Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

A no podjadę. Może w piątek albo w sobotę jak będzie chwila. Znając życie to jak krzyknie sumkie to mnie z gumowców wyrwie

Wschodnie ceny takie są 

Słomy dobrze napchaj w gumowce i nie wyskoczysz 😂

32 minuty temu, bratrolnika napisał:

z miesiąc temu, może trochę lepiej na 50 zdjął mnie bo miałem 57🤷‍♂️ i mi mówi że panie kierowco ciut za szybko, popatrzyłem się na niego jak na debila, i tylko upomniał i kazał jechać

2005 prawie w tym samym miejscu za 45 dostał bo ograniczenie do 40.

Ryki to bardzo niebezpieczne miasto dla piratów 😂

Opublikowano
16 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

@stempos1980 Czy papryka dziś zasiana w grunt da jakieś owoce czy lepiej rozsadę kupić?

O tej porze siew papryki i to do gruntu?

Puknij się w czoło młotkiem takim że 25 Klio.

Rozsadę kup

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

PANY 

PILNA POMOC

Czym pryskają dynie

Bo sąsiad kropił i nagnało na owies i białofioletowy

On uschnie czy zregeneruje się

Nie miałem tel by fotkę zdobić. 

Aż zobaczę u siebie mieszankę bo sąsiad też ma dynie. Jakiś środek za 75zl/2ha sąsiadka znalazła. Mocno śmierdzący,po siewie i 3 dni się utrzymuje zanim wejdzie w glebe. Tak mi znajomy mówił ale nazwy to nie pamiętał,możliwe że coś nie zarejestrowane w dyni.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ładniejszy jak ursus i fetor😁😂🤣

W komentarzach tam piszą że i małym rolnikom się opłaca produkować. Ciekawe jak to jest

Opublikowano

Może być,mam tylko kawałek upalony. Najlepsze że w tym miejscu na granicy rosną dzikie śliwy i przez nie przeszło,a dalej w pustym już nie ma tak dużo. Ale.widac że tam nie żałowali bo wypalone wszystko jak nigdy teraz mają bo pierwszy rok dynie posiali.

Tak zawiewalo że doleciało nawet w tak miejsce gdzie bym nie podejrzewał,między oborę a stodołą,a to od pola z 40 metrów 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Wschodnie ceny takie są 

To chyba w Siemiatyczach nie byłeś. U nas na każdej drodze wjazdowej stoją a jak nie to mają BMW nie oznakowane i czyszczą równo. 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A mówią że te auta na tym silniku to muły 😂

@danielursus3p stoi jakiś pryskacz, jedź oglądać, weź grosz więcej bo i żółtek jakiś stoi 

A no podjadę. Może w piątek albo w sobotę jak będzie chwila. Znając życie to jak krzyknie sumkie to mnie z gumowców wyrwie

weź wiązane..

Opublikowano
artek27 napisał:

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Wschodnie ceny takie są 

To chyba w Siemiatyczach nie byłeś. U nas na każdej drodze wjazdowej stoją a jak nie to mają BMW nie oznakowane i czyszczą równo. 

Zapraszam na dk8 odcinek Białystok-Augustów. kilka nieoznakowanych radiowozów to u nas norma. akurat w mojej okolicy czeszą równo. średnio 2-3 auta na godzinę zatrzymują. co i raz syrenę słychać.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Umnie to z 10m prawie całe białofioletowe a listki to i na 15 mają białe plamy

Jak padnie to 1.5 zbiornika kombajnu w plecy 

Najpierw wezwij delikwenta na dywanik .

Kup Asahi i opryskaj .

Przeżyć przeżyje ale plonu to już nie będzie

• Thanks 1
Opublikowano

U nas było podobnie na DK 14 niby cisnęli przełożeni o statystyki fakt byli pierwsi w województwie pod względem wystawionych mandatów. Za jakiś czas wyszło że "dorabiali" od 5 do 50 tys. miesięcznie. 

Opublikowano
VonVegans napisał:

Bananek a znajdź w Siemiatyczach to KRUS.to dopiero k**wa hardkor

ja swoją placówkę terenową krus zlałem ciepłym moczem. sprawy związane z tą instytucją załatwiamy w Białymstoku. tu kultura, doradzą, a w placówce terenowej najczęstszą odpowiedzią jest: nie da się. sołtys48 też coś o swojej placówce opowiedzieć może.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v