Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Agrest napisał:

Przesadzasz jeśli o szmelcwageny chodzi. Miałem Tourana 1,9tdi. Noż jakie to wygodne i funkcjonalne było, a jakiego kopa miał. Do tej pory jeździ na moich blachach już 3 właściciel po okolicy. A chyba 5 lat jak go sprzedałem.

To na prawdę super auto jak średnio 1,5roku każdy z nim wytrzymuje. ☺

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

filtr polej gorąca wodą , zawsze pomaga

Uziu A tobie kaczki po głowie nie chodzą po zakrapianej sobocie?😀

Opublikowano
9 minut temu, mf362 napisał:

To z jakim silnikiem ta Kuga?od księdza niby poświęcony

A jaki tam wybór jest, albo dwulitrowy diesel, albo benzyna,której jest w ogłoszeniach 2-3 sztuki na sto diesli 

3 minuty temu, Uziu92 napisał:

pasek B5 bezobsługowe auto silnikowo. mam i super chodzi , miałem to sprzedać ale nie psuje się , mało pali , to jeszcze się polata

Jak mój Golf staruszek, jeszcze nie miałem auta w które przez piec lat tak mało włożyłem, prawie że nic

Opublikowano

O 6 -14, teraz -12. Co ciekawe o 2 w nocy było tylko -6. Śnieg sypał z wiatrem całą noc, trzeba było rano odśnieżać bo zaspy na podjeździe się zrobiły.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

To na prawdę super auto jak średnio 1,5roku każdy z nim wytrzymuje. ☺

Ja miałem 5 lat, po mnie 2 właścicieli z czego ten pierwszy to narwany debil. Ponoć w rok 3 turbiny zajeździł, no i sprzedał. U kolejnej już 4 rok jeździ.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

filtr polej gorąca wodą , zawsze pomaga

Uziu A tobie kaczki po głowie nie chodzą po zakrapianej sobocie?😀

niee , swoją drogą dobry trunek nawet jak na polskiego producenta 😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

-13 ciekawe czy fynd i jd odpalą 🤔

Przecie mówiłeś, że fynt poly na strzał. Oszukaniec🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

niee , swoją drogą dobry trunek nawet jak na polskiego producenta 😁

Ja ostatnio swojaczka wybieram 

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

Dobrze że tą trzydzieche masz jeszcze, bo tak to by umarł w butach

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Może jak go pod pierzyną trzyma

Opublikowano
bratrolnika napisał:

emka mi słabo paliła , bez sprawnych świec nie było co podchodzić nawet do niej.

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

A czemu jak wszystko w porządku z układem wtryskowym silnik kompreche trzyma to zapali, A Sławny mówił że coś tam w silniku robił. A poza tym to fent

Opublikowano

-12*, bez wiatru, opadów brak.

jeszcze dwie noce z dwu cyfrowym mrozem i podobno powrót łagodnej zimy.    no i gitara  👍

Opublikowano

A u braciaka odpukac każdy z trzech rupci pali bez zbędnych czarów, wsiadasz, odpalasz i jedziesz 

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

emka mi słabo paliła , bez sprawnych świec nie było co podchodzić nawet do niej.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Sławny

To Sławek jest sławny???

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A u braciaka odpukac każdy z trzech rupci pali bez zbędnych czarów, wsiadasz, odpalasz i jedziesz 

To Sławek jest sławny???

Noo a nie 🤔

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

jeszcze nie paliłem to nie wiem 🤷‍♂️

Opublikowano

A dopiero mówiłeś że pali na strzał... oj Sławek Sławek... 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

stoi na dworze tylko akumulator w domu

Opublikowano

Przy - 24 ciągnik z pod chmurki już prawie łapał, ale prądu przybrakło. Kilka minut ładowania i rozruch i o dziwo zamiecił  . Fiacisko stary klamot a odpalił,już miałem go ucałować,lecz przypomniałem że  kiedyś w ten sposób do siekiery przypadkiem językiem dotknęłem.😐. Mógłbym przy nim do czwartku postać😐

• Haha 2
Opublikowano
danielursus3p napisał:

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

A czemu jak wszystko w porządku z układem wtryskowym silnik kompreche trzyma to zapali, A Sławny mówił że coś tam w silniku robił. A poza tym to fent

''ftryski'' głowica i pierścienie aku w domu rozrusznik nowy chińczyk za godzinę jak śniadanie się uleż sie okaże 😉😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v