Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jakie nadmierne ilości 🙉🙈

No sam mówiłeś. Na odwyk powinieneś iść

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ryśka weź do pomocy, on w germańcach zaawansowany. 

Tynki na agregacie w zimę przez kowida potaniały, ale nie trzeba było długo czekać bo partacze pokazali co są warci 

W zachidniej europie się śmieją, że wszystko się opłacało, poziom był zachowywany do póki co drugi polski budowlaniec nie wziął się za prowadzenie pseudo biznesu i coś w tym chyba jest 

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Lepiej teraz jak w zniwa. Nie ma się co nerwować. Dobry anioł nad Tobą czuwa ;)

taa, może i lepiej że nie wjechałem od razu do stodoły tylko jazda testowa była i pękło, al drugi raz zdjąć zwolnice i koło jak już sruby ruszone to 20 minut :D

Opublikowano

Zobaczysz w końcu ci faja uschnie. 

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

taa, może i lepiej że nie wjechałem od razu do stodoły tylko jazda testowa była i pękło, al drugi raz zdjąć zwolnice i koło jak już sruby ruszone to 20 minut :D

Wziąłem się i ja za szykowanie. Włączyłem na 15 min w sobotę cacy. Dziś włączyłem łożysko na odrzutniku piszczy 😃 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Ryśka weź do pomocy, on w germańcach zaawansowany. 

Tynki na agregacie w zimę przez kowida potaniały, ale nie trzeba było długo czekać bo partacze pokazali co są warci 

już tokarz mi dorabia rozpieraczek po mojej zmianie konstrukcyjnej :D jak uda mu się zrobić jutro to na wieczór złożę. Zostanie sieczkarnie zamontować, wymienić jedno łożysko,, może pasek i olej, przesmarować i gotowy do akcji.

Edytowane przez Uziu92
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ugnije 

Ugnije 

No racja. Dobrze że jesteś świadom🙉

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

No sam mówiłeś. Na odwyk powinieneś iść

W zachidniej europie się śmieją, że wszystko się opłacało, poziom był zachowywany do póki co drugi polski budowlaniec nie wziął się za prowadzenie pseudo biznesu i coś w tym chyba jest 

Brat opowiadał jak w szczytowej ścianie w domu szczyt był z okna, ścianka działowa miała być w ramie okna, wyszła na środku szyby

Nowe bloki jak budują to i 12 cm tynku nieraz było by mało do pionu 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

już tokarz mi dorabia rozpieraczek po mojej zmianie konstrukcyjnej :D jak uda mu się zrobić jutro to na wieczór złożę. Zostanie sieczkarnie zamontować, wymienić jedno łożysko,, może pasek i olej, przesmarować i gotowy do akcji.

Ja odpuszczam. Kombajn ostatni rok. Są debile  w okolicy co robią za pół darmo, sprzedam i będą mi kosić, będę ganiał aby było dobrze i dokładnie, a jak będzie źle to reklamę na pół gminy zrobię 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Brat opowiadał jak w szczytowej ścianie w domu szczyt był z okna, ścianka działowa miała być w ramie okna, wyszła na środku szyby

Nowe bloki jak budują to i 12 cm tynku nieraz było by mało do pionu 

To jest norma, wśród biznesmenów wiejskich co ludziom płacą grosze. A właściwie to zwykłym pijakom bez pojęcia 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Lepiej jakby miał sprochniec od nieużywania? 

Alez skądże. Musowo co raz narzędzie przegonic😁 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

To jest norma, wśród biznesmenów wiejskich co ludziom płacą grosze. A właściwie to zwykłym pijakom bez pojęcia 

Ba jak chcą 3 ludzi a płacić jednemu jak tu o:

FB_IMG_1623788925045.jpg

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja odpuszczam. Kombajn ostatni rok. Są debile  w okolicy co robią za pół darmo, sprzedam i będą mi kosić, będę ganiał aby było dobrze i dokładnie, a jak będzie źle to reklamę na pół gminy zrobię 😁

jakby było u mnie kosić to i ja bym nie trzymał, ale nie ma komu kosić chyba że we wrześniu.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ba jak chcą 3 ludzi a płacić jednemu jak tu o:

FB_IMG_1623788925045.jpg

Terminy gonia robota musi być zrobiona. A że ktoś bierze mało za robotę to później szuka pijocków i też im płaci mało albo w ogóle a później widać efekty

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

jakby było u mnie kosić to i ja bym nie trzymał, ale nie ma komu kosić chyba że we wrześniu.

Przy twoich hektarach myślę że konkretny człowiek by wpadł i owalił wszystko w 3 dni 

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Warszawiaki nie lepsze. 

Poszedł do innej ekipy to po paru dniach wrócił bo chłopy całkiem bez pojęcia i metrów nie ubywało, a płatne z metra. 

Jak robi już parę lat to tylko kilka obiektów było naprawdę prostych, a dwa czy trzy co sami się bali że nie dadzą rady dorównać poprzednikom. 

Drugi opowiadał że jak na firmę tynkaże przyszli to 3/4 gipsu taczkami wywieźli z podłogi 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Warszawiaki nie lepsze. 

Poszedł do innej ekipy to po paru dniach wrócił bo chłopy całkiem bez pojęcia i metrów nie ubywało, a płatne z metra. 

Jak robi już parę lat to tylko kilka obiektów było naprawdę prostych, a dwa czy trzy co sami się bali że nie dadzą rady dorównać poprzednikom. 

Drugi opowiadał że jak na firmę tynkaże przyszli to 3/4 gipsu taczkami wywieźli z podłogi 

Standardy muszą być zachowane jak mawia pan Wiesio z blok ekipy 😂 jak Braciak chce na budowie działać to niech szuka po dużych firmach, w małych jak dobra kasa i roboty ubywa to na pokolenia do przodu miejsca zajęte, a  w dużej firmie to na godziny i wyjebane 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

ni ma takiego. Z resztą do tych leżaków co miałem rok temu to nikt by nie chciał kosić tego :D

Było pisać. Bym podjechał bizonkiem. 350 zł/h  z sieczkarnią i by wymłocil w 2 tygodnie 😂😂😂

Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Standardy muszą być zachowane jak mawia pan Wiesio z blok ekipy 😂 jak Braciak chce na budowie działać to niech szuka po dużych firmach, w małych jak dobra kasa i roboty ubywa to na pokolenia do przodu miejsca zajęte, a  w dużej firmie to na godziny i wyjebane 

Robi na tych blokach co są w Sulejówku na tym skrzyżowaniu na zakręcie ich widać, tak na wprost od 17

Cały czas jest tam robota a teraz dwóch podwykonawców sobie wzięli to kasa sama wpada do kieszeni, tym bardziej że z tym deweloperem współpracują parę lat. 

5 minut temu, danielursus3p napisał:

Było pisać. Bym podjechał bizonkiem. 350 zł/h  z sieczkarnią i by wymłocil w 2 tygodnie 😂😂😂

Holanda kupisz jeszcze za rok, i w żniwa za 200😂

A klient powie że licznik zawyża bo do dopłat to tu 5 ary mniej jest 😂 jak wezne dopłaty zapłacę 😂

Takie życie na wschodzie 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v