Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

17km od domu na zalewie zarwał sie pode mną  lód, na dworze pod -15 a my maluchem do domu-nie zdążył sie nawet  nagrzać jak dojechaliśmy do domu. Szczęście w nieszczęściu ,ze byłem z kolegą który pomógł mi wyjść bo sam bym nie dał rady

Kto to przeżył to wie o co chodzi. Ja od tego czasu przestałem ryzykować. Aktualnie latam nad rzeką ze spinem a jak pokrywa lodowa nie pozwoli wejść to najwyżej przy pomoście wykuje otwór i będę dłubał płotki.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Wozi gaz do Laktopolu?

Do miasta czy coś

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Kto to przeżył to wie o co chodzi. Ja od tego czasu przestałem ryzykować. Aktualnie latam nad rzeką ze spinem a jak pokrywa lodowa nie pozwoli wejść to najwyżej przy pomoście wykuje otwór i będę dłubał płotki.

mnie dalej korci za drapieżnikiem latać

Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Masz jakieś zdjęcia jego? 

No właśnie dobrych ,czy wyrażnych nie.   Ale to taki jak w ,,konedata ,fiat 780 dt'',to drugie zdjęcie z maluchowskimi lampami. Na olx jakoś nie widaćO.o

Opublikowano
56 minut temu, danielursus3p napisał:

Na olx szukaj.  

Patrzę cały czas

39 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie głupie psy są to i starego przestawisz. Boxera nie chcesz, też fajne psy, żywe 

Tylko blablador biszkopt wchodzi w grę, jednego już mam, a że staruszek to wypadałoby żeby był nastepca, A ile sobie razem pozyja to niech będą dwa, oby jak najdłużej

10 minut temu, Bananek napisał:

ja wziąłem młodego ze schroniska. O jakich procedurach piszesz? U mnie tylko papier podpisałem, że biorę psa. zapytała czy czipowac. mówię, że nie i cześć.

Wizyta przed, wizyta po, czipowanie, musisz to zawieźć na kastracje kiedy im będzie pasować, a nie tobie. 

Opublikowano

@Kallina86 jakoś wytrzyma, jak z nim gadałem to mówił,ze dwóch litwinów stoi pod Orzyszem , jadą z Hiszpanii chłodniami i paliwo ich unieruchomiło, webasto padło i tak koczują

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Mnie też dlatego do pzw wstąpilem i gonie pstrągi oraz okonie na brdzie i 2 mniejszych rzeczkach.

Ile teraz składka? Chyba po 10 latach opłacę

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

@Kallina86 jakoś wytrzyma, jak z nim gadałem to mówił,ze dwóch litwinów stoi pod Orzyszem , jadą z Hiszpanii chłodniami i paliwo ich unieruchomiło, webasto padło i tak koczują

Za komuny by nie zamarzło ,jak była póżna jesień to zimowe i nikt nie robił kombinacji.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

To Wy w PZW nie macie "stałych" składek, które co roku trzeba płacić? U nas w kole pszczelarskim roczna składka 40zł plus do tego 3zł od ula (niby ubezpieczenie) plus do tego leki, w zależności co kto bierze bo każdy lek ma inną składkę na jedną rodzinę.

Opublikowano
11 minut temu, kizak napisał:

No właśnie dobrych ,czy wyrażnych nie.   Ale to taki jak w ,,konedata ,fiat 780 dt'',to drugie zdjęcie z maluchowskimi lampami. Na olx jakoś nie widaćO.o

To nie taki staruch. Mi ta someca się  szykowała nie daleko 

8 minut temu, soltys48 napisał:

235 albo 255 w tamtym roku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v