Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ale wiatrem napieprzało. 

Nawet kroplx nie spadła, ale też i nie chciał bym być w epicentrum. Radar pokazuje że przez Zwoleń się przetoczyła.

@Piotrek1975 jak tam, ryby w salonie pływają?

Całkiem możliwe że Zwoleń dostał konkretnie. 

U mnie symbolicznie grochem sypneło i polało fest ale bez ekscesów to i u @Piotrek1975 też mogło być bez szaleństw.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, PRIMO napisał:

Tutaj to dopiero mają jazdę. 😯

Screenshot_20210624-174315_Weather&Radar.jpg

no ,otarło się to o mnie ,1,5 litra nakapało ,za to schłodziło się z 33 do 22 stopni

Edytowane przez witejus
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

To ja wiem, ale chodzi mi o zzdanie"a nie mówiłam?"  Choć to może i przez to że ja uparty 🤔

Najlepiej jest dać czasem sytuacji się rozwijać jak widzisz że jej" racja" kupy się nie trzyma i później ta mina jak głupio się przyznać że nie miała racji. Ale dość narzekania bo trafiłem na super dziewczynę życie nas nieraz przećwiczyło i razem to ogarniamy. Niech Wam się wiedzie 👍

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Dariowola napisał:

Padało u Ciebie bo umie 1h dobrze lalo na szczęście grad sporadyczny .

Tak z przerwami padało i lało a nawet parę kulek gradu spadło. 

To poszło bardziej na północ ode mnie. 

Idzie kolejna fala z zachodu bo ciemno się zrobiło. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Pafnucy a do Ciebie ta burza z gradem znad Radomia nie idzie przypadkiem? Skręca ostro w prawo, między Kock a Lublin chyba trafi.

Dałem jej namiary to pafnucka trochę o ciarki na plecach przyprawi. 🤭

Opublikowano
8 minut temu, lukasz20 napisał:

Najlepiej jest dać czasem sytuacji się rozwijać jak widzisz że jej" racja" kupy się nie trzyma i później ta mina jak głupio się przyznać że nie miała racji. Ale dość narzekania bo trafiłem na super dziewczynę życie nas nieraz przećwiczyło i razem to ogarniamy. Niech Wam się wiedzie 👍

To widzę że mamy podobnie bardzo :D dzięki 😉 

@Bananek na fejbziuku mnie wyszpiegowales pewno :D

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, pedro2 napisał:

Pafnucy a do Ciebie ta burza z gradem znad Radomia nie idzie przypadkiem? Skręca ostro w prawo, między Kock a Lublin chyba trafi.

Lepiej nie. Huczy na północy głównie, ale na razie bez opadu. 

Ciekawe chmury

IMG_20210624_182501.jpg

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Racja, łatwiej trafić ładna kobitkę w wieku 30 lat niż 18nastke.

A czy teraz nie ma ladnych???? Jest tego, wszystkie u mnie w biurze siedzą.

Mam w pracy takiego gościa przed emeryturą, erotoman gawędziarz, taki @gregor1284 za 30 lat, to jak tam pójdzie na biura to dwie świetlówki i 3 godziny potrafi wymieniać

Ja tak to tylko biurko nauczycielce od matmy naprawiałem 🤔 ale profity były. Nie ma dla mnie tematów tabu to odrazu gawędziarz? Lepiej wprost mówić niż sciemiać. Mam taką stomatoloszkę z Brazyli, co my się o bzykaniu nagadamy to nasze, jej asystentce też nic nie brak. I nie wiadomo kiedy ząb zrobiony o bez bólu 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Dzisiaj na ulicy nie trudno zauważyć taką co myśli, że jest och ech i niestety jej myślenie na tym się kończy. 

Mi do 30 już blisko i raczej za takimi się oglądam, chodzi dużo w miarę skromnych normalnych dziewczyn. Pomijając takie "damy" samozwańcze co pół d*py i pół cycka na wierzchu z fają w zębach i łbem non stop w smartfonie. 

FB_IMG_1621862914332.jpg

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Czy on aby tylko świetlówki wymienia 🤔

Nie wyprowadzaj go z błędu 🙊

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

Lepiej nie. Huczy na północy głównie, ale na razie bez opadu. 

Ciekawe chmury

IMG_20210624_182501.jpg

Jak takie masz u siebie to jest nadzieja, że nie trafi. Po bokach i z tyłu silnej burzy takie powstają.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

mógłby być już żniwa by przyczepy pociągał, a tak nuda ☹️

Wiesz co robi mój pies kacap jak mu się nudzi? 🙄

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

No to masz podobnie jak znajomy,  przy barze taka mamuska sie go pytala czy postawi drinka a on krótko "Ruchasz się czy sie chcesz za darmo nachlac?" Odpowiedziała grzecznie że racze się ni pobawią 🤣

No i dobrze jej powiedział. Tylko dziwna że się walić nie chciała 🤔

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Pytałeś o pozwolenie upubliczniania wizerunku :) ?

Skąd wiesz 🤔 ? Między pracownikiem a petentem jest biurko 😛.

Możesz zacząć od tego listu czy zainteresowaniach jak @6465 wspomniał. Zawsze którąś to zainteresuje, nie pierwszą to kolejną.

Idzie chyba burza.

Ano jest, ale takie rzeczy w oczy mi się rzucają 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v