Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Bo już trzeci przepadł bez wieści 🤔 

@Ursus932 jak chce zobaczyć i porównać moja żonę do swojej pani to by poszukał na FB i by znalazł ale ciekawe czy @Agrest odpowie na pytanie które mu zadał😋

Panie Adamie nie widzę potrzeby oglądania czyjejś żony 😉

Dla całego świata może być nikim a Ciebie będzie całym światem 👍

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale moją szwagierkę jak byś zobaczył to byś poszedł na nią jak dzik w QQ😁🤭

Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

no trudno może Merlin mnie przyjmie ☺

Ona aspołeczna 

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

Są tu bardziej mądrzejsi  żeby napisać pismo do powiatu  o wycinkę krzaczorow nad droga? @robert55555

A nie do UG? Składaliśmy i wycięcie modrzewi i swierkow to z miejsca zaakceptowali 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ale i tak zdążyłeś buraka z siebie zrobić

Opublikowano

W zimnej wodzie się kąpiecie?

Przecież przy ciepłej i tak zaparuje. Pozostaje wyobraźnia😀

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

W zimnej wodzie się kąpiecie?

Przecież przy ciepłej i tak zaparuje. Pozostaje wyobraźnia😀

Wystarczy okno rozszczelnić i nie zaparuje. Ja mam dodatkowo kratkę wentylacyjną na max otworzoną. Bo jak wszystko było pozamykane to jak żona wchodziła do łazienki po mnie to jak w saunie było. Od razu uprzedzam "głupie" komentarze: Nie kąpię się w bardzo gorącej wodzie która mogłaby zakłócić tryb rozmnażania🤣🤣🤣

Opublikowano
Łolek napisał:

widok wlasnej żony za taką  szybą..... ech bezcenny 🤗😘

A czyjejś...

Belaruss820 napisał:

jak żona wchodziła do łazienki po mnie to....

są teraz różne odświeżacze... płyny do mycia....

• Haha 2
Opublikowano
krilan06 napisał:

41 minut temu, Uziu92 napisał:

trzeba opryskiwacz czepiać i rura z herbicydem , jutro i piątek ma padać i wiatr być to raczej lipa będzie z zabiegiem , wszystkiego i tak raczej dziś nie da rady.

Jaki masz środek? Chciałem robić poprawkę na chwasty ale cały czas noce zimne i raczej nie podziała 

mustang forte. kurka z biardzkim jedyne co można zaplanować to remont , pompą się rozjebała znowu i do tego jeszcze rozdzielacz , kutangi czekoladki wysyłaja jutuberom zamiar kurw@ zrobić pryskacz lepszy , blać !

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

A po za tym widok wlasnej żony za taką  szybą..... ech bezcenny 🤗😘

A zwłaszcza z sąsiadem. 🤭

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

Ursus aleś mądre słowo napisał 

A po za tym widok wlasnej żony za taką  szybą..... ech bezcenny 🤗😘

Kumpel do swojej gada zawsze tak" żeś Ty piękna żeś Ty zgrabna żebyś tak jeszcze obca była "😉

Opublikowano

O właśnie, bo 99,9%  to chciałoby podglądać nie żonę, a obcą babę

Opublikowano (edytowane)

Mnie wystarczy moja a jak przez szybę słabo widać to mozna do środka wleźć 

Mójkolega mówi że woli swoją starą żone bo jak ją  zostawić to zabierze pół majątku nowa drugie pół wyda i zostajesz goły

A co do pogody to u mnie moglo by pokropic bo kurzy sie straszenie 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Bedzie ciepło, @slawek74 groszek kukurydze zasiał koło mnie🙂

a słyszałem że sieje ja dopiero za tydzień lub nawet dwa ziemia zimna

Łolek napisał:

Mnie wystarczy moja a jak przez szybę słabo widać to mozna do środka wleźć 

Mójkolega mówi że woli swoją starą żone bo jak ją  zostawić to zabierze pół majątku nowa drugie pół wyda i zostajesz goły

A co do pogody to u mnie moglo by pokropic bo kurzy sie straszenie 

eee moja zawsze młoda 5 lat odemnie młodsza 😁 po co kolega starą brał 🤔🤪🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Najlepszy oprysk na przymrozki to nie siać na wyścigi.

A sam drugi rok z rzędu tak zrobiłeś 😂😂

Rano o 4:30 -3 stopnie pokazywało 

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Jest i u mnie pierwsza jaskółka. Sprząta gniazdo. Koty już ją namierzyły 😂 pilnują

Widocznie jednym ciągiem leciały bo i u mnie się pierwsza pojawiła w powietrzu dzisiaj ale gniazda to sobie muszą zrobić nowe. Także wiosna się zaczęła. Pierwsze były czajki, potem bociany i teraz jaskółki doszły.

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Ale macie temat.

Dobrze że moja tu nie zagląda bo było by suszenie uszów 

U mnie w domu wiedzą, że zaglądam na forum rolnicze czyli pszenica, owies, ziemniaki :ph34r:.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Pany dobrze będzi jeżeli posieję teraz azot na pszenżyto a wieczorem oprysk na grzyba i regulator?

Czym kropisz od regulacji? Pamiętaj, że trineksapak etylu potrzebuje do działania słońca, więc pryskanie najlepiej tylko do popołudnia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v