Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

ciężko określić, nie widać go za brzuchem 😉

Ale nie przydeptujesz???

aż tak nie wisi. jeszcze.

GRZES1545 napisał:

Uziu gdze plywaleś?

W wodzie.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

a udowodnij...

Opublikowano

Apropo niskich ludzi .Przychodzi karlica do ginekologa i mówi 

Panie doktorze jak deszcz pada to mnie w kroczu piecze i szczypie

Doktor na to proszę  przyjść w deszcz

Deszcz pada ona przychodzi doktor sadza ją na fotel bierze nożyczki coś  tnie wyrzuca po chwili pyta   lepiej 

Ona na to że dużo lepiej ,a co pan zrobił  

Nic gumiaki pani skrócilem

• Haha 3
Opublikowano
pafnucy napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

a udowodnij...

tylko osobiście. jak na pewnej komisji wojskowej jedna baba miała zwyczaj gryzienia/ssania długopisu czy ołówka i przez przypadek tym samym narzędziem do pisania majstrowała przy torbach młodych adeptów. 😀 potem oczywiście znów włożyła pisak do ust...

• Haha 3
Opublikowano
10 minut temu, pafnucy napisał:

a udowodnij...

Cebul się przypomniał odrazu🙆‍♂️

@Bananek nie pytałem w czym tylk gdzie ? Nad jeziorko miał jechać ale nie mówił które 🤔

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Widać nie jeden pisak ssała. Są jeszcze te komisję wojskowe? 

,,pisarz miłości mówią mi...."  magiczny długopis w rosporku noszę😎 Figo Fagot jakby Co 👍

Opublikowano
25 minut temu, jacek1296 napisał:

Kiedy uroda przemija , dłuższa torba niż fuzyja.

Wujek mój  mówi że  jak byl w moim wieku to ujem dęba  ściął  i do dzisiaj nie wie czy byl dąb ujowy czy uj dębowy 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Cebul się przypomniał odrazu🙆‍♂️

@Bananek nie pytałem w czym tylk gdzie ? Nad jeziorko miał jechać ale nie mówił które 🤔

,,pisarz miłości mówią mi...."  magiczny długopis w rosporku noszę😎 Figo Fagot jakby Co 👍

Znam znam 

• Like 1
Opublikowano

Powiem wam jak kumpel  na przepustkę jechał 

Wysiadl z pociągu koło 1 w nocy autobusu nie ma więc wyszedl na rogatki i kiwa  na stopa po jakimś czasie sie udało  wsiada do auta a tam kieruje nawet fest kobitka mówi ze w jego kierunku tylko na chwilę  gdzieś wstąpi on ok mowi kumpel 

Po kilku km skreca do lasku otwiera bagażnik bierze łopatę i mówi  do kumpla żeby  jej pomogl pod tym drzewkiem kopać  mowi ruszył 3 razy jest worek i wziął i ciągnie i ciągnie  iiiiiii .dobrze ze sie obudził bo by se jaja urwał 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Powiem wam jak kumpel  na przepustkę jechał 

Wysiadl z pociągu koło 1 w nocy autobusu nie ma więc wyszedl na rogatki i kiwa  na stopa po jakimś czasie sie udało  wsiada do auta a tam kieruje nawet fest kobitka mówi ze w jego kierunku tylko na chwilę  gdzieś wstąpi on ok mowi kumpel 

Po kilku km skreca do lasku otwiera bagażnik bierze łopatę i mówi  do kumpla żeby  jej pomogl pod tym drzewkiem kopać  mowi ruszył 3 razy jest worek i wziął i ciągnie i ciągnie  iiiiiii .dobrze ze sie obudził bo by se jaja urwał 

Łe to trochę inaczej było, skróciłeś opowiastkę

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ja bym miał cieliczkę do sprzedania ale jeszcze się zastanowię,jedę po pewien zakup bo jutro kaparka ma być i trzeba dzisiaj taM w strony Kałuszyna.

Po co w moje strony jedziesz?

Wesele i poprawiny zaliczone 

Opublikowano
Bananek napisał:

@DANDYS @HF86 bardzo się to dla mnie podoba. Jak się idzie między rzędami to mizia po jajkach i trzeba ręce podnosić bo ciągle trącają o rośliny. Jest moc. 

IMG_20210620_183646.jpg

no i tak ma być, czekamy aż teraz po sutkach będzie miziać 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v