Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Bo już trzeci przepadł bez wieści 🤔 

@Ursus932 jak chce zobaczyć i porównać moja żonę do swojej pani to by poszukał na FB i by znalazł ale ciekawe czy @Agrest odpowie na pytanie które mu zadał😋

Panie Adamie nie widzę potrzeby oglądania czyjejś żony 😉

Dla całego świata może być nikim a Ciebie będzie całym światem 👍

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale moją szwagierkę jak byś zobaczył to byś poszedł na nią jak dzik w QQ😁🤭

Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

no trudno może Merlin mnie przyjmie ☺

Ona aspołeczna 

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

Są tu bardziej mądrzejsi  żeby napisać pismo do powiatu  o wycinkę krzaczorow nad droga? @robert55555

A nie do UG? Składaliśmy i wycięcie modrzewi i swierkow to z miejsca zaakceptowali 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ale i tak zdążyłeś buraka z siebie zrobić

Opublikowano

W zimnej wodzie się kąpiecie?

Przecież przy ciepłej i tak zaparuje. Pozostaje wyobraźnia😀

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

W zimnej wodzie się kąpiecie?

Przecież przy ciepłej i tak zaparuje. Pozostaje wyobraźnia😀

Wystarczy okno rozszczelnić i nie zaparuje. Ja mam dodatkowo kratkę wentylacyjną na max otworzoną. Bo jak wszystko było pozamykane to jak żona wchodziła do łazienki po mnie to jak w saunie było. Od razu uprzedzam "głupie" komentarze: Nie kąpię się w bardzo gorącej wodzie która mogłaby zakłócić tryb rozmnażania🤣🤣🤣

Opublikowano
Łolek napisał:

widok wlasnej żony za taką  szybą..... ech bezcenny 🤗😘

A czyjejś...

Belaruss820 napisał:

jak żona wchodziła do łazienki po mnie to....

są teraz różne odświeżacze... płyny do mycia....

• Haha 2
Opublikowano
krilan06 napisał:

41 minut temu, Uziu92 napisał:

trzeba opryskiwacz czepiać i rura z herbicydem , jutro i piątek ma padać i wiatr być to raczej lipa będzie z zabiegiem , wszystkiego i tak raczej dziś nie da rady.

Jaki masz środek? Chciałem robić poprawkę na chwasty ale cały czas noce zimne i raczej nie podziała 

mustang forte. kurka z biardzkim jedyne co można zaplanować to remont , pompą się rozjebała znowu i do tego jeszcze rozdzielacz , kutangi czekoladki wysyłaja jutuberom zamiar kurw@ zrobić pryskacz lepszy , blać !

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

A po za tym widok wlasnej żony za taką  szybą..... ech bezcenny 🤗😘

A zwłaszcza z sąsiadem. 🤭

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

Ursus aleś mądre słowo napisał 

A po za tym widok wlasnej żony za taką  szybą..... ech bezcenny 🤗😘

Kumpel do swojej gada zawsze tak" żeś Ty piękna żeś Ty zgrabna żebyś tak jeszcze obca była "😉

Opublikowano

O właśnie, bo 99,9%  to chciałoby podglądać nie żonę, a obcą babę

Opublikowano (edytowane)

Mnie wystarczy moja a jak przez szybę słabo widać to mozna do środka wleźć 

Mójkolega mówi że woli swoją starą żone bo jak ją  zostawić to zabierze pół majątku nowa drugie pół wyda i zostajesz goły

A co do pogody to u mnie moglo by pokropic bo kurzy sie straszenie 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Bedzie ciepło, @slawek74 groszek kukurydze zasiał koło mnie🙂

a słyszałem że sieje ja dopiero za tydzień lub nawet dwa ziemia zimna

Łolek napisał:

Mnie wystarczy moja a jak przez szybę słabo widać to mozna do środka wleźć 

Mójkolega mówi że woli swoją starą żone bo jak ją  zostawić to zabierze pół majątku nowa drugie pół wyda i zostajesz goły

A co do pogody to u mnie moglo by pokropic bo kurzy sie straszenie 

eee moja zawsze młoda 5 lat odemnie młodsza 😁 po co kolega starą brał 🤔🤪🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Najlepszy oprysk na przymrozki to nie siać na wyścigi.

A sam drugi rok z rzędu tak zrobiłeś 😂😂

Rano o 4:30 -3 stopnie pokazywało 

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Jest i u mnie pierwsza jaskółka. Sprząta gniazdo. Koty już ją namierzyły 😂 pilnują

Widocznie jednym ciągiem leciały bo i u mnie się pierwsza pojawiła w powietrzu dzisiaj ale gniazda to sobie muszą zrobić nowe. Także wiosna się zaczęła. Pierwsze były czajki, potem bociany i teraz jaskółki doszły.

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Ale macie temat.

Dobrze że moja tu nie zagląda bo było by suszenie uszów 

U mnie w domu wiedzą, że zaglądam na forum rolnicze czyli pszenica, owies, ziemniaki :ph34r:.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Pany dobrze będzi jeżeli posieję teraz azot na pszenżyto a wieczorem oprysk na grzyba i regulator?

Czym kropisz od regulacji? Pamiętaj, że trineksapak etylu potrzebuje do działania słońca, więc pryskanie najlepiej tylko do popołudnia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v