Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

szkoda, że kar6wał drogi, bym wszystko zab

Region najpierw posprzątaj. Tego towaru w małych pieniądzach nie brak 

Ciepło. Kukurydza nadrabia straty. Trawy by się przydało kosic ale może niech jeszcze z tydzień podrosna 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

jeśli druga strona tego wymaga 😌

a właśnie, a wieta z czego robili pierwsze prezerwatywy?😄

Jelito baranie ma max 24mm średnicy .

Wieprzowe zaczynają się od 26 do  40.

O wołowych nie wspomnę bo to już perswazja.

Więc kawalerowie brać się za mierzenie swoich członków 😄

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano
Agrest napisał:

Od czwartej rano co kilkanaście minut pompa po parę minut.  Spadło 16mm.

O 6¹⁰ jebnął piorun. Nie wiem czy w chałupę czy słupa obok. 

Prądu brak. Czekam na PGE  i wyrok czy tylko przyłącze pod licznikiem i licznik spalone czy poszła cała instalacja.

Zasilania nie idzie włączyć bo wywala od razu.

A tak narzekałeś na brak wody. Teraz będziesz narzekał na brak prądu...

Opublikowano

już pada.

facet już po 9 na turlanie się umówił.deszcz nie pozwoli.

zapewne wczoraj suche było, czasami i w święto warto. tak patrząc na prognozy, to siano może zostać na łące.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

A ja dzisiaj byłem na rynku,sprzedałem owies po 400zl/t. Masakra z ceną ale jeszcze raz muszę zawieźć za tydzień bo trzeba sprzątać juz na żniwa powoli. Kurde czekam na telefon albo e-mail z tej roboty,a do miesiąca czasu mieli się odzywać(tak znajomy mówił). Wyjdzie akurat jak będę miał.najwiecej roboty to zadzwonią. Deszcz od 14 ma niby padać. Kombajn rozgrzebany,już chłopaki dawno byli a zostało niewiele do zrobienia.

U mnie tylko szczaw buja, okazało się że w porównaniu z zeszloroczna suszą jestem stratny na 6ha tylko 10 bel siana. W tym roku muszę wapno sypać. Od razu po 2 skosie sypać czy czekać do późnej jesieni?

A co na etat idziesz gdzieś?

Opublikowano

Dochodzi do Ciebie to co u mnie było. Bardzo krótkie ale bardzo intensywne zlewy. Dynamiczna sytuacja

Opublikowano
jacek3773 napisał:

9 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

jeśli druga strona tego wymaga 😌

a właśnie, a wieta z czego robili pierwsze prezerwatywy?😄

Jelito baranie ma max 24mm średnicy .

Wieprzowe zaczynają się od 26do 34.

O wołowych nie wspomnę bo to już perswazja.

Więc kawalerowie brać się za mierzenie swoich członków 😄

jesteś tak precyzyjny że trzeba by było użyć suwmiarki a nie metrówki 😄😜 widzieliście Anżej dostał wczoraj belarke 😉

Opublikowano

A u mnie słońce wylazło zza chmur. Chyba znów będzie palnik. Muszę ws tego wesela przedzwonić dziś żeby spokój już mieć. 

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Dochodzi do Ciebie to co u mnie było. Bardzo krótkie ale bardzo intensywne zlewy. Dynamiczna sytuacja

U mnie z 2 burz tylko 5 l 

Godzinę temu jak yeblo w słupa to aż biało się zrobiło ale wszystko ok z prądem

Opublikowano
10 godzin temu, akooo napisał:

A co ma dawać,to marnowanie nasienia tylko.

to weź i zupy mlecznej se na tym nagotuj

9 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Z tego co wiem to i welorazowego użytku były 🤭

dopóki koza nie zdechła

35 minut temu, deSilva napisał:

Nie wywołuj wilka z lasu.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-06-30/burze-ulewy-i-gradobicia-pogoda-na-srode-30-czerwca/

e8wovu1xwjtgznrzh4gizasqejb3atdm.png

To chyba na jutro, czy im się pomieszały dni?

mapa najbardziej aktywnych uzytkowników agrofoto-na mapie kolor pomarańczowy

• Haha 5
  • Confused 1
Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

A u mnie słońce wylazło zza chmur. Chyba znów będzie palnik. Muszę ws tego wesela przedzwonić dziś żeby spokój już mieć. 

A co, jednak zdecydowałeś się wydać za żonę?   :P

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Zdecydowałem się nie iść wcale.

Nie pitol tylko wal do tej wnuczki pytać się czy pójdzie. Jak się nie zgodzisz to wtedy nie pójdziesz,co źle mówię?

Opublikowano (edytowane)

No aby nie gwałtowna burza była bo mam wyjazd do Białej kupić kratkę do ciągnika, bo parę dni byłem na przeglądzie i tam odpinali sprawdzali numery i słabo zapieli i się zgubiła w mieście ale od razu sprzątnęli bo zaraz pojechałem i już nie było którędy jechałem,i by jeszcze lipcówkę karpia przy okazji by kupił.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Rysiek, pada tam u Ciebie? mokre już wszystko?

U mnie nie pada to i u Ryśka też(no chyba że o innego chodzi).

@akooono zamierzam iść tylko czekam na info bo niby do miesiąca czasu mieli się odzywać na kolejny etap.

@Bananek @Ursus932 taka cena bo to mała ilość. Po tonie na rynek wywiozę,a mało już zostało. To co na skup to wywiezione a można było jeszcze jedna przyczepe wywieźć...ehh, nic się nie poradzi.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Teścia się znowu bałeś? Niech teraz dokłada do 600

Źle wyliczone. Bo nie zbieramy nie wiadomo ile tego zboża. Zostalo za dużo a jeszcze trochę lipa z bydłem bo miałem 2 padnięcia w ciągu pół roku to nie ma komu jeść. Teraz najlepsze,miałem to napisać w oddzielnym poście ale akurat teraz się trafia okazja. Kasa moja i żony. Tesc sam powiedział że to nasze a nie jego. Juz niech nie doklada. I czy nie mógł tak powiedzieć już dawno?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v