Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za bardzo nie ma czym dyni opryskać dlatego eko ale rządki zrobiłem co 3 metry liczę że uda mi się ze dwa razy przejechać uprawić zanim zarośnie 

Opublikowano

Sprzedam felgę 26" z dynamem shimano w piaście. Lekko ugięta🤣

Nie ma możliwości wycentrowania, specjalista od razu stwierdził że musiała być najechana autem lub skuterem.

20210601_210731.jpg

Opublikowano
12 minut temu, szczypka napisał:

jest tego w tym roku pełno u mnie w tym roku nawet bukszpan jakieś dziadostwo oblazło i trzeba było pryskać 

Ćma?

17 minut temu, MonteChristo napisał:

Panowie ile u was biorą bądź bierzecie za sprasowanie owinięcie i zwiezienie sianokiszonki

Ja nie w temacie ale trzy kroki do tyłu pisali ile biorą. 

Opublikowano

nie wiem co ale pełno jakiegoś robala i bukszpan zaczynał przysychać 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Sprzedam felgę 26" z dynamem shimano w piaście. Lekko ugięta🤣

Nie ma możliwości wycentrowania, specjalista od razu stwierdził że musiała być najechana autem lub skuterem.

20210601_210731.jpg

Jak się nie da. Szwagrowi bym to dał, to byś miał ogarnięte w minutę

Opublikowano

Szprychy niektóre mają pozrywane gwinty i dodatkowo już obręcz lekko pękła na zgrzewie.

Kupiłem używkę za 100zł, ale już nie taka jak ta. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Szprychy niektóre mają pozrywane gwinty i dodatkowo już obręcz lekko pękła na zgrzewie.

Kupiłem używkę za 100zł, ale już nie taka jak ta. 

Jak pękła to już po ptokach. Ogólnie szwagier zawodowo takie koła kręci, mają specjalistyczne maszyny do naplatania kół, jedno koło robi poniżej minuty

Opublikowano (edytowane)

Od razu widać że test do d*py.

Ta która wygrała była najbliżej kory, więc drewno naj mniej zwarte. Ta zielona miała najtwardsze drewno i widać załamanie słoi, czyli tak jakby w sęku wiercił  

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
szczypka napisał:

w końcu opryski w zbożach zakończone i odkąd pryskam to chyba najgorszy rok  jak nie przymrozki i zimno  to deszcz albo wiatr 

u mnie dzisiaj idealny dzień był na pryskanie praktycznie bez wiatru i bez upału wykorzystany w 120% szwagrowi jeszcze grzybówkę zrobiłem

akooo napisał:

@pafnucy Fotek nie mam,firmy też nie znam ale one wszystkie przecież na jedno kopyto były robione. Jak z 2000r to słupska chyba. Na moje areały to jaka by firma nie była to dobra będzie a za nową 4 tysiące to żal mi było dać. A tak to sobie jeszcze dokupię przekaźnik i plandeke na osłonę a i tak będę do przodu.

pewnie zbuczyn... 🤪

Opublikowano

Kiedyś ze szkoły na różne pokazy wysyłali do katowania maszyn. Śruby po 50 cm wkręcić i wykręcić i do obucha aż padnie. Fajna szkoła była  

Opublikowano
slawek74 napisał:

szczypka napisał:

w końcu opryski w zbożach zakończone i odkąd pryskam to chyba najgorszy rok  jak nie przymrozki i zimno  to deszcz albo wiatr 

u mnie dzisiaj idealny dzień był na pryskanie praktycznie bez wiatru i bez upału wykorzystany w 120% szwagrowi jeszcze grzybówkę zrobiłem

akooo napisał:

@pafnucy Fotek nie mam,firmy też nie znam ale one wszystkie przecież na jedno kopyto były robione. Jak z 2000r to słupska chyba. Na moje areały to jaka by firma nie była to dobra będzie a za nową 4 tysiące to żal mi było dać. A tak to sobie jeszcze dokupię przekaźnik i plandeke na osłonę a i tak będę do przodu.

pewnie zbuczyn... 🤪

A zbuczyn to dobra czy nie?

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Jednego to @Uziu92 dobrze zna, a drugi? 

jeden to biatdzki a drugi ''za kościołem'' ale już nie robi kiedyś tam osłony kupowałem to widziałem ten rarytas 🤪

i brat stryjeczny miał a trzęsło się to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v