Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

a co do tej pory robiłeś 🤔 cza było kosić wcześniej oporowo

Toż cały czas deszcze nadawali. Ja i tak pierwszy we wsi kosiłem. 

Dopiero u nas sianokosy się zaczynają. 

Opublikowano

A co byście powiedzieli na taką sytuację? W 2018 roku facet zapłacił firmie za budowe domu,która miała się teraz zacząć 170tys. Firma teraz nie chce budować bo twierdzą że za mało im zapłacił. Robota stoi,kasy nie chce dopłacić bo mówił im że nie po to im zapłacił żeby teraz dopłacać. Komedia,umowa napewno jakas była bo wierzyc mi się nie chce że na gębę im zapłacił.

Opublikowano
6465 napisał:

@radekz200 jak buty przyszły? Ja dziś takie zakupił.

IMG_20210611_163055.jpg

na jakieś biegi się wybierasz 🤔 a może pielgrzymkę ?

pafnucy napisał:

a co do tej pory robiłeś 🤔 cza było kosić wcześniej oporowo

Toż cały czas deszcze nadawali. Ja i tak pierwszy we wsi kosiłem. 

Dopiero u nas sianokosy się zaczynają. 

nie ma patrzyć co na wsi tylko bardziej ''globalnie'' 🤦‍♂️😎😁 i na początek jak najwięcej

Belaruss820 napisał:

A co byście powiedzieli na taką sytuację? W 2018 roku facet zapłacił firmie za budowe domu,która miała się teraz zacząć 170tys. Firma teraz nie chce budować bo twierdzą że za mało im zapłacił. Robota stoi,kasy nie chce dopłacić bo mówił im że nie po to im zapłacił żeby teraz dopłacać. Komedia,umowa napewno jakas była bo wierzyc mi się nie chce że na gębę im zapłacił.

kase wzięli przerobili lub zainwestowali niech robią ryzyko

ładnie pada i mruczy 😎

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

na jakieś biegi się wybierasz 🤔 a może pielgrzymkę ?

Wybieram się do Częstochowy, dojazd autem ale buty też się przydadzą 😁

1 minutę temu, Łolek napisał:

Widzę że  na bogato 

A żonce coś  kupił  tak na wieczorną rechabilitacje

Promocja była, żona nic nie wybrała nie jej sklep.

• Like 1
Opublikowano

kurcze trochu popadało aby zbóż nie po kładło...

6465 napisał:

Promocja była, żona nic nie wybrała nie jej sklep.

co tam nakupił? syn był na zakupach spodnie koszula i fryzjer 😎 aż strach pomyśleć ile wydał 🙆‍♂️

Opublikowano

U mnie ani jednej chmurki. Deszczownie do okoła chodzą. Podobno jutro ma popadać ale jakoś wątpię. ESI 

Opublikowano
Łolek napisał:

aż strach pomyśleć ile wydał 🙆‍♂️

Sknera😁

czemu sknera ? tylko jakie to drogie 🙆‍♂️ spodnie nie całe 500

znowu dopier....

⚡🌧⛈

Opublikowano
6465 napisał:

Nasze farmerzy w okolicach @superfarmer02 biorą ziemię w dzierżawę.

kturen, nazwisko proszę. zaraz ich wyjaśnimy😎

bratrolnika napisał:

A tak poza konkursem, stal znów zdrożała...

a już myślałem że może się wiatę zacznie robić i planowałem jak tu samozbierajacą przerobic jak by się nie sprzedała...🙁😕

Opublikowano

czemu sknera ? tylko jakie to drogie 🙆‍♂️ spodnie nie całe 500

znowu dopier....

🌧⛈

, ja wczoraj za spodnie  wranglery 339 zł no i drugie spodenki cross krutkie 159,99 razem też 500 .77 zł 

Opublikowano

W lipcu wesele mam u brata i gajer trzeba nowy kupić. Buty już zakupione. A gajer najtaniej to 500zl żeby coś sensownego było. A do tego jeszcze dodatki. No i też trzeba jakieś balasie albo rejboki kupić bo obecne mi sie znudziły. 

Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał:

, ja wczoraj za spodnie  wranglery 339 zł no i drugie spodenki cross krutkie 159,99 razem też 500 .77 zł 

I czym się różnią od takich po 100?

Opublikowano
pafnucy napisał:

21 minut temu, jarecki napisał:

I czym się różnią od takich po 100?

spróbuj a zobaczysz 😁🤭 sam też jak kupuję to ''Markowe'' ino się rzadziej zmienia

Rolnik1973 napisał:

Nic nie popadało

Dookoła huczy i pasy deszczu widać a umnie nic.

Kurła jak chcesz suszy to leje, jak trzeba deszczu to mija.

cza było proboszczowi ze dwa razy po dychu 😎😁 u mnie 9mm

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

spróbuj a zobaczysz 😁🤭 sam też jak kupuję to ''Markowe'' ino się rzadziej zmienia

i tak po miesiącu Cię nie parzą??🤔

Opublikowano (edytowane)

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Dziś piątek, a kiero hołduje zasadzie że w piątek roboty się nie zaczyna. Także przesiedziałem cały dzień przy kompie👍

U mnie dzisiaj słońce, woda, piasek 🌅🏝️🏜️. Tylko stringów brakuje bo trochę wstyd na środku podwórka 👍

IMG_20210611_183739.jpg

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła jak chcesz suszy to leje, jak trzeba deszczu to mija.

musisz germańców się pozbyć, żeby do normy wróciło. :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v