Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Agrest napisał:

Przesadzasz jeśli o szmelcwageny chodzi. Miałem Tourana 1,9tdi. Noż jakie to wygodne i funkcjonalne było, a jakiego kopa miał. Do tej pory jeździ na moich blachach już 3 właściciel po okolicy. A chyba 5 lat jak go sprzedałem.

To na prawdę super auto jak średnio 1,5roku każdy z nim wytrzymuje. ☺

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

filtr polej gorąca wodą , zawsze pomaga

Uziu A tobie kaczki po głowie nie chodzą po zakrapianej sobocie?😀

Opublikowano
9 minut temu, mf362 napisał:

To z jakim silnikiem ta Kuga?od księdza niby poświęcony

A jaki tam wybór jest, albo dwulitrowy diesel, albo benzyna,której jest w ogłoszeniach 2-3 sztuki na sto diesli 

3 minuty temu, Uziu92 napisał:

pasek B5 bezobsługowe auto silnikowo. mam i super chodzi , miałem to sprzedać ale nie psuje się , mało pali , to jeszcze się polata

Jak mój Golf staruszek, jeszcze nie miałem auta w które przez piec lat tak mało włożyłem, prawie że nic

Opublikowano

O 6 -14, teraz -12. Co ciekawe o 2 w nocy było tylko -6. Śnieg sypał z wiatrem całą noc, trzeba było rano odśnieżać bo zaspy na podjeździe się zrobiły.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

To na prawdę super auto jak średnio 1,5roku każdy z nim wytrzymuje. ☺

Ja miałem 5 lat, po mnie 2 właścicieli z czego ten pierwszy to narwany debil. Ponoć w rok 3 turbiny zajeździł, no i sprzedał. U kolejnej już 4 rok jeździ.

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

filtr polej gorąca wodą , zawsze pomaga

Uziu A tobie kaczki po głowie nie chodzą po zakrapianej sobocie?😀

niee , swoją drogą dobry trunek nawet jak na polskiego producenta 😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

-13 ciekawe czy fynd i jd odpalą 🤔

Przecie mówiłeś, że fynt poly na strzał. Oszukaniec🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

niee , swoją drogą dobry trunek nawet jak na polskiego producenta 😁

Ja ostatnio swojaczka wybieram 

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

Dobrze że tą trzydzieche masz jeszcze, bo tak to by umarł w butach

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Może jak go pod pierzyną trzyma

Opublikowano
bratrolnika napisał:

emka mi słabo paliła , bez sprawnych świec nie było co podchodzić nawet do niej.

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

A czemu jak wszystko w porządku z układem wtryskowym silnik kompreche trzyma to zapali, A Sławny mówił że coś tam w silniku robił. A poza tym to fent

Opublikowano

-12*, bez wiatru, opadów brak.

jeszcze dwie noce z dwu cyfrowym mrozem i podobno powrót łagodnej zimy.    no i gitara  👍

Opublikowano

A u braciaka odpukac każdy z trzech rupci pali bez zbędnych czarów, wsiadasz, odpalasz i jedziesz 

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

emka mi słabo paliła , bez sprawnych świec nie było co podchodzić nawet do niej.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Sławny

To Sławek jest sławny???

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A u braciaka odpukac każdy z trzech rupci pali bez zbędnych czarów, wsiadasz, odpalasz i jedziesz 

To Sławek jest sławny???

Noo a nie 🤔

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

jeszcze nie paliłem to nie wiem 🤷‍♂️

Opublikowano

A dopiero mówiłeś że pali na strzał... oj Sławek Sławek... 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

stoi na dworze tylko akumulator w domu

Opublikowano

Przy - 24 ciągnik z pod chmurki już prawie łapał, ale prądu przybrakło. Kilka minut ładowania i rozruch i o dziwo zamiecił  . Fiacisko stary klamot a odpalił,już miałem go ucałować,lecz przypomniałem że  kiedyś w ten sposób do siekiery przypadkiem językiem dotknęłem.😐. Mógłbym przy nim do czwartku postać😐

• Haha 2
Opublikowano
danielursus3p napisał:

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

A czemu jak wszystko w porządku z układem wtryskowym silnik kompreche trzyma to zapali, A Sławny mówił że coś tam w silniku robił. A poza tym to fent

''ftryski'' głowica i pierścienie aku w domu rozrusznik nowy chińczyk za godzinę jak śniadanie się uleż sie okaże 😉😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v