Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Co nie rozumiesz 

Z czym się nie zgadzasz bo dużo napisałem 

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Poradzimy sobie bez takich, linki i harnasie spożywane przez nich nas nie wybawią. Ale daj Boże tego jeczmienia po 900 😎

Ludzie sami z siebie zrobili, kto ma trochę pomyślunku to żyje. A kto jest nieporadnym życiowo śmieciem ludzkim niech zdycha

Wiem do kogo pijesz,  daj spokój. 

Opublikowano
23 minuty temu, cinek1808 napisał:

W brew pozorom na wsi głodu nie będzie. Kto ma ziemię zawszę ma jakiś kawałek warzyw dla siebie. Jakiegoś kuraka czy tucznika ubić , jajka swoje i jakoś można przeżyć. Gorzej mają miastowi wszystko muszą kupić. 

a która z młodych gospodyń ma kawałek ogródka czy kury? który z młodych rolników potrafi oprawić jakiegoś zwierzaka? co będą jeść jak do biedronki czy innego lidla towaru nie dowiozą???

Opublikowano

W sumie racja.u mnie na wsi tylko 3 ma krowy, 5 kury. Nawet nie mają kur aby swoje jajka mieć. Bo kura nabrudzi na podwórku. W tamtym roku nawet co niektórzy ziemniaków nie mają. Ja tam trochę warzyw uprawiam i jak kupuje na giełdzie na handel to większość mam. 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

a która z młodych gospodyń ma kawałek ogródka czy kury? który z młodych rolników potrafi oprawić jakiegoś zwierzaka? co będą jeść jak do biedronki czy innego lidla towaru nie dowiozą???

Kiedyś w każdym gospodarstwie była hodowla i było świniobicie to każdy umiał a teraz gdzie niema takich rzeczy to gdzie ma się nauczyć?

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

kurffa, jaki dziwny paczkomat😜

Typ Wielkopolski, sztuka kompletna teraz 400zł😁

6 minut temu, pafnucy napisał:

Królik i każdy typ drobiu spokojnie, ze świniakiem mógłbym mieć problem.

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

Wcześniej nie było czasu, w po przednim roku 7arow ziemniaków i 5a innych warzyw. I nie to że gospodyni sama bo szliśmy obydwoje siać, podlewać, pielic i zbierać. W tym roku będzie więcej 🤔 w tamtym to moja jeszcze 300kg ogórków sprzedała 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nikogo na myśli nie miałem, o ogół mi chodziło 

Te pisoskie rozdawnictwo to nic innego jak kupowanie głosów. Nie ważne komu zabrać,  dać tam gdzie ich dużo bo będzie dużo głosów. 

• Like 4
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Te pisoskie rozdawnictwo to nic innego jak kupowanie głosów. Nie ważne komu zabrać,  dać tam gdzie ich dużo bo będzie dużo głosów. 

Dokładnie, ale jak coca-cola zdrożała czy 8nne produkty w sklepie to PiS już jest pe 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

tylko weź znajdź zwierzaka na wsi.

U mnie jeszcze 64 zostały. 🐖, jak bym miał głodować to już idę w parniku wodę grzać. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Zakupy zrobione

Można 2 tyg z domu nie wychodzić.

Będę paczał przez okno co się będzie działo w -20°

podudzia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v