Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

U nas zaczęły się kontrolę po składach to odrazu styropian poszedł do dołu.

Ceny styropianu sztucznie zostały wywindowane

Do brata firma się spóźniła mieli na jesieni robić. Na daną chwilę na samym materiale jest z 5tys.zl w plecy

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

Kurla co raz gorzej się robi, nie pewne czasy

FB_IMG_1621957104420.jpg

To już się robi k... śmiech, rozdawnictwo pieniędzy na prawo i lewo, naszych pieniędzy

• Like 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

8 minut temu, Bananek napisał:

ja nie mówię, że to on celowo jakieś uroki rzuca. ot taki przypadek, że akurat wtedy się psuje.

Coś w tym musi być🤔🧐

też go znasz?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Bananek, Rysiek... takie pytanie mam. Panowie macie po kilka kos spalinowych.

jaką żyłkę stosować, żeby było tanio i wydajnie i ile metrów nawijać na głowicę.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

ja se kawasaki fundnąłem. że tak powiem sprzedawca mnie uwiódł swą mową.

kosa śmiga, tylko coś gratisowa żyłka za szybko ucieka.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

a i owszem. wierzę nadal ludziom. w sumie to nie wiem czy to źle. 🤔

3 minuty temu, witejus napisał:

a już myślałem żeś motór nabył🤔

no nie, ale czasami mam ochotę na taki zakup.

Opublikowano

No jak wierzysz? Rysiek mówi Ci że szczepionka zabija iii...?

Żółty mówi ci że sąsiad maszyny wzrokiem rozkręca iii...?

🤣😜

Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kurła i ja kupuję już drugi tydzień kosę spalinową i nie wiem ktorą, oleo-mac mam w sklepie miejscowym za 700 albo taka jak Ryśka z neta power-mat za 370zl🤔

Oleomac to jedna z najbardziej niedocenianych marek w PL (wiem, powtarzam sie)

9 minut temu, pafnucy napisał:

Dlatego ze gratisowa

Jakiś czas temu kupiłem przecinarke do stali, oczywiście z gratisową tarczą 355mm, zacząłem ciąć i się złapałem za głowę, jak tej tarczy będzie tak szybko ubywać to ja na te tarcze nawet nie zarobię...

3 minuty temu, pafnucy napisał:

no nie, ale czasami mam ochotę na taki zakup.

Bier GSa ode mnie

Opublikowano
12 minut temu, pafnucy napisał:

ja se kawasaki fundnąłem. że tak powiem sprzedawca mnie uwiódł swą mową.

Pokaż, ja kupuję tylko pomarańczową 3mm, dobrze tnie kwadratowa.

Ja tak ucinam ze 4 m bo mam głowiczkę co sama nawija bez rozbierania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v