chmury idą

Nie ale coś się zbiera. Gorąco i duszno. Nawet cielunom ta gorączka nie służy. 

już się rozrzedziły? kurde jak u mnie wszystko dyszy w oborze. nawet muchy 😀

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

@Belaruss820 Moje to już przekwitają. Ale dzisiaj chodziłem koło nich, dosłownie przed chwilą bo mam obok Irgi na późne posadzone trochę Denara na wczesne, który był nie pryskany i kopałem trochę. To obszedłem tę Irgę i jeszcze stonka niektóra żyje. Pryskane w poniedziałek koło 20.

Nie zapomnij że 14 dni karencji jest 😐

Opublikowano

Narazie widmo deszczu znikło. Kury karmie larwami much. 

Opublikowano

A jakie szczęśliwe. Część już się nauczyła że jak korytarze sprzątać idę to już pilnują 

Opublikowano
10 minut temu, kris91 napisał:

Nie zapomnij że 14 dni karencji jest 😐

Dlatego Denara i Carrery nie pryskałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Chyba oszalałeś, toż to dla mnie nadludzki wysiłek aby teraz kogoś zapoznać. Lepiej już ta, którą się zna, niż się męczyć z szukaniem innej.

Nie znam Cię. Ostatnio na wesele poszedłem sam A wybawiłem się lepiej niż bym z jakąś poszedł. 

Uprzedzając  @gregor1284 twoje pytanie tak też zaliczyłem 

Opublikowano

Też w sierpniu sam na wesele idę. Może co się upoluje 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v